Úterý 30. března 1920

Zpravodaj posl. Pelikán: Studoval jsem generální mapu, jest to Slivnická Nová Ves.

Předseda: Tedy znovu sděluji, že v § 1. v odst. pod č. 3. uvedeném má státi vypsáno "Slivnická Nová Ves", dále v odstavci pod č. 7. v témže paragrafu má státi "Veselí nad Moravou" a v odst. 9. má státi "Plavecký Svatý Mikuláš". Dále v § 5., třetí řádce, má státi místo slova "být" slovo "býti" a v řádce 4. téhož paragrafu má býti tečka za čísly 1 a 3. Kdo souhlasí se zákonem přijatým v prvním čtení, s korekturami, jež jsem právě uvedl, také ve čtení druhém, prosím, aby povstal. (Děje se.)

To je většina. Zákon je schválen také ve druhém čtení.

Zbývá nám ještě vyříditi resoluce, které byly k tomuto odstavci denního pořadu podány. Jednak je to resoluce trojdílná, obsažená na poslední straně zprávy výboru dopravního, a dále obě resoluce, které jsem přečetl.

Kdo s těmito třemi resolucemi a sice resolucí výborovou, dále s resolucí kol. dra Uhlíře a kol. Pelikána souhlasí, prosím, aby povstal. (Děje se.) To je většina. Resoluce tyto jsou schváleny a tím tento odstavec dnešního pořadu je vyřízen.

Přerušuji projednávání denního pořádku dnešní schůze a přikročuji k ukončení jejímu.

Navrhuji, aby se příští schůze konala zítra ve středu dne 31. března 1920 o 10. hodině dopol. s tímto

denním pořadem:

1. Zpráva ústavního výboru o vládním návrhu zákona, tisk 2094, kterým se upravují hranice příslušnosti mezi ministerstvem vnitra a ministerstvem národní obrany. Tisk 2704. (Hluk.) Prosím o klid.

2. Zpráva výboru pro pozemkovou reformu o návrhu čl. N. S. Igora Hrušovského a spol., tisk č. 2363, o vydání zákona, ktorým se doplňuje zákon ze dňa 27. kvetna 1919 č. 318 sb. z. a nar. o zaistení pôdy drobným pachtýrom. Tisk 2675.

3. Zpráva imunitního výboru o žádosti okresního soudu v Kyjově za vydání čl. N. S. Jana Měchury, stíhaného pro podezření ze zločinu zpronevěry na podkladě udání Jana Kohoutka. Tisk 2676.

4. Zpráva imunitního výboru o žádosti okresního soudu v Olomouci za vydání čl. N. S. R. Mlčocha pro přestupek podle § 19., 21. tisk. zák. Tisk 2687.

5. Zpráva imunitního výboru o žádosti zemského trestního soudu v Praze o vydání čl. N. S. Jos. Stivína ke stihání pro přečin urážky na cti, spáchány tiskem (k žalobě A. Pika). Tisk 2688.

6. Zpráva imunitního výboru o žádosti zemského trestního soudu v Praze o vydání čl. N. S. Em. Špatného ke stíhání pro přečin proti bezpečnosti cti, spáchaný tiskem (k žalobě Jar. Bičiště). Tisk 2689.

7. Zpráva I. ústavního výboru a II. rozpočtového výboru o vládnom návrhu zákona, tisk č.2642 o prozatímnej úprave správy měst s regulovaným magistratom na Slovensku. Tisk 2693.

Po případě:

8. Zpráva ústavního výboru o návrhu zákona, kterým se doplňují ustanovení o volbách do Národního shromáždění, usneseného ústavním výborem podle§14. a 17. jednacího řádu. Tisk 2702.

9. Volba 12 přísedících volebního soudu.

Jsou snad proti dnu nebo dennímu pořádku, mnou navrženému, nějaké námitky? (Nebyly.)

Není tomu tak. Návrh můj jest přijat a končím schůzi.

(Konec schůze o 7. hod. 50 min. večer.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP