Středa 24. listopadu 1920

Předseda: Přerušuji projednání prvního odstavce denního pořadu a ve smyslu dohody učiněné v poradě předsedů klubovních přikročíme k odstavci druhému, ke

2. hlasování o návrhu, aby zkráceným jednáním podle § 55 jedn. řádu projednáno bylo usnesení senátu tisk 854 o usnesení poslanecké sněmovny N. S. R. Č. o vládním návrhu zákona (tisk 640) o nouzové výpomoci civilním a vojenským státním zaměstnancům, jakož i zaměstnancům v podnicích a fondech státem spravovaných.

K odůvodnění tohoto svého návrhu odkazuji prostě na důvod, který jsem uvedl, když šlo o usnesení o zkráceném řízení, když věc tato byla poprve ve sněmovně této projednávána.

Žádám pány a paní poslance, aby se posadili na svá místa. (Děje se.)

Konstatuji, že sněmovna jest způsobilá k usnášení. Žádám pány a paní poslance, kteří souhlasí se zkráceným projednáváním této věci ve smyslu § 55 našeho jednacího řádu, aby pozvedli ruku. (Děje se.)

To jest většina. Návrh jest přijat.

Přerušuji projednávání denního pořadu dnešní schůze.

Navrhuji, aby výboru sociálně-politickému, jemuž byl přikázán ve včerejší schůzi vládní návrh zákona, kterým se mění některá ustanovení zákona o pojištění dělníků pro případ nemoci, dána byla k podání zprávy lhůta desetidenní.

Kdo s navrženou lhůtou souhlasí, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To jest většina. Návrh můj jest přijat, lhůta jest schválena.

Dodatečně za včerejší schůzi omlouvá nepřítomnost svoji pan poslanec dr. Petersilka.

Dovolenou na zítřek pro neodkladné zaměstnání udělil jsem pp. posl. dr. Lodgmanovi a Kallinovi.

Zásobovací výbor zvolil dne 24. listopadu 1920 zapisovatelem posl. Biňovce.

Klub čsl. soc. demokratické strany dělnické vysílá do výboru sociálně-politického za posl. Tayerle posl. Ant. Nováka.

V dnešní schůzi byla tiskem rozdána zpráva 1. státně-zřízeneckého výboru a 2. rozpočtového výboru o usnesení senátu stran vládního návrhu zákona (tisk 640) o nouzové výpomoci civilním a vojenským státním zaměstnancům, jakož i zaměstnancům v podnicích a fondech státem spravovaných.

Přikročuji k ukončení schůze.

Podle usnesení předsednictva navrhuji, aby příští schůze konala se zítra dne 25. listopadu o 10. hodině dopoledne s tímto

denním pořadem:

1. Zpráva výboru státně-zřízeneckého a rozpočtového o usnesení senátu (tisk 854) o usnesení poslanecké sněmovny N. S. R. Č. o vládním návrhu zákona stran nouzové výpomoci civilním a vojenským státním zaměstnancům, jakož i zaměstnancům v podnicích a fondech státem spravovaných.

2. Pokračování v rozpravě o zprávě výboru rozpočtového o vládním návrhu finančního zákona pro rok 1921 (tisk 830).

3. Rozhodnutí o návrhu posl. Hellera a soudr. a posl. dr. Lodgmana, aby jejich návrhy tisk č. 76 a tisk č. 63, které iniciativní výbor odmítl, byly meritorně projednány.

Jsou snad námitky proti mému návrhu? (Nebyly.)

Námitek není. Jest tedy můj návrh přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze v 8 hod. 12 min. večer.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP