Příloha A.
Cla při dovozu do Rakouska.
Číslo |
Pojmenování |
Clo |
rakouského |
ve zlatých |
|
celního |
korunách |
|
sazebníku |
||
za 100 kg |
||
IV. Cukr, umělá sladidla. |
||
19 |
Cukr jiného druhu: |
|
a) cukr škrobový (hroznový, glykosa, dextrosa)..... |
32- |
|
clo za |
||
b) cukr barvivý (cukrový a pivní kulér)........ |
100 kg cukru |
|
řepového a |
||
třtinového |
||
čís. 18b |
||
c) cukr ovocný (levulosa), maltosa, cukr mléčný a pod.... |
12- |
|
VI. Obilí, slad, luštěniny, mouka a mlýnské výrobky, rýže. |
||
25 |
Ječmen................... |
6plus |
přirážkové |
||
clo |
||
26 |
Oves.................,... |
3- |
Přirážka |
||
29 |
Slad, nepražený................, |
2.- ke clu |
za 133 kg |
||
ječmene |
||
VII. Ovoce, zelenina, semena, rostliny a části rostlin. |
||
ex 35 |
Ovoce, výslovně nejmenované, čerstvé: |
|
ex a) jemné ovoce stolní |
||
1. jahody |
||
lesní................. |
5- |
|
jiné................. |
10- |
|
2. maliny................ |
5- |
|
ex b) jiné: |
||
brusinky................ |
2 |
|
ex 36 |
Ovoce, upravené |
|
ex b) jiné ovoce, sušené atd.: |
||
ex 1. Ovocná břečka (pulpa), ovocná dřeň a rmut, |
6- |
|
vyjma ovocnou břečku, dřeň a rmut ze švestek |
||
ex 39 |
Zelenina, výslovně nejmenovaná a jiné kuchyňské rostliny, |
|
čerstvé: |
||
ex a) jemná zelenina stolní: |
||
okurky................. |
5.- |
|
hlávkový salát............... |
4.- |
|
brukev (kedlubny)............. |
5- |
|
křen. |
2.- |
|
hřiby (s výjimkou champignonů)........ |
5- |
|
karotka. |
||
ex b) jiná: |
||
1. zemáky vyjma rané zemáky. |
2.- |
|
2. řepa cukrovka....... |
2.- |
|
ex 4. všechna ostatní: |
||
kapusta. |
2.- |
|
tuřín.......... |
2.- |
|
mrkev |
2.- |
|
petržel |
2.- |
|
celer. |
2.- |
|
zelenina, do polévky. |
2.- |
|
zelí.............. |
||
ex 40 |
Všechny druhy zeleniny atd.: |
|
ex c) jiné: |
||
okurky naložené ve slané vodě nebo v octě |
||
a) v sudech o hrubě váze nad 500 kg....... |
Přirážka 2.40 ke clu za 130 kg okurek |
|
b) Ostatní................ |
Přirážka |
|
540 ke clu |
||
za 130 kg |
||
okurek |
||
Poznámka: Přísada kopru nevylučuje proclívání podle |
||
tohoto čísla. |
||
42 |
Semeno jetelové................. |
4- |
43 |
Semena travní.................. |
4- |
ex 44 |
Semena, výslovně nejmenovaná: |
|
semeno bukové................. |
8.50 |
|
Z poznámky k čís. 44: |
||
semeno cukrovkové............. |
beze cla |
|
ex 46 |
Okrasné květiny (také ratolesti s ozdobnými plody), uřezané, nesvázané nebo svázané, též na drátě: |
|
c) barvené, napuštěné nebo, aby byly trvanlivé, jinak upravené................... |
34.- |
|
ex 47 |
Okrasné listoví, traviny, ratolesti (bez ozdobných plodů a květů), |
|
uřezané, nesvázané neb svázané, též na drátě |
||
c) barvené, napuštěné nebo, aby byly trvanlivé, jinak upravené................. |
34.- |
|
ex 48 |
Živoucí rostliny: |
|
ex b) jiné: |
||
3. stromy a keře vyjma lesní rostliny...... |
12- |
|
49 |
Kořen čekankový, sušený (nepražený), též nakrájený... |
1.- |
50 |
Chmel, chmelová moučka.............. |
beze cla |
IX. Jiná zvířata. |
||
ex 58 |
Veškerá drůbež (vyjma zvěř pernatou): |
|
ex a) živá: |
||
husy................ |
8- |
|
X. živočišné suroviny. |
||
ex 68 |
a) peří v balení o váze |
|
1. 80 kg nebo více: |
||
a) surové nebo ručně drané......... |
beze cla |
|
b) strojem zpracované: |
||
aa) peří slepičí a krocani s jiným peřím nesmíšené.. |
60- |
|
bb) ostatní............... |
70- |
|
2. pod 80 kg................. |
100- |
|
XI. Tuky a oleje. |
||
ex 79 |
a) Kyselina stearová............... |
12- |
ex 80 |
a) Kyselina olejová (elain)............. |
6- |
81 |
Degras................... |
beze cla |
ex 83 |
Technické mastné oleje, bezprostředně jako jedlé oleje neupotřebitelné: |
|
a) řepkový olej |
||
1. surový............... |
beze cla |
|
2. čištěný................ |
5- |
|
XII. Nápoje. |
||
85 |
Pivo: |
|
a) v sudech................ |
14- |
|
b) v lahvích nebo džbánech............ |
30- |
|
ex 87 |
Víno a mošt; medovina: |
|
ex a) v sudech: |
||
ovocné víno a ovocný mošt z jiného ovoce než jablek a hrušek................. |
30- |
|
Z poznámek: |
||
2. ovocné víno a ovocný mošt z jablek a hrušek: |
||
a) v sudech............. |
12- |
|
b) v lahvích............. |
24- |
|
ex 89 |
Šťávy z plodů, ovoce a bobulí, nezahuštěné, neslazené |
|
a) v sudech: |
||
2. ostatní............... |
12- |
|
ex 91 |
Minerální vody: |
|
a) léčivé vody přírodní.............. |
1.40 |
|
ex b) stolní vody přírodní a umělé: |
||
přírodní............... |
1.40 |
|
XIII. Potraviny. |
||
ex 96 |
Maso: |
|
ex c) upravené (sušené, v láku, uzené, též vařené) |
||
šunka, uzená pečínka; vepřová svíčková, paprikovaná |
75- |
|
ex 97 |
Masité droby: |
|
ex a) obyčejné a ex b) jemné: |
||
1. párky, frankfurtské, uzenice, konsumní salámy, cigárka, různé játrové salámy (vyjma salámy z drůbežích jater), jelita, tlačenky, moravské klobásy, taliány................. |
60.- |
|
2. různě pojmenované vařené droby převážně z hovězího masa; jazykový salám; gothajský salám... |
||
3. vepřová svíčková; masité droby všeho druhu z drůbežích jater; hrubě sekaný šunkový salám; studentský salám; svíčková zavinutá; šunkový závin; lososový salám.............. |
150.- |
|
ex 98 |
Sýry: |
|
ex a) jemné sýry stolní a krabicové a |
||
ex b) ostatní: |
||
1. tvaroh.............,.. |
4.- |
|
2. tvarůžky a brynza............ |
15.- |
|
3. měkké sýry po způsobu romaduru ve formě hranolkově (jako harrachovský, fürstenberský a pod.), jakož i obyčejné sýry cihelkové (jako švarcenberský a pod.)................ |
20- |
|
4. jiné měkké sýry............ |
30- |
|
ex 101 |
Pražený slad (karamelový, barvivý) pro pivovary ku výrobě piv |
Přirážka 2.- ke clu |
na dovolovací list................ |
za 100 kg |
|
sladu saz. čís. 29 |
||
ex 107 |
Potraviny zvláště nejmenované a všechny neprodyšně uzavřené |
|
poživatiny pokud nepodléhají vyšší sazbě: |
||
ex f) bonbony a cukroví: |
||
hmota marcipánová............. |
120.- |
|
výrobky z marcipánu............ |
150- |
|
ex g) jiné: |
||
konservy šunkové v plechových krabicích..... |
105- |
|
XIV. Uhlí, rudy a zeminy. |
||
ex 110 |
ex b) jiné zeminy a látky nerostné, výslovně nejmenované, |
|
přírodní, pálené, mleté nebo plavené: |
||
trenčiansko-teplické a piešťanské bahna léčivé... |
beze cla |
|
Z poznámky k pol. 110 a/2 |
||
kaolin pro keramické továrny........... |
beze cla |
|
XV. Barviva a třísliva. |
||
ex 111 |
Kůry dubové.................. |
beze cla |
XVI. Klovatiny a pryskyřice. |
||
116 |
Smůla bednářská, pivovarská, kartáčnická a provaznická... |
35- |
XVIII. Bavlna, příze a zboží z ní atd. |
||
132 |
Bavlněná vata mimo vatu k léčebným účelům, niti upravené |
|
k čištění strojů atd.: |
||
a) bílené a tuku zbavené............. |
40- |
|
b) ostatní................. |
12- |
|
138 |
Bavlněná příze vikuňová a odpadková |
|
a) surová: |
||
1. až do čís. 10 metricky............ |
15- |
|
2. přes čís. 10 metricky............. |
20- |
|
b) bílená nebo barvená: |
||
1. až do čís. 10 metricky........... |
25- |
|
2. přes čís. 10 metricky............ |
30- |
|
Poznámka: Do tohoto čísla spadá všechna odpadková |
||
bavlněná příze, na způsob mykané předená, též s příměskem vlny až do 8% váhy příze. |
||
Bavlněné zboží: |
||
140 |
Tkaniny z příze čís. 21 a nižšího, čítající ve čtverci o straně 5 mm 38 nebo méně nití: |
|
a) nevzorkované: |
||
1. surové................. |
95- |
|
2. bílené nebo mercerované......... |
125- |
|
3. barvené.............. |
150- |
|
4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až |
||
čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku. |
213- |
|
5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané....... |
||
b) vzorkované: |
||
1. surové............... |
120- |
|
2. bílené nebo mercerované......... |
155- |
|
3. barvené................. |
180- |
|
4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až |
||
čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku. |
235- |
|
5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané....... |
240- |
|
141 A |
Tkaniny z příze přes číslo 21 až do čísla 29 včetně, čítající ve čtverci o straně 5 mm 38 nebo méně nití: |
|
a) nevzorkované: |
||
1. surové................. |
135- |
|
2. bílené nebo mercerované.......... |
165- |
|
3. barvené................. |
205- |
|
4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku... |
255- |
|
5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané....... |
300- |
|
b) vzorkované: |
||
1. surové................ |
160- |
|
2. bílené nebo mercerované........... |
200- |
|
3. barvené................. |
240- |
|
4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až |
||
čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku |
290- |
|
5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech |
||
barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti |
||
nebo více barvách pestře tkané......... |
300- |
|
141 B |
Tkaniny z příze přes číslo 29 až do čísla 50 včetně, čítající ve čtverci o straně 5 mm 38 nebo méně nití: |
|
a) nevzorkované: |
||
1. surové................. |
180- |
|
2. bílené nebo mercerovaně.......... |
220- |
|
3. barvené............... - |
265- |
|
4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku |
340- |
|
5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané........ |
350- |
|
b) vzorkované: |
||
1. surové................ |
215- |
|
2. bílené nebo mercerované.......... |
265- |
|
3. barvené................ |
305- |
|
4. potištěné jednou až čtyřmi barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s jednou barvou v útku.. |
380- |
|
5. potištěné pěti nebo více barvami nebo ve dvou až čtyřech barvách pestře tkané s více barvami v útku nebo v pěti nebo více barvách pestře tkané........ |
390- |
|
142 |
Tkaniny z příze čís. 50 a nižšího, čítající ve čtverci o straně 5 mm více než 38 nití: |