Čtvrtek 21. května 1998

 

Poslanec Dalibor Matulka: U pozměňovacího návrhu B8 se situace obrací navrhovatel i zpravodaj tento pozměňovací návrh doporučují.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 244. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 118, proti 3 poslanci. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: O pozměňovacím návrhu B9 hlasovat nemůžeme, neboť není pozměňovacím návrhem. Bylo to schváleno už v rámci komplexního návrhu ústavně právního výboru. Můžeme se posunout na stranu 15 k pozměňovacím návrhům pod písmenem C, kde je pod bodem 1 pozměňovací návrh týkající se § 10 odst. 1, kam se mají vložit nová písmena c) a d). Já jako zpravodaj bych doporučil tento pozměňovací návrh v hlasování rozdělit na jednotlivá písmena, protože skutečně to není návrh, který by nutně byl spolu spojen. Konzultoval jsem tuto otázku se zpravodajem hospodářského výboru, který nevznesl žádné námitky, takže pokud by ani nikdo z pléna nevznesl námitky, hlasovali bychom o tomto pozměňovacím návrhu odděleně podle jednotlivých písmen. To znamená kdo bude pro vložení písmene c) -jedno hlasování, kdo je pro vložení písmene d) - druhé hlasování.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Já s tímto postupem také souhlasím. Vyjádření?

 

Poslanec Dalibor Matulka: Vyjádření navrhovatele je k oběma písmenům negativní, zpravodaj vložení písmene c) doporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 245. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 45, proti 63 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Ke vložení písmene d) je stanovisko jak navrhovatele, tak zpravodaje negativní. Nedoporučujeme.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 246. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 13, proti 101 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: O pozměňovacím návrhu C2 hlasovat nelze, neboť stejně jako u pozměňovacího návrhu B4 je to obdobný pozměňovací návrh, který nic nepozměňuje oproti schválenému textu ústavně právního výboru, takže je to návrh nehlasovatelný.

Stejně tak je nehlasovatelný bod C3, ovšem z jiného důvodu. Ten pozměňovací návrh směřuje k novele zákona o právu na informace o životním prostředí, což víme, že je čerstvý zákon, který ještě neprošel legislativním procesem. Čili nevíme, jak bude definitivně vypadat, nevíme, zda Senát k němu přijme pozměňovací návrh, nevíme, zda vůbec tento zákon bude existovat. Nelze k němu logicky vznášet novelu, takže je to nehlasovatelný pozměňovací návrh.

Pokud jde o pozměňovací návrh C4, ten se stal nehlasovatelný v situaci, kdy jsme odhlasovali pozměňovací návrh označený B8, a to je tentýž návrh, takže můžeme přejít k pozměňovacím návrhům pana poslance Prokopa pod písmenem D. Jako zpravodaj si dovolím zde předložit návrh, protože byly vzneseny dva pozměňovací návrhy, ale řeší tutéž věc, i když odděleně, pokud jde o fáze. Domnívám se, že by bylo správné o obou těchto návrzích hlasovat současně. Naopak bych se velmi obával situace, kdy by třeba jeden z nich byl přijat a druhý nebyl přijat a vznikl by zákonný nesmysl. Takže navrhuji, abychom o obou návrzích pod písmenem D hlasovali v jednom hlasování.

Stanovisko navrhovatele i zpravodaje je souhlasné. Dovolím si ještě upozornit, že pokud tento návrh odsouhlasíme, nebude již možné hlasovat o obdobném návrhu pana prof. Jičínského vztahujícím se ke stejné věci, i když s poněkud odlišným textem.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 247. Kdo je pro? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 69 poslanců, proti 4. Návrh nebyl přijat.

(Námitka ze sálu: nešlo hlasovací zařízení.) Prohlašuji toto hlasování za neplatné a budeme znovu hlasovat o tomto návrhu.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 248. Kdo tento návrh podporuje? Kdo je proti?

Ze 147 poslanců se 94 vyslovilo pro, 4 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Ted si, pane předsedající, nejsem jist, jestli o stažení pozměňovacího návrhu jsme hlasovali? Nehlasovali. Navrhovatel i zpravodaj doporučují vyhovět panu poslanci Škromachovi v jeho žádosti.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 249. Kdo je pro návrh na stažení tohoto návrhu? Kdo je proti

Pro návrh hlasovalo 111, proti 3 poslanci. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Tím jsme se dostali na stranu 17 k pozměňovacím návrhům pana poslance Zdeňka Jičínského. K prvnímu pozměňovacímu návrhu pod bodem E1 je stanovisko navrhovatele nesouhlasné, stanovisko zpravodaje souhlasné.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 250. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 6, proti 48 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: U druhého pozměňovacího návrhu pana poslance Jičínského pod bodem F2 je stanovisko navrhovatele rovněž nesouhlasné, stanovisko zpravodaje je neutrální.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 251. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 47 poslanců, proti 50. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Tím se dostáváme na stranu 18 k pozměňovacím návrhům F3 a F4, o kterých nebudeme hlasovat, neboť jsme totéž odhlasovali již přijetím pozměňovacích návrhů pana poslance Prokopa.

Pozměňovací návrh prof. Jičínského pod písmenem F5 - stanovisko navrhovatele je nesouhlasné.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování číslo 252. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 48, proti 70 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Dalibor Matulka: Podle mých poznámek jsme vyčerpali pozměňovací návrhy, protože u legislativní úpravy § 17 nebyly námitky, že ji považujeme za pouhou legislativní úpravu, o které není třeba hlasovat.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP