Úterý 2. června 1931

Začátek schůze ve 3 hod. 29 min. odpol.

Přítomni:

Předseda: Malypetr.

Místopředsedové: dr Lukavský, Roudnický, Stivín, Špatný, Taub, Zierhut.

Zapisovatelé: Langr, Rýpar.

172 poslanců podle presenční listiny.

Zástupci vlády: ministři Bechyně, dr Czech, dr Dérer, inž. Dostálek, dr Franke, dr Slávik, dr Spina, dr Šrámek.

Z kanceláře sněmovny: sněm. tajemník dr Říha; jeho zástupci Nebuška, dr Záděra.

Předseda (zvoní): Zahajuji 124. schůzi poslanecké sněmovny. (Výkřiky komunistických poslanců, kteří obstoupili ministerské lavice, kde sedí ministr vnitra dr Slávik. - Předseda zvoní.)

Prosím o klid.

Žádám p. posl. Dvořáka, aby se posadil na své místo.

Dovolené dal jsem dodatečně na schůze 120. až 123. dne 19. až 21. května t. r. posl. Steinerovi pro pobyt mimo Prahu; na dnešní schůzi posl. inž. dr Touškovi, Venclovi, Böllmannovi, Halkemu, Vierecklovi pro neodkladné zaměstnání. (Stálé výkřiky komunistických poslanců.)

Nemocí omluvili se posl. dr Ivanka, Müller, Rázus, Adámek. (Hluk trvá. - Předseda zvoní. Stálé výkřiky komunistických poslanců. - Výkřiky posl. Dvořáka.)

Pane posl. Dvořáku, volám vás k pořádku. (Hluk trvá.)

Prosím o klid. Žádám pány poslance, aby se posadili na svá místa.

Prosím o klid.

Došla oznámení o změnách ve výborech.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

Do výboru imunitního vyslal klub poslanců republ. strany zeměděl. a malorol. lidu posl. dr Kalaše za posl. Stundu; klub poslanců čsl. strany nár. socialistické dne 28. května 1931 posl. dr Patejdla za posl. dr Stránského, dne 29. května 1931 posl. dr Stránského za posl. dr Patejdla; klub poslanců čsl. strany lidové dne 28. května 1931 posl. Petra za posl. dr Daňka, dne 29. května 1931 posl. dr Daňka za posl. Petra; klub poslanců komunistické strany Československa posl. Zápotockého za posl. Hrušku.

Do výboru iniciativního vyslal klub poslanců "Vereinigter parlamentarischer Klub des Bundes der Landwirte und der Deutschen Arbeits- und Wirtschaftsgemeinschaft" posl. Wagnera za posl. Viereckla.

Do výboru rozpočtového vyslal klub poslanců "Deutsche Nationalpartei" posl. dr Keibla za posl. inž. Kallinu.

Předseda: Ze senátu došla sdělení.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

Předseda senátu N. S. R. Č. sdělil přípisy ze dne 27. května t. r., že senát projednal zkráceným řízením podle §u 55 jedn. řádu senátu a přijal:

v 98. a 100. schůzi dne 26. a 27. května t. r.:

osnovu zákona, kterým se vydávají další předpisy o právním poměru k přidělené půdě (Malý zákon přídělový) (tisk 462 sen.),

osnovu zákona, kterým se mění zákon ze dne 27. května 1919, č. 318 Sb. z. a n., o zajištění půdy drobným pachtýřům (tisk 463 sen.);

ve 100. schůzi dne 27. května 1931 osnovu zákona, kterým se zmocňuje ministr financí, aby sjednal státní půjčku (tisk 474 sen.), ve znění usneseném posl. sněmovnou. (Výkřiky komunistických poslanců.)

Předseda (zvoní): Prosím o klid.

Došla naléhavá interpelace.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

Súrna interpelácia posl. Suroviaka a spol. vláde o vytískanie slovenčiny z úradov a odoberanie zárobku slovenskému remeslníctvu a obchodníctvu železničnou správou.

Předseda (zvoní): Prosím o klid.

Došly dotazy. Žádám o přečtení.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

Dotazy:

posl. Šamalíka, Janalíka a druhů ministru financí o předepsání kolkovného 5 Kč za každého podepsaného na společném protestě občanů v Měříně proti usnesení obecního zastupitelstva v Měříně na Moravě (č. D 539-III),

posl. Adámka a druhů ministru vnitra o vydání zvláštního zákona o požární policii (č. D 540-III),

posl. Roudnického a druhů ministru školství a nár. osvěty o umístění státních škol českých na jindřichohradecku a novobystřicku v řádných školních budovách (č. D 541-III).

Předseda: Došly odpovědi na dotazy. Žádám o přečtení.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

Odpovědi:

ministra vnitra na dotazy:

posl. Kurťaka:

o pokutě, kterou uložil Jiřímu Demjanovi z Valetína v okrese chustském soudce chustského okresního úřadu (č. D 437-III),

o pokutě, kterou uložil okresní úřad Petrovi Lemarkovi z obce Novoselice v okrese sevlušském (č. D 456-III),

posl. inž. Kalliny, že se nevyřizuje žádost bývalého četnického strážmistra Hanuše Ebenhöha, nyní bytem ve Františkových Lázních (č. D 494-III),

posl. Sladkého o zřizování státních policejních úřadů v revíru ostravsko-karvínském a v Bruntále v západním Slezsku (č. D 511-III);

min. zemědělství na dotazy:

posl. Knejzlíka o vydání zákona o rekultivaci ovocného stromoví mrazem zničeného (č. D 430-III),

posl. Kurťaka o škodách, které řeka Terebla způsobila zemědělcům z obce Vonihova v okrese ťačovském (č. D 447-III);

min. železnic na dotazy:

posl. dr Schollicha o udělování automobilových koncesí (č. D 236-III),

posl. Kurťaka, že ministerstvo železnic zakoupilo pro železnice výlučně dubové pražce a zamítlo nabídky na bukové pražce (č. D 415-III);

min. nár. obrany na dotaz posl. inž. Kalliny, že nebylo povoleno povolati náhradní záložníky ze stavu obchodnického a živnostenského z lázeňských míst na dobu mimo lázeňskou sezonu (č. D 471-III);

min. pošt a telegrafů na dotaz posl. inž. Kalliny o umístění poštovního úřadu v Drahovicích u Karlových Varů (č. D 472-III);

min. financí na dotaz posl. Windirsche o stížnostech na berní úřad v Teplicích-Šanově (č. D 410-III);

min. veř. prací na dotaz posl. inž. Kalliny, že nebyla vyřízena žádost Adama Krafta z Drahovic, číslo 81, o ustanovení náhrady za zábor jeho domu ve Vildštejně pro tamější poštovní úřad (č. D 18-III);

min. vnitra a nár. obrany na dotaz posl. inž. Junga o přiznání státního občanství poštovnímu asistentovi v. v. Ottovi Maškovi z Moravské Ostravy (č. D 427-III). (Výkřiky posl. Kubače.)

Předseda (zvoní): Volám p. posl. Kubače k pořádku. (Hluk trvá. - Výkřiky posl. dr Sterna.)

Volám p. posl. dr Sterna k pořádku.

Dne 29. května 1931 byla poštou rozeslána tištěná zpráva.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

1188. Zpráva výboru imunitního o žádosti vrch. stát. zastupitelství v Bratislavě za souhlas s další vazbou a s trest. stíháním posl. Majora.

Předseda: Počátkem schůze byly rozdány tištěné vládní návrhy.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

1191. Vládní návrh zákona o zvýšení dávek pensijního pojištění soukromých zaměstnanců ve vyšších službách, odpovídajícím započtení poloviny nepojištěné doby služební.

1201. Vládní návrh, kterým se předkládá Národnímu shromáždění k projevu souhlasu dodatková úmluva k obchodní a plavební smlouvě ze dne 14. listopadu 1928, sjednaná mezi republikou Československou a královstvím Jihoslavií v Praze dne 30. března 1931 a uvedená v prozatímní platnost vládní vyhláškou ze dne 1. června 1931, č. 79 Sb. z. a n.

1202. Vládní návrh zákona, kterým se provádí Mezinárodní úmluva o jízdě motorovými vozidly ze dne 24. dubna 1926 a vydávají se některé prozatímní předpisy o jízdě motorovými vozidly. (Trvalé výkřiky komunistických poslanců.)

Předseda (zvoní): Prosím o klid.

Počátkem schůze byly rozdány tištěné zprávy.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

1192. Zpráva výboru imunitního o žádosti okr. soudu trestního v Praze za souhlas s trest. stíháním posl. Stříbrného (přestupky proti bezpečnosti cti).

1193. Zpráva výboru imunitního o žádosti kraj. trest. soudu v Brně za souhlas s trest. stíháním posl. Barši (zločin podle §u 15, čís. 3 a přečin podle §u 14, č. 5 zákona na ochranu republiky).

1194. Zpráva výboru imunitního o žádosti okr. soudu v Místku za souhlas k výkonu trestu posl. Hrubého (přestupky podle §§ 487, 488, 491 a 496 tr. z.).

1195. Zpráva výboru imunitního o žádosti kraj. soudu v Báňské Bystřici za souhlas s trest. stíháním posl. Kubače (přečin podle §u 14, č. 1 zákona na ochranu republiky).

1196. Zpráva výboru imunitního o žádosti okr. soudu v Olomouci za souhlas s trest. stíháním posl. Hadka (přestupek proti bezpečnosti cti podle §u 488 tr. z.).

1197. Zpráva výboru imunitního o žádosti kraj. soudu v Plzni za souhlas s trest. stíháním posl. Dvořáka (zločin podle §u 81 tr. z.).

1198. Zpráva výboru imunitního o žádosti kraj. soudu v Liberci za souhlas s trest. stíháním posl. dr Sterna a Höhnela (zločin podle §u 83 tr. z.).

1199. Zpráva výboru imunitného o žiadosti kraj. trest. súdu v Brne, ktorou žiadá vydať k trest. stíhaniu posl. Šamalíka (prečin podľa zákona č. 124/24 Sb. z. a n.).

1200. Zpráva výboru imunitného o žiadosti hlav. štát. zastupitelstva v Bratislave, v ktorej žiadá vydať k trest. stíhaniu posl. Majora a Steinera (zločin podľa §u 15, č. 3 [§ 1, č. 1] a prečiny podľa §u 14, č. 1, §u 15, č. 2 [§ 17, č. 1] zák. na ochranu republiky).

Předseda: Počátkem schůze byly rozdány tištěné interpelace.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

1130. Interpelace:

I. posl. Hlinku a druhov min. školstva a nár. osvety o urážke katolíckej cirkvi, ktorej urážky dopustil sa univerzitný profesor dr Richard Horna,

II. posl. Zeminové, Stejskala, Pechmanové-Klosové, Lance, Bergmanna a druhů vládě o neoprávněné spekulaci s cenami žita a zdražování chleba a mouky v době poslední,

III. posl. Hrušovského, Polívku a druhov vláde o prevádzaniu investičných prác,

IV. posl. Polívku, Hrušovského a druhov min. sociálnej pečlivosti o prevádzaniu núdzových prác a poskytovaniu na nich podpory z prostriedkov štátnych,

V. posl. Pika a soudr. min. financí o dnešní praxi doplňování katastrálních map a parcelních protokolů obcí,

VI. posl. dr Ivanku, Teplanského, Danihela, Lišku, Bendu, Rázusa a druhov vláde vo veci správnych orgánov Všeob. penzijného ústavu, Zemskej úradovne pre poisťovanie robotníkov a Ústrednej sociálnej poisťovne,

VII. posl. Sedorjaka a soudr. min. veř. prací a zemědělství o náhradě za vyvlastněné pozemky ve Velikém Bočkově,

VIII. posl. dr Sterna a soudr. min. vnitra a spravedlnosti o neslýchaném chování šumperské stát. policie při zatčení posl. Hadka,

IX. posl. Hadka a soudr. min. vnitra o ostudných poměrech v šumperském policejním vězení,

X. posl. dr Keibla a druhů min. financí o akcionářích bývalé Akciové společnosti řetězového mostu císařovny Alžběty v Děčíně,

XI. posl. Krumpe a druhů min. pošt a telegrafů o nešvarech při stavbě obytného domu pro poštovní zaměstnance v Děčíně,

XII. posl. Kuhnové a soudr. min. zásobování a vládě o drahotní politice vlády,

XIII. posl. Tylla, Babela, Štětky a soudr. min. železnic o neslýchaném brutálním postupu proti bývalému strojnímu topiči Jos. Bergerovi v Jistebníku a jeho rodině a o úžasně byrokratickém liknavém vyřizování podané žádosti trať. řemeslníka Víta Kotoučka v Přerově,

XIV. posl. dr Schollicha, Simma a druhů min. školství a nár. osvěty, že pražská zemská školní rada překládá definitivní učitele.

1157. Interpelace:

I. posl. dr Daňka, Šamalíka a druhů min. zemědělství o státním diagnostickém a serotherapeutickém ústavu v Ivanovicích,

II. posl. dr Daňka a druhů min. zemědělství o zalesnění parcel v katastrálním území obce Všechovice, náležejících Františku Klepárníkovi, majiteli autodopravy v Uníně,

III. posl. Knotka, Koška, Šamalíka a druhů vládě o živelním pojištění,

IV. posl. Navrátila, Světlíka a druhů min. železnic o poškozování hospodářských zájmů města Zábřeha a okolí státní správou čsl. železničních drah,

V. posl. Knotka, Šamalíka, dr Mičury a druhů vládě o volbách do zemědělských rad,

VI. posl. Knotka, Koška, Šamalíka, Janalíka a druhů vládě o podpoře na vysázení zničených sadů a o plánovité podpoře domácího ovocnictví vůbec,

VII. posl. Jelinka a druhů min. financí o daňových srážkách ze zvýšení platu,

VIII. posl. dr Sterna a soudr. min. spravedlnosti o nezákonném postupu broumovského okr. soudu a královéhradeckého kraj. soudu,

IX. posl. dr Sterna a soudr. min. vnitra o zabavení a zadržení odborových známek,

X. posl. dr Sterna a soudr. min. spravedlnosti a min. vnitra o porušení shromažďovacího práva a o přehmatech štábního strážmistra Kavale,

XI. posl. dr Sterna a soudr. min. soc. péče o nespravedlivém chování sociální pojišťovny proti dělníkovi Jos. Stolfovi a jeho těhotné ženě,

XII. posl. inž. Kalliny a druhů min. obchodu, průmyslu a živností, že celní úřad v Č. Velenicích ztěžuje vývoz jazykovými šikánami.

Předseda: Počátkem schůze byly rozdány tištěné odpovědi.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

1158. Odpovědi:

I. min. školstva a nár. osvety a min. financií na interp. posl. Siváka a druhov vo veci vysokej školy technickej na Slovensku (tisk 658/VIII),

II. vlády na interp. posl. Zeminové, Hatiny, Šeby a druhů o zrušení dávky ze zábav pro podniky sportovní a tělovýchovné (tisk 822/III),

III. min. veř. prací na interp. posl. Štětky a soudr. o podivuhodné činnosti Západočeského elektrárenského svazu (tisk 917/VIII),

IV. min. nár. obrany a zahraničních věcí na interp. posl. Kopeckého, Štětky a soudr. o neslýchaném odírání vojínů (tisk 822/VII),

V. min. vnitra na interp. posl. Seidla a soudruhů o nezákonném zkracování výkonných četníků o diety při svědectvích u soudů a u správních úřadů (tisk 893/IX),

VI. min. vnitra na interp. posl. Novotného a soudr. o surovém ztýrání dělníka Adolfa Heyduka z Blatna u Hlinska četníky (tisk 893/II),

VII. min. vnitra na interp. posl. Hrubého a soudr. o neslýchaném zákazu mluvit na schůzích o případu Harusově (tisk 937/II),

VIII. min. železnic na interp. posl. Špačka, Ostrého a druhů o urychleném vybudování druhé koleje a o zvětšení nádraží na ostravsko-frýdlantské dráze (tisk 801/X),

IX. min. vnitra na interp. posl. V. Beneše a soudr. o sabotování stavby školy v Prosetíně obcí Leštinkou a liknavosti politických úřadů k zjednání nápravy (tisk 937/V),

X. min. školství a nár. osvěty na interp. posl. Knotka, Staška a druhů o případu odb. učitele Jiřího Strádala z Úsobí u Německého Brodu (tisk 822/IX),

XI. min. financí na interp. posl. Šaláta a druhů ohledně rázného zamezení přehnaného počínání si expositury finančního ředitelství ve Zvoleni vůči rolnickým poplatníkům (tisk 917/I),

XII. min. železnic na interp. posl. B. Procházky, Malého, Fialy a druhů o posledních náslužních přídavcích úředníků státních drah na Slovensku a Podkarpatské Rusi (tisk 844/X),

XIII. min. pošt a telegrafů na interp. posl. Geyera a druhů o svévolném a nespravedlivém propuštění ze služby (tisk 1017/II),

XIV. min. spravedlnosti na interp. posl. dr Hassolda a druhů o zabavení časopisu pro mládež "Jungtum" (tisk 1007/XII),

XV. min. financí na interp. posl. Schuberta a druhů o vybavení obcí z dluhů a o sestavení statistiky o stavu zadlužení obcí (tisk 822/XVI),

XVI. vlády na interp. posl. inž. Junga, Geyera a druhů o prodloužení práva prohlašovati elektrárny za podniky všeužitečné (tisk 851/XX),

XVII. min. školství a nár. osvěty na interp. posl. Simma a druhů o učitelích nepovinných předmětů na obecných a občanských školách (tisk 851/III),

XVIII. min. vnitra na interp. posl. inž. Kalliny a druhů o neodůvodněném zakročení chebského okr. úřadu nebo zemského úřadu v Praze proti spolku "Egerländer Heimat" pro obraz Bismarckův, umístěný v turistické chatě spolku na Zelené Hoře (tisk 1007/I).

XIX. min. soc. péče na interp. posl. Stejskala, Šeby a druhů o zoufalém postavení sklářů-perlářů na okresech královédvorském a novopackém (tisk 973/I),

XX. min. sociální péče na interp. posl. Pechmanové-Klosové, Tučného, Tykala, Davida a druhů o provádění zákona ze dne 12. prosince 1919, č. 29 Sb. z. a n. z r. 1920, o úpravě pracovních a mzdových poměrů v domácké práci (tisk 769/XII),

XXI. vlády na interp. posl. Novotného a soudr. o případu nabyvatelů půdy ve Zbyslavi na čáslavském okrese (tisk 917/IV).

1184. Odpovědi:

I. min. soc. péče na interp. posl. Jurana, Barši a soudr. o nakládání jměním Okr. nemocenské pojišťovny v Brně jejím ředitelem Václavem Jelínkem ve prospěch Jana Hrdličky, redaktora soc.-demokratického časopisu "Stráž Socialismu" v Brně (tisk 937/III),

II. min. financí na interp. posl. Čuříka a druhů o zamezení požívání denaturovaného lihu (tisk 1045/IV),

III. min. vnitra na interp. posl. Simma a druhů o zabavení čísel 37, 40, 41, 44, 45 a 47 periodického tiskopisu "Volkswehr" v Jablonci n. N. (tisk 1007/II),

IV. min. vnitra na interp. posl. dr Schollicha a druhů o zabavení časopisu "Deutsche Volkswehr" ve Frýdku (tisk 1045/IX),

V. min. vnitra na interp. posl. Horpynky a druhů o zabavení časopisu "Ascher Zeitung", č. 271 ze dne 18. listopadu 1930 (tisk 1007/VII),

VI. min. školství a nár. osvěty na interp. posl. inž. Kalliny a druhů o neudržitelných poměrech způsobených odnětím školních místností, patřících německé obecné škole ve Stvolnech a trvajících již od r. 1919 (tisk 890/IX),

VII. min. vnitra na interp. posl. Kuhnové, Kopeckého a soudr. ve věci zákazu divadelní hry "Hinkemann" od Arnošta Tollera v Teplicích-Šanově (tisk 938/XXIV),

VIII. min. pošt a telegrafů na interp. posl. Simma a druhů o vadné telefonní službě v Jablonci n. N. (tisk 851/VII),

IX. min. vnitra na interp. posl. Hadka a soudr. o bití u šumperské státní policie (tisk 1017/XIV),

X. min. spravedlnosti na interp. posl. Dvořáka, Štětky a soudr. o soustavné konfiskaci periodického časopisu "Škodovák" a "Pravda" (tisk 1060/VII),

XI. min. nár. obrany na interp. posl. Štětky a soudr. o týrání vojáků v Písku (tisk 1060/I),

XII. min. soc. péče na interp. posl. Hokkyho a druhů o nezákonném jednání nemocenské pojišťovny, že jmenovaný ústav podá vysvětlení jen na podání kolkovaná (tisk 938/IV),

XIII. min. financí na interp. posl. Hokkyho a druhů o vyměřování poplatků ve sporných věcech civilních u finančního ředitelství v Berehově (tisk 938/II),

XIV. min. veř. prací na interp. posl. Polívky, Hrušovského a druhů o zřízení řádné učňovské školy a přijímání učňů do podniku státních železáren v Podbrezové (tisk 938/XIII),

XV. min. železnic na interp. posl. Chalupníka a soudr. o služebních poměrech železničních zaměstnanců ve stanici Přívoz-Mor. Ostrava (tisk 893/XIV).

Předseda: Počátkem schůze byly tiskem rozdány Zápisy o 120. až 123. schůzi posl. sněmovny, proti nimž nebylo námitek podle §u 73 jedn. řádu.

Počátkem schůze byla tiskem rozdána Těsnopisecká zpráva o 118., 119. a 121. schůzi posl. sněmovny.

Počátkem schůze byly rozdány a současně přikázány výboru iniciativnímu tištěné návrhy.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

1185. Návrh posl. dr Mičuru a druhov, aby bol vydaný zákon, ktorým sa mení a doplňuje § 327 zákona zo dňa 15. června 1927, č. 76 Sb. z. a n., o priamych daniach.

1186. Návrh posl. Vičánka, Stanislava, Sedláčka a druhů na rychlé poskytnutí pomoci obyvatelům některých obcí na Napajedelsku, postiženým katastrofální průtrží mračen.

1187. Návrh posl. Stenzla a druhů na změnu zákona ze dne 15. června 1927, č. 76 Sb. z. a n., o přímých daních.

1189. Návrh posl. Stenzla a druhů na změnu zákona ze dne 4. května 1926, č. 87 Sb. z. a n., o podomním obchodu.

1190. Návrh posl. dr. Staňka, Mašaty, Berana, dr Štefánka, Teplanského, dr Zadiny, Zajíce a druhů na zřízení státního fondu elektrisačního pro finanční podporu elektrisace venkova.

Předseda: Výboru imunitnímu přikázal jsem dne 28. května 1931:

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

žádost kraj. soudu v Bratislavě ze dne 28. května 1931, č. Tk XIV 1154/31, předloženou hlav. stát. zastupitelstvím v Bratislavě ze dne 28. května 1931, č. 5241/31, za souhlas s další vazbou a s trestním stíháním posl. Majora pro zločiny podle §§ 2/I, 3/I, 4/I, 6/I zák. čl. XL z r. 1914, zločin resp. přečin podle §u 69, č. 1, §§ 301, 302 tr. z. a přestupek nařízení býv. uh. min. vnitra ze dne 30. září 1913, č. 7430/1913 B. M. E. (č. J 351-III).

Předseda: Dále přikázal jsem výboru imunitnímu žádosti.

Zástupce sněm. tajemníka dr Záděra (čte):

Žádosti:

kraj. soudu v Hradci Král. ze dne 12. května 1931, č. Nt VII 109/31, za souhlas s trest. stíháním posl. Tylla pro přečin podle §u 15, č. 2 zákona na ochranu republiky (č. J 350-III).

kraj. soudu v Trenčíně ze dne 15. května 1931, č. Nt VI 11/31, předloženou hlav. stát. zastupitelstvím v Bratislavě ze dne 23. května 1931, č. 5071/31, za souhlas s trest. stíháním posl. Grebáče-Orlova pro zločiny podle §§ 355, 356, 362 a 363 tr. z. (č. J 352-III),

kraj. soudu v Plzni ze dne 22. května 1931, č. Nt XI 8/31, za souhlas s trest. stíháním posl. Dvořáka pro zločin podle §u 87 tr. z. a přečin podle §u 283 tr. z. (č. J 353-III),

kraj. soudu trest. v Praze ze dne 28. května 1931, č. Nt XXIV 43/31, za souhlas s trest. stíháním posl. Hodinové pro zločin podle §u 81 tr. z., přečiny podle §u 279 tr. z., §u 14, č. 1 zákona na ochranu republiky a přestupky podle §§ 312, 491 tr. z. a čl. V zákona č. 8 ř. z. z r. 1863 (č. J 354-III),

kraj. soudu trest. v Praze ze dne 15. května 1931, č. Nt XVI 21/31, za souhlas s trest. stíháním posl. Hrušky pro zločin podle §u 81 tr. z. (č. J 355-III),

kraj. soudu trest. v Praze ze dne 13. května 1931, č. Nt XIV 19/31, za souhlas s trest. stíháním posl. Hadka pro zločin podle §u 83/II tr. z. (č. J 356-III),

kraj. soudu v Prešově ze dne 13. května 1931, č. Nt V 18/31, předloženou hlav. stát. zastupitelstvím v Košicích ze dne 25. května 1931, č. 4544/31 za souhlas s trest. stíháním posl. Vallo pro přečin utrhání na cti podle §u 1, §u 3, odst. II, č. 1, 2 a §u 9, č. 6 zák. čl. XLI z r. 1914 (č. J 357-III).


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP