Korektura


(10.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Zaznamenala jsem váš návrh a přivolám kolegy z předsálí. (Gong.)

Budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Bereniky Peštové, která navrhuje přerušení této interpelace do přítomnosti pana ministra Hladíka.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 64 přihlášeno 99 poslanců a poslankyň, pro 82, proti 1. Návrh byl přijat.

Tuto interpelaci jsme přerušili do přítomnosti pana ministra Hladíka. Další interpelací je interpelace na ministra školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláše Beka. Ten odpověděl na interpelaci poslankyně Věry Adámkové ve věci problému základní školy. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 766. (Poslankyně Adámková není v sále.) Dotáži se, zda se podařilo paní poslankyni Adámkové již dorazit? Není tomu tak. Vzhledem k tomu, že paní poslankyně není přítomna, nebudeme otevírat rozpravu a nebudeme o této interpelaci jednat. Končím tedy projednávání této interpelace.

Nyní bychom přešli k projednávání další interpelace a tím je interpelace na předsedu vlády Petra Fialu. Ten odpověděl na interpelaci poslance Martina Kolovratníka ve věci utajování informací státního rozpočtu na rok 2025. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 787. Zahajuji rozpravu a táži se, kdo se do ní hlásí? Ano, pan poslanec Kolovratník. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Bude to ve stejném duchu, taková červená linka dnešní poslední hodiny. Nedá mi to, ještě zareaguji na pana ministra Výborného. Z těch 115 ministrů - nebo kolik že jich v té koalici máte - to je samozřejmě nadsázka - jste tady byli tři. Teď přichází čtvrtý kolega. (Ministr Baxa přichází do sálu.) Mluvil jeden, to byl ministr Bartoš. Tolik k tomu povzdechu pana Výborného.

No, a protože nemáme ani pana premiéra... V jeho případě to chápu. Je omluven tento týden ze zdravotních důvodů, takže v jeho případě by bylo nefér kritizovat, byť možná už odpoledne někde bude něco slavit, ale to je věc osobní, to řešit nebudu. Bude tady prý na ústních interpelacích odpoledne. Každopádně není přítomen. To téma považuji za závažné a určitě chci, abychom o něm mohli mluvit, takže i zde navrhuji přerušení této interpelace do doby přítomnosti pana premiéra Petra Fialy. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji. Jenom připomínám, že pan premiér je ze zdravotních důvodů řádně omluven. Zagonguji a přivolám kolegy z předsálí.

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Martina Kolovratníka o přerušení této interpelace do přítomnosti předsedy vlády Petra Fialy. Ještě jednou zagonguji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh tohoto přerušení? Kdo je proti?

V hlasování číslo 65 přihlášeno 100 poslanců, pro 72, proti 3. Návrh byl přijat.

Konstatuji, že jsme tuto interpelaci přerušili do přítomnosti pana premiéra Fialy. Zdá se, že jsme vyčerpali všech 17 interpelací. Děkuji všem, kteří se zapojili, a konstatuji, že jsme pro dnešní den ukončili projednávání odpovědí na písemné interpelace poslanců. Tak, jak mám informace, budeme pokračovat v jednání v 11 hodin, a já tedy přerušuji jednání do 11. hodiny.

(Jednání přerušeno v 10.05 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP