Čtvrtek 12. února 1998

Poslanec Jan Kostrhun: Bod číslo 4 - pan ministr nedoporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 133 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 133 se z přítomných 172 pro vyslovilo 18, proti 124. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Bod číslo 5 je podle mého názoru nehlasovatelný, protože pouze konstatuje podporu dosavadního bodu 5.

Nyní tedy přistoupíme k hlasování o pozměňovacím návrhu uvedeným pod písmenem A. Pan ministr doporučuje, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a zahajuji hlasování pořadové číslo 134 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 134 se z přítomných 170 pro vyslovilo 78, proti 43 poslanců. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jan Kostrhun: Tím jsme, paní předsedající, vyčerpali veškeré pozměňovací návrhy.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Ano, o všech návrzích bylo hlasováno. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 35/1965 Sb., o dílech literárních, vědeckých a uměleckých, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 239.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 135 a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 135 se z přítomných 173 pro vyslovilo 130, proti jeden. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

Děkuji panu předkladateli i panu zpravodaji.

Vzhledem k tomu, že jsem dotazována, jakým způsobem budeme jednat před polední přestávkou, sděluji, že nyní ještě projednáme

 

71.
Vládní návrh zákona o odpovědnosti za škodu
způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem
a o změně zákona České národní rady č. 358/1992 Sb.,
o notářích a jejich činnosti (notářský řád)
/sněmovní tisk 292/ - třetí čtení

 

Poté požádám předsedu volební komise, aby zahájil bod volby, a po ukončení rozpravy k bodu volby a vyhlášení voleb vyhlásím polední přestávku, která bude delší z důvodu, aby poslanci měli možnost se zúčastnit volby.

V tuto chvíli tedy zahajuji třetí čtení avizovaného notářského řádu. Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr Výborný v zastoupení paní ministryně Vlasty Parkanové a zpravodajka ústavně právního výboru paní poslankyně Anna Röschová.

Paní poslankyně, páni poslanci, velice vás prosím, abyste mi umožnili pokračovat v projednávání tohoto bodu.

Pozměňovací návrhy k předloženému návrhu zákona obsahuje sněmovní tisk 292/2. Žádám paní zpravodajku poslankyni Annu Röschovou, aby spolu se mnou sledovala rozpravu, kterou otevírám. Do rozpravy v tuto chvíli nemám žádnou písemnou přihlášku a ani nevidím, že by se do rozpravy někdo hlásil.

Pokud se tedy nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Ptám se pana navrhovatele, zda si přeje přednést závěrečné slovo k tomuto návrhu zákona. Je tomu tak, udílím mu slovo.

 

Ministr ČR Miloslav Výborný: Paní předsedající, přeji si slovo, ale bude to slovo opravdu velmi krátké.

Protože ve druhém čtení nebyly předloženy žádné pozměňovací návrhy a protože ony pozměňovací návrhy, které vzešly z projednávání tohoto tisku v ústavně právním výboru, tedy ve druhém čtení formálně předneseny byly, jsou pozměňovací návrhy, o nichž jsem se již v rámci druhého čtení vyjádřil jako o návrzích, s nimiž vyslovuji souhlas. Znovu opakuji, že všechny pozměňovací návrhy tak, jak jsou uvedeny pod písmenem A tisku 292/2, mají můj souhlas.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji a prosím paní zpravodajku poslankyni Röschovou k případnému závěrečnému slovu, pokud si je přeje přednést. Pokud ne, prosím, aby uvedla pozměňovací návrhy, o kterých budeme hlasovat.

 

Poslankyně Anna Röschová: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, i vzhledem k vyjádření pana ministra bych měla takovýto návrh na postup - samozřejmě muselo by to být se souhlasem sněmovny. Kdyby sněmovna souhlasila, mohli bychom hlasovat o usnesení ústavně právního výboru, které obsahuje jako jediné pozměňovací návrhy k tomuto tisku, jako o celku. To znamená, že bychom hlasovali jedním hlasováním o tisku 292/2.

Podle mého názoru by to nebylo v rozporu s jednacím řádem. Ve druhém čtení nepadl žádný pozměňovací návrh. Samozřejmě záleží na rozhodnutí sněmovny, zda s tím sněmovna bude souhlasit.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Jsem přesvědčena, že tento postup je možný, pokud proti němu nikdo nebude protestovat. Takže myslím, že v tuto chvíli můžeme přistoupit k hlasování o komplexním pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru.

Na žádost pléna vás všechny odhlašuji, prosím o novou registraci. V hlasování pořadové číslo 136 rozhodneme o pozměňovacím návrhu ústavně právního výboru.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 136 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 136 se z přítomných 165 pro vyslovilo 145, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

Vzhledem k tomu, že jiné pozměňovací návrhy nepadly, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení:

Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem a o změně zákona ČNR č. 358/1992 Sb., o notářích a jejich činnosti, podle sněmovního tisku 292, a to ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 137 a ptám se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 137 se z přítomných 167 pro vyslovilo 149, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP