(10.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak je tady pozměňovací návrh pana poslance Vladimíra Koníčka. Ptám se na stanovisko ministra. (Souhlas.) Zpravodaje? (Kladné stanovisko.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, tento pozměňovací návrh pana poslance Koníčka schválit, tak stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 114, přítomno je 190 poslanců, pro hlasovalo 190 poslanců, proti tedy žádný. Takže tento pozměňovací návrh byl přijat všemi hlasy.

 

Já se zeptám zpravodaje, jestli to jsou všechny pozměňovací návrhy, které máme, nebo jestli ještě jsme něco…

 

Poslanec Petr Sunkovský: S pozměňovacími návrhy jsme se vypořádali, čili už zbývá hlasovat jenom o celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o některých opatřeních v soustavě ústředních orgánů státní správy souvisejících se zrušením Ministerstva informatiky a o změně některých zákonů, podle sněmovního tisku 92, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zeptám se na stanovisko ministra. (Doporučuje.) Zpravodaje. (Záporné stanovisko.)

Tento text usnesení tedy nyní hlasujeme.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento text usnesení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 115, přítomno je 190 poslanců, pro hlasovalo 98, proti 70. Takže návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Ještě chvilku posečkejme, abychom věděli, že i kontrolu hlasování máme za sebou. (Probíhá kontrola hlasování.) Hlásí se pan poslanec Čerňanský. Prosím pana poslance, aby se ujal slova.

 

Poslanec Josef Čerňanský: Dobrý den. Dámy a pánové, já bych chtěl zpochybnit hlasování, protože jsem hlasoval proti, a bohužel mám tam ano.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jsme zpochybnění hlasování, námitku. Takže budeme hlasovat o námitce, která tady zazněla.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Čerňanského, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 116, přítomno je 190, pro hlasovalo 172, proti 5. Takže námitka byla přijata a my budeme tedy hlasování o celku návrhu zákona opakovat.

 

Snad nemusím číst znovu návrh usnesení. Je to návrh, který jsem tady přečetl, v němž vyslovujeme souhlas s tímto vládním návrhem zákona podle tisku 92 ve znění pozměňovacích návrhů. Toto hlasování o celém návrhu zákona nyní opakujeme.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh zákona, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 117, přítomno je 190, pro hlasovalo 100, proti 73. Takže návrh byl přijat.

 

Ale opět budeme muset počkat, aby se zjistilo, jak jsme tohoto výsledku dosáhli. (Probíhá kontrola hlasování.) Paní poslankyně Levá.

 

Poslankyně Ivana Levá: Vážení kolegové a kolegyně, omlouvám se, zpochybňuji hlasování. Mám na sjetině ano, a zdržovala jsem se. Děkuji za pochopení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jsme, byla to námitka. Opět tedy budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je tedy pro, pochopit a přijmout námitku paní poslankyně Levé, tak stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Pořadové číslo tohoto hlasování je 118, přítomno 190, pro hlasovalo 161, proti 6. Takže námitka byla přijata a my tedy budeme ještě jednou opakovat, bude to znovu tedy hlasování o celém návrh zákona.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tedy to usnesení, ve kterém se vyslovujeme pro celek návrhu zákona podle tisku 92, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto usnesení, tak zvedne ruku také.

Hlasování má pořadové číslo 119, přítomno je 190, pro hlasovalo 97, proti 70. I v této variantě byl návrh zákona přijat.

 

Vypadá to, že můžeme ukončit projednávání tohoto bodu, a konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Bod 27 máme za sebou. (Potlesk.)

 

Teď začínáme bod 30. Je to

 

30.
Návrh poslance Martina Římana na vydání zákona, kterým se mění zákon
č. 311/2006 Sb., o pohonných hmotách a čerpacích stanicích pohonných hmot
a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pohonných hmotách)
/sněmovní tisk 111/ - třetí čtení

 

Tady by měl zaujmout poslanec Martin Říman jako navrhovatel místo u stolku zpravodajů a zpravodajem je pan poslanec Oldřich Vojíř. My jsme obdrželi sněmovní tisk 111/4, obsahuje návrh na zamítnutí a také pozměňovací návrhy.

Takže teď je chvíle otevřít rozpravu, takže otevírám rozpravu. Ptám se, kdo se hlásí do rozpravy k tomuto bodu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP