Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 173 a ptám se, kdo je pro tento návrh uvedený pod písm. Z. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 173 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 182 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Tím pádem můžeme vynechat pozměňovací návrh AA1 a přistoupit k pozměňovacímu návrhu AA2, který se týká § 15 odstavec 2 a doplňuje ho o další větu.

Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: AAII. Zahajuji hlasování pořadové číslo…

Omlouvám se. Prohlašuji toto hlasování za zmatečné. Jedná se o hlasování pořadové číslo 174, které nechám doběhnout a budeme hlasovat znovu.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Omlouvám se. Bylo to asi mé nepřesné vyjádření. Nevšiml jsem si, že je tam římská jednička. Nebudeme hlasovat o AAI1. To se vyloučilo předchozím hlasováním. Teď můžeme hlasovat o AAI2. Stanovisko je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: V hlasování pořadové číslo 175, které zahajuji, se ptám, kdo je pro návrh uvedený pod písm. AAI2. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 175 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 187 vyslovilo 132 a 10 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní se musíme rozhodnout mezi dvěma pozměňovacími návrhy, z nichž jeden je uveden pod bodem AAI3. Ten se týká vložení nového odstavce 4 za stávající odstavec 3. Druhý pozměňovací návrh je uveden pod bodem II, který vkládá odstavce dva.

Doporučuji, abychom hlasovali nejprve o pozměňovacím návrhu širším, to znamená pod bodem II, který vkládá dva odstavce, a teprve když by nebyl přijat, tak bychom hlasovali o návrhu, který je uveden pod bodem I3.

Stanovisko navrhovatele i zpravodaje se přiklání k širší verzi, to znamená k pozměňovacímu návrhu AAII, kde oba tento návrh doporučujeme.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Budeme hlasovat o návrhu uvedeném pod písmenem AAII.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 176 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 176 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 188 pro něj vyslovilo 179 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nyní můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu, který je uveden pod bodem AAI4, což je usnesení dvou výborů - pro veřejnou správu a výboru kulturního.

Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 177 a ptám se, kdo je pro tento návrh, uvedený pod písm. AAI4. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 177 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 168 a 2 byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Dále jsou uvedeny tři pozměňovací návrhy, ale možná budeme čtyřikrát hlasovat. Týkají se § 15 odstavec 2.

První a druhý návrh navrhují zcela nové znění odstavce, třetí návrh ústavně právního výboru upravuje senátní znění. Doporučuji hlasovat v pořadí tak, jak je uvedeno v kapitole BB s tím, že pokud by byl přijat první pozměňovací návrh, navržený výborem pro veřejnou správu, tak by to vyloučilo hlasovat o návrhu pod bodem 2, čili o návrhu kulturního výboru. Pokud by nebyl přijat ani jeden z nich, pak lze hlasovat o doporučení ústavně právního výboru uvedeném pod bodem III.

Stanovisko navrhovatele k pozměňovacímu návrhu číslo jedna je záporné, stanovisko zpravodaje naopak kladné.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 178 a ptám se, kdo je pro pozměňovací návrh, uvedený pod bodem BB1. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 178 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 pro vyslovilo 128 a 34 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Protože jsme přijali prakticky nové znění § 15 odstavec 2, není možno hlasovat o zbývajících dvou pozměňovacích návrzích, které upravují tuto záležitost jinak.

Můžeme tedy přistoupit k pozměňovacím návrhům uvedeným pod písm. CC a hlasovat o nich v tom pořadí, jak je uvedeno, to znamená nejprve o pozměňovacím návrhu CC1, což je návrh dvou výborů - pro veřejnou správu a kulturního výboru. Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Hlasujeme o CC1.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 179 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 179 se z přítomných 189 vyslovilo pro 133, 30 bylo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Podobně doporučující stanovisko od navrhovatele i zpravodaje je k návrhu ústavně právního výboru uvedenému pod bodem CC2.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 180 a ptám se, kdo je pro tento návrh CC2. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 180 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 189 pro něj vyslovilo 177, 1 byl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Třetí a čtvrtý pozměňovací návrh v kapitole CC již nebudeme hlasovat, protože již byly oba odhlasovány. Byl to návrh poslance Ambrozka a poslance Jalůvky.

Můžeme přistoupit k hlasování o pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru uvedeném pod písm. DD. Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 181 a ptám se, kdo je pro návrh uvedený pod písm. DD. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 181 tento návrh byl přijat, když se z přítomných 189 pro něj vyslovilo 176 a 1 byl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pod písm. EE máme konkurenční dva návrhy. První je návrh výboru pro veřejnou správu a kulturního výboru upřesněný tak, jak jsem uvedl v rozpravě. Proti tomu stojí návrh ústavně právního výboru. Doporučuji hlasovat v pořadí, v jakém jsou uvedeny tyto pozměňovací návrhy, s tím, že budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu EE1.

Stanovisko navrhovatele i zpravodaje se spíše kloní k tomuto pozměňovacímu návrhu, čili doporučujeme.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 182 a ptám se, kdo je pro návrh EE1. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 182 tento návrh nebyl přijat, když se ze 189 přítomných pro něj vyslovilo 85, 75 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP