Pátek 13. února 1998

Poslankyně Anna Röschová: Strana 32 písm. h) - pozměňovací návrh pana poslance Procházky. Tady bych doporučovala, pokud pan poslanec Procházka s tím bude souhlasit, nejdříve hlasovat o textu, který je na straně 32, a v případě, že bude přijat, o jeho legislativně technickém upřesnění, které pan poslanec Procházka vznesl ve třetím čtení. Jen připomínám, že stanovisko předkladatelky i moje je k původnímu návrhu nesouhlasné a bylo by proti logice, kdybychom hlasovali v opačném pořadí.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Ano, pan poslanec Procházka, třebaže si rafinovaně přesedl, neunikl mi ze záběru a já vidím, že kývá, takže pokud souhlasí, můžeme hlasovat o této úpravě.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 272.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji, kdo je proti tomuto návrhu?

Děkuji, konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 272 bylo ze 159 přítomných 16 pro, 102 proti, takže návrh nebyl přijat.

 

Poslankyně Anna Röschová: Ano, tudíž je zbytečné, abychom hlasovali o legislativně technickém upřesnění.

Pod písm. i) jsou tři moje návrhy. U toho prvního pod bodem 1, tam jsem ve třetím čtení dávala legislativně technické upřesnění. Asi bychom tedy měli postupovat u tohoto prvního bodu stejně jako u pana poslance Procházky, protože tady se s předkladatelkou rozcházíme - k tomu původnímu znění na straně 32 písm. e) čís. 1 předkladatelka nechává věc na úvaze sněmovny a já mám souhlasné stanovisko.

Čili měli bychom tedy nejdříve hlasovat o tom původním textu, a pokud to projde, teprve tak o legislativně technickém zpřesnění.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Dobře, navrhujete jiný postup než v přechozím případě - (Posl. Röschová: ne.) -, ale pokud sněmovna nemá námitky, můžeme i to akceptovat.

Takže nyní hlasujeme o písm. i.1) v původní verzi, ano?

Děkuji. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 273.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti?

Tento návrh v hlasování pořadové číslo 273 zvítězil, když získal 102 hlasy proti 19, přítomných bylo 159.

Nyní bychom tedy měli hlasovat - abychom to nezapomněli - o legislativně technické úpravě. - (Posl. Röschová: tady jsou stanoviska souhlasná.) - Předpokládám, že doporučujete, paní kolegyně, je tomu tak, paní navrhovatelka rovněž. Děkuji.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 274.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 274 se z přítomných 159 poslanců pro vyslovilo 129, proti 1. Návrh byl přijat. Takže můžeme přejít k bodu i.2).

 

Poslankyně Anna Röschová: Tam stanovisko předkladatelky i moje je souhlasné.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 275.

Kdo je pro tento návrh? Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 275 ze 159 přítomných bylo 134 pro a 1 proti, takže návrh byl přijat.

Přecházím k bodu i.3).

 

Poslankyně Anna Röschová: U bodu 3 je rovněž souhlasné stanovisko předkladatelky i zpravodajky, doporučujeme.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 276.

Kdo je pro tento návrh? Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 276 bylo 159 přítomných, pro hlasovalo 135, proti nikdo, návrh tedy byl přijat. Nyní můžeme přejít k návrhům kolegy Květáka.

 

Poslankyně Anna Röschová: Pod písm. j) - pan poslanec Květák. Půjdeme zase bod po bodu. K bodu 1 je stanovisko předkladatelky i moje souhlasné.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Ano, děkuji, zahájil jsem hlasování pořadové číslo 277.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 277 121 pro, 7 proti, přítomno bylo 158, takže návrh byl přijat. Prosím o uvedení bodu 2.

 

Poslankyně Anna Röschová: Bod 2 - druhý návrh pana poslance Květáka. Předkladatelka nesouhlasí, já rovněž nesouhlasím.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji, zahájil jsem hlasování pořadové číslo 178.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 278 tento návrh nebyl přijat - 2 pro, 114 proti, přítomno 157. Prosím o uvedení dalšího návrhu.

 

Poslankyně Anna Röschová: Třetí návrh pana poslance Květáka předkladatelka rovněž nedoporučuje, já také ne.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji, zahájil jsem hlasování pořadové číslo 279.

Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 279 tento návrh nebyl přijat, když získal 3 hlasy, proti bylo 113 z přítomných 159.

 

Poslankyně Anna Röschová: Na straně 33 čtvrtý návrh pana poslance Květáka. K tomuto návrhu pan poslanec Květák dal legislativně technické zpřesnění. Vzhledem k tomu, že ze strany předkladatelky je nesouhlas, já ponechávám věc na uvážení sněmovny, měli bychom zase postupovat tak jako u pana poslance Procházky a hlasovat nejdříve o textu, který je na straně 33, a potom o jeho legislativně technickém upřesnění.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Dobře, u bodu 4 na straně 33 hlasujeme nejdříve o původním znění a pouze tehdy, bude-li přijat, budeme hlasovat o legislativním upřesnění. To je váš návrh postupu, paní kolegyně.

 

Poslankyně Anna Röschová: Ano. Já bych zopakovala, že paní předkladatelka nesouhlasí a já ponechávám rozhodnutí na sněmovně.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Ano, zahájil jsem hlasování pořadové číslo 280.

Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 280 ze 159 přítomných bylo 33 pro, 74 proti, návrh nebyl přijat, takže je zbytečné hlasovat o legislativně technickém upřesnění. Prosím, přejděme k bodu 5.

 

Poslankyně Anna Röschová: Ano, v důsledku toho, že nebyl přijat pozměňovací návrh číslo 4, je nehlasovatelný pozměňovací návrh číslo 5 - pan poslanec Květák s tím souhlasí.

Takže jsme u 6. pozměňovacího návrhu na straně 33. Paní předkladatelka nesouhlasí, já nechávám na sněmovně, jak rozhodne, domnívám se, že by to bylo asi praktické, ale odborníci nesouhlasí s tímto návrhem, takže nechám rozhodnutí na sněmovně.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP