548.

Na hradě Pražském, 29. března 1611.



Císař Rudolf purkmistru a konšelům Starého města Pražského: posílá patent o rozepsáni sněmu a nařizuje, aby se dostavili v ustanovený den na hrad Pražský.

Dvě souhlasné kopie v městském archivu v Kutné Hoře: 6536/4 D s adresou purkmistru a konšelům Starého města Pražského a tergo.

Rudolf Druhý, z boží milosti volený Římský císař, po všecky časy rozmnožitel říše, a Uherský, Český etc. král etc.... Poctiví, věrní naši milí. Na jaký spuosob sněm obecní na hrad náš Pražský v pondělí po neděli Provodní nejprv příští všem stavům království Českého pokládati a rozepisovati ráčíme, tomu z příležícího vejpisu téhož rozepsání, kteréž Vám teď odsíláme, siřeji vyrozumíte. [Viz č. 532.] Protož Vám poroučíme, abyste se podle dotčeného rozepsání sněmovního poslušně (jakž o Vás nepochybujeme) zachovali a na vejš psaný den také na hradě Pražském k sněmovnímu jednání najíti dali, jinače nikoli nečiníce.

Dán na hradě našem Pražském v outerý po neděli Květné léta šestnáctistého jedenáctého a království našich Římského 36., Uherského 39., a Českého též 36.

Rudolf.

 
   

Sdenco Ad. Poppi de Lobcowicz,

Ad mandátum sacrae caes. Mtis

summus regni Bohemiae cancellarius.

proprium.






Přihlásit/registrovat se do ISP