Čtvrtek 9. července 1959

Místopředsedkyně Hodinová-Spurná: Děkuji. Můžeme přistoupit k hlasování. Nebudou-li proti tomu námitky, dám hlasovat o celém vládním návrhu zákona o osvětové činnosti (osvětový zákon) najednou podle předložené zprávy výboru kulturního.

Má někdo nějaké námitky proti tomuto způsobu hlasování? (Nikdo.) Nemá.

Kdo tedy souhlasí s celým vládním návrhem zákona o osvětové činnosti (osvětový zákon), a to ve znění předložené zprávy výboru kulturního, nechť zvedne ruku! (Děje se.)

Je někdo proti? (Nikdo.)

Zdržel se někdo hlasování? (Nikdo.)

Děkuji. Tím Národní shromáždění jednomyslně schválilo vládní návrh zákona o osvětové činnosti (osvětový zákon). (Potlesk.)

Dávám slovo k doslovu zpravodajce poslankyni Sukupové.

Zpravodajka Sukupová: Vzdávám se slova.

Místopředsedkyně Hodinová-Spurná: Děkuji. Můžeme přistoupit k hlasování. Nebudou-li proti tomu námitky, dám hlasovat o celém vládním návrhu zákona o jednotné soustavě knihoven (knihovnický zákon) najednou podle předložené zprávy výboru kulturního.

Má někdo nějaké námitky proti tomuto způsobu hlasování? (Nikdo.) Nemá.

Kdo tedy souhlasí s celým vládním návrhem zákona o jednotné soustavě knihoven (knihovnický zákon), a to ve znění předložené zprávy výboru kulturního, nechť zvedne ruku! (Děje se.)

Je někdo proti? (Nikdo.) Zdržel se někdo hlasování? (Nikdo.)

Děkuji. Tím Národní shromáždění jednomyslně schválilo vládní návrh zákona o jednotné soustavě knihoven (knihovnický zákon). (Potlesk.)

Dávám nyní slovo k doslovu zpravodaji poslanci Palasovi.

Zpravodaj posl. Palas: Vzdávám se slova.

Místopředsedkyně Hodinová-Spurná: Děkuji. Můžeme přistoupit k hlasování. Nebudou-li proti tomu námitky, dám hlasovat o celém vládním návrhu zákona o muzeích a galeriích najednou podle předložené zprávy výboru kulturního.

Jsou nějaké námitky proti tomuto způsobu hlasování? (Námitky nebyly.) Nejsou.

Kdo tedy souhlasí s celým vládním návrhem zákona o muzeích a galeriích a to podle předložené zprávy výboru kulturního, nechť zvedne ruku! (Děje se.)

Je někdo proti? (Nikdo.)

Zdržel se někdo hlasování? (Nikdo.)

Děkuji. Tím Národní shromáždění jednomyslně schválilo vládní návrh zákona o muzeích a galeriích. (Potlesk.)

Tím jsme projednali celý pořad schůze.

Končím proto schůzi.

(Konec schůze v 17 hod. 15 min.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP