Pátek 27. března 1931

Předseda: Mezi schůzí byly rozdány tištěné odpovědi.

Sněm. tajemník dr Říha (čte):

963. Odpověď vlády na interp. posl. Gottwalda a soudr. o střílení četnictva do dělníků v Duchcově a o bodákovém útoku v Aši (tisk 931).

1036. Odpověď ministra železnic na interp. posl. Šaláta a druhů o hromadném propouštění smluvních zaměstnanců Slováků ze služeb při čsl. železnici na Slovensku (tisk 933).

1043. Odpověď ministra zemědělství na interp. posl. Sedorjaka a soudr., že si selští boháči přivlastnili majetek pracujících zemědělců obce Imstičeva (tisk 923).

Předseda: Mezi schůzí byl tiskem rozdán Zápis o 112. schůzi posl. sněmovny, proti němuž nebylo námitek podle §u 73 jedn. řádu.

Mezi schůzí byl rozdán a současně přikázán výboru iniciativnímu tištěný návrh.

Sněm. tajemník dr Říha (čte):

1048. Návrh posl. Böllmanna a druhů, aby byly poskytnuty další peníze k pronikavému zmírnění hospodářské krise.

Předseda: Posl. dr Stern ve své řeči ve včerejší 114. schůzi pronesl výroky hrubě urážlivé a v dnešní své řeči výroky ohrožující bezpečnost státu.

Dále posl. dr Schollich, Kopecký a Krosnář ve svých dnešních řečech pronesli výroky ohrožující bezpečnost státu, pokud se týče hrubě urážlivé.

Předsednictvo se usneslo podle §u 9, lit. m) jedn. řádu vyloučiti projevy ty ze zprávy těsnopisecké.

Před ukončením schůze sděluji, že jako léta minulá, tak i letos, uspořádá v této zasedací síni Československý Červený kříž o Bílé sobotě dne 4. dubna mírovou slavnost, kterou každoročně propaguje myšlenku míru, lásky, soucitu a zdraví.

Jestliže tento program šířený Červeným křížem jak na poli národním, tak mezinárodně je přijatelný všem, byť i za ním šli různými cestami, pak jistě neméně přijatelné bude heslo, které Československý Červený kříž zvolil za thema letošní slavnosti míru.

Heslo zní: Dobro dětí především!

Prosím paní a pány poslance, aby byli Červenému kříži v této i v jeho ostatních ušlechtilých snahách nápomocni, a přeji všem veselé a příjemné svátky velikonoční. (Potlesk.)

Podle usnesení předsednictva navrhuji, aby příští schůze svolána byla písemně s pořadem, který podle §u 40 a §u 9, lit. d) jedn. řádu určí předsednictvo.

Jsou proti tomuto návrhu nějaké námitky? (Nebyly.)

Není jich. Návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze v 9 hod. 26 min. večer.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP