Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 163. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 163 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 189 vyslovilo 179, nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Nic nebrání tomu, abychom hlasovali o druhém pozměňovacím návrhu pod písmenem O, což je společný návrh tří výborů, které tento návrh projednávaly. S tímto návrhem souhlasí pan navrhovatel i zpravodaj. Doporučujeme.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 164. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 164 se z přítomných 189 pro vyslovilo 181, nikdo nebyl proti. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Pod písmenem P jsou dva pozměňovací návrhy, kde doporučuji hlasovat v opačném pořadí, než jak je uvedeno. To znamená nejprve o pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru, nebude-li přijat, o pozměňovacím návrhu ostatních dvou výborů, přičemž vzájemně se tyto dva návrhy vylučují. Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je ve prospěch pozměňovacího návrhu ústavně právního výboru. Hlasujme o P2 s tím, že stanovisko navrhovatele i zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 165. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 165 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 156 a 12 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Podle mého názoru již o P1 hlasovat nelze, protože jsme znění upravili a přijali.

Nyní pod písmenem Q hlasujme v pořadí, jak je uvedeno. To znamená nejprve o pozměňovacím návrhu Q1, což je usnesení výboru pro veřejnou správu a usnesení kulturního výboru. Teprve nebude-li přijat, hlasujme o usnesením uvedeném pod Q2, což je usnesení ústavně právního výboru.

Stanovisko navrhovatele a zpravodaje je spíše ve prospěch návrhu, který navrhuje ústavně právní výbor. K pozměňovacímu návrhu, o kterém nyní budeme hlasovat - Q1 - je naše stanovisko nedoporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 166. Kdo je pro návrh Q1? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 166 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovil 1 a 120 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu Q2, což je návrh ústavně právního výboru, který navrhovatel i zpravodaj doporučují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 167. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 167 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 172 a 3 byli proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Podobná situace je u dvou pozměňovacích návrhů pod písmenem R, kde však doporučuji hlasovat nejprve o pozměňovacím návrhu R2 - usnesení ústavně právního výboru - z toho důvodu, že znění se nám zdá přesnější. Pokud by nebyl tento pozměňovací návrh přijat, pak hlasovat o pozměňovacím návrhu R1 s tím, že samozřejmě zase to jsou vzájemně se vylučující návrhy. Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je opět ve prospěch návrhu ústavně právního výboru, o kterém doporučuji hlasovat jako o prvním, čili R2.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 168 o návrhu R2. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 168 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 175 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Tím nemůžeme hlasovat o R1, protože jsme přijali již jiné znění.

Dále máte uveden pozměňovací návrh pana poslance Ambrozka pod písmenem S, ale to už jsme odhlasovali a neschválili, čili je to nehlasovatelné.

Můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem T, což je usnesení všech tří výborů, které projednávaly společný návrh. Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 169. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 169 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 178 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Další dva pozměňovací návrh - pod písmeny V a U - jsou rovněž pozměňovací návrhy pana poslance Ambrozka, o kterých již hlasováno bylo.

Můžeme přikročit k pozměňovacímu návrhu pod písmenem W, což je pozměňovací návrh pana poslance Jalůvky, kde upozorňuji, že pokud bude přijat, nebude možno hlasovat o pozměňovacích návrzích pod písmeny BB, neboť se dotýkají § 15 odstavec 2, který poslanec Jalůvka upravuje a vypouští z něj druhou větu. K pozměňovacímu návrhu pana poslance Jalůvky pod písmenem W je stanovisko navrhovatele nesouhlasné a stanovisko zpravodaje rovněž.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 170. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 170 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 47 a 109 bylo proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Následuje pozměňovací návrh pod písmenem X, což je pozměňovací návrh ústavně právního výboru, který jak navrhovatel, tak zpravodaj podporují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 171. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 171 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 178 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Podobná situace je u pozměňovacího návrhu pod písmenem Y, což je návrh všech tří výborů. Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je i zde souhlasné a doporučující.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 172. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 172 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 188 vyslovilo 179 a nikdo nebyl proti.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Počínaje písmenem Z se dostáváme ke složitému § 15, kde doufám, že se jako zpravodaj moc nezamotám. Jsem přesvědčen, že je třeba hlasovat v tomto pořadí: Nejprve hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem Z, což je pozměňovací návrh ústavně právního výboru. Prošel-li by tento pozměňovací návrh, což navrhovatel i zpravodaj doporučují, nebylo by možné hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmeny AA1. Zůstaňme zatím u toho. Doporučuji tento postup zvolit, ať to příliš nekomplikujeme. Jak je to uvedeno, doporučuji hlasovat nyní o pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru pod písmenem Z. Jak už jsem řekl, navrhovatel i zpravodaj doporučují tento pozměňovací návrh.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP