Čtvrtek 21. května 1998

 

(pokračuje Matulka) 

Pane předsedající, nezbývá než přikročit k závěrečnému hlasování o zákonu jako celku. Stanovisko navrhovatele je souhlasné, stanovisko zpravodaje rovněž.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Oldřicha Kužílka na vydání zákona o svobodě informací a o změně a doplnění zákona ČNR č. 368/92 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákona ČNR č. 200/90 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 377, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování číslo 253. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti? Ze 144 poslanců hlasovalo 125 pro, nikdo proti. (Potlesk.)

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Předávám slovo panu poslanci Kužílkovi.

 

Poslanec Oldřich Kužílek: Milé dámy, ctění pánové, já vám za celý tým, který dva roky tento zákon připravoval, nesmírně děkuji, že jste našli ještě sílu se tím zabývat. Děkuji také členům vlády, kteří s jakousi neochvějností se trochu pustili do křížku se svými resorty v této věci, a děkuji i celému týmu, zejména mladým studentům, kteří v tom pomáhali. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji předkladateli, děkuji zpravodaji. Děkuji za potlesk. Předávám slovo panu kolegovi Pávovi.

 

Poslanec Tomáš Páv: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych se s vámi podělil o informaci, kterou jsem před chvílí dostal, že totiž zpravodaj k následujícímu bodu 35 uvázl v dopravní zácpě, takže si dovolím vám navrhnout přeřazení bodu tak, abychom nyní pokračovali návrhem poslance Pavla Dostála a s projednáváním bodu 35 počkali, až se dostaví zpravodaj poslanec Wagner.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, poněvadž se jedná o změnu schváleného pořadu, nechám o tomto návrhu hlasovat. V opačném případě bych musel vyhlásit přestávku.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 254. Kdo tuto změnu programu podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 59, proti 33 poslanců. Návrh nebyl přijat.

 

Dámy a pánové, vyhlašuji přestávku do doby, než se dostaví kolega Wagner.

 

(Schůze byla přerušena v 9.34 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP