Neautorizováno !


(13.00 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Stále Putin. Já jsem s ním životě nemluvil. Topolánek s ním mluvil v rámci předsednictví. Ano, řešil plynovou krizi, ano, to je správně. Ale Nečas? Vy jste chtěli vyřadit Westinghouse z Temelínu a dát to Rusákům? To je takováhle drzost neuvěřitelná. A přitom dobře všichni vědí, že ta frakce vznikla kvůli plnění boje proti ilegální migraci. Tady byla izraelská delegace. Podívejte se, co se děje ve Francii, co se děje ve Velké Británii, kam ta Evropa směřuje. Jo? To je ono. A tady paní moderátorka, tohle už jste směšní s tím Putinem. Já jsem s ním v životě nemluvil, to je kámoš ODS. Kámoš ODS. Ty kecy, že někde byl u Svobodných, a kam šel potom? Za Merkelovou. A kdo se v roce 2018 objímal s Putinem, ten Petersburgu? No přece Macron. Kdo odsoudil anexi Krymu? Já jsem to odsoudil v listopadu 2019 na obědě se Zelenským. 11. listopadu 2018 v Paříži. Kdo tam byl s Putinem? Všichni tam byli, čtyři roky po anexi. To je jako neuvěřitelné. Přestaňte nám stále tohle vnucovat! My na rozdíl od ODS a těchhle historicky nemáme nic společného. Buďte tak hodní.

Teď tady ještě mám Český rozhlas. Ale pro nás samozřejmě je to hlavně o České televizi. Já myslím, že kdybychom si udělali takovouhle rešerši, jak to dělají skvěle Piráti, od vstupu, od vzniku hnutí ANO do politiky, tak bychom se divili, co všechno oni proti nám dělají.

Takže 9. července 2024 Klára Dostálová šla do Radiožurnálu. Moderátor Pancíř. Moderátor byl během úvodu korektní, ovšem následně v rámci ustanovení Patriotů pro Evropu pokládal velmi manipulativní dotazy a teze. Příkladem bylo, že vyzdvihl, že rakouští Svobodní vyzývají ke zrušení Benešových dekretů a chtějí blokovat jádro v ČR. To je lež! Benešovy dekrety, a s Posseltem kámošil Fiala. Kdo tady navrhoval vyznamenání Posseltovi? Tady jsem četl komentář od Matinky. Tak si ho přečtěte a přestaňte mluvit o Benešových dekretech. My s tím nemáme nic společného. Můžu vám tady o tom vykládat. Co to je vůbec? A rakouští Svobodní už dávno vůbec to neřeší. Kdo tady chce jednat s Lichtenštejnem, abyste jim vrátili majetky? No my určitě ne! To je jako vrchol. A blokovat jádro? A co to má společného? Pokud nejste schopní, ale vy jste, vy to děláte naschvál, pochopit, že ta frakce má tři cíle. Svrchované členské země Evropské unie, ne diktát Bruselu přes peníze. Víte, kolik ta Ursula rozdělovala peněz? Dvacet miliard eur neziskovkám za sedm let. Víte, kolik stojí ten zbytečný Borrell, který si tam hraje na ministra zahraničních věcí? Miliardu eur ročně. Evropská komise má zastoupení ve 145 zemích světa. Kolik je tam těch nemovitostí! Podívejte se na audity účetního dvora. To je jako neuvěřitelné. Takže my, když vidíme, co se děje ve Velké Británii. Teď tam zrušili, co tam připravil Sunak. Že tam zůstanou všichni migranti. To je pozvánka. Podívejte se, co se děje ve Francii. Podívejte se, co se děje v Německu. Ne? Toni Kroos, německý fotbalista. Budu žít ve Španělsku, nechci být v Německu, nechci, aby moje sedmiletá dcera... Oni se bojí o děti. A kdo vyhrál ve Francii volby? Kdo vyhrál ty volby ve Velké Británii? K tomu se ještě dostanu.

Takže pan moderátor nás kritizuje. Ne, vy nás kritizujete proto, protože hnutí ANO, když já jsem byl ve vládě, tak jsem bojoval za české zájmy. A spojoval jsem se se všemi, abych prosazoval české zájmy. A jestli je někdo přítel, není přítel... Ano, budoval jsem si přátelské vztahy, abych prosazoval české zájmy. Teď každý den jsou komentáře, co všechno, jak jsme bezvýznamní, jak jsme na nic a co je všechno špatně. Mě nezajímá, jaké mají programy ty strany ve frakci pro svoje země. Mě zajímá, že máme společný program, a to je ilegální migrace, zastavení. A k tomu se ještě dostanu, k těm vašim expertům. To je neuvěřitelné, co tady se publikuje v některých médiích. A změnu Green Dealu. A pokud Ursula nepochopí, že německý průmysl má obrovský problém, že odcházejí firmy, ano, to samozřejmě Fiala nemůže nikdy pochopit. Ale Ursula by si mohla někoho najmout, aby pochopila, co se děje v Evropě.

Takže pan moderátor tady začal blokovat jádro, ano. Já jsem prosadil taxonomii, společně s ostatními. My jsme prosadili to jádro do závěru Evropské rady. A co to má společného? Rakušané, ano, oni berou 15 % své potřeby z českých jaderných elektráren. A to, že tam Zelení zabránili, aby ta jediná jaderná elektrárna vlastně byla spuštěna, no tak to je politika. Co udělá Angela Merkel? No chtěla vyhrát volby v Hesensku proti Zeleným. A proto řekla: No tak přijde s tsunami z Japonska, tak my teď ty tři jaderné elektrárny zavřeme. Tam to začalo. Úplné peklo! Tak já doufám, že CDU/CSU, když se vrátí do vlády, no tak znovu to spustí. Co to je za argument, jak daleko je Temelín od Německa? Tak ať nám to prodají za euro. Dáme jim za každou jaderku euro a ušetříme stovky miliard tady. Dělám si srandu samozřejmě, ale co to je? To je jenom politika. Wir schaffen das. Nešachovali to. Velký problém.

Pan moderátor tady útočí na naši frakci, že šel do nějaké kauzy. Já jsem vám tady četl těch šest europoslanců za ECR. Proč pan moderátor si nezavolá někoho, Vondru, a nezeptá se na ty jejich kolegy z ECR, kteří chtějí anektovat ukrajinské území, kteří velebí Putina, ne? No dvojí metr. Dvojí metr. Ono to tak je. Takže to je neuvěřitelné. A moderátor jmenoval některé kauzy politiků za protiromské a antisemitské výroky, a tak dále. Tak si udělejte rešerši na naše politiky, na Benešovy dekrety, kdo co říkal. Jádro a tak dále. Paní Dostálová v jednom momentě musela se ohradit, že se nenechá manévrovat do manipulativních otázek. Pan ředitel Zavoral na našem klubu nám tam plamenně říkal, jak on potřebuje ty peníze a co všechno dělají. Tak dodržujte etický kodex! Tam začněte, aby vám mohl někdo věřit. Protože my vám nevěříme. My vám nevěříme a zkrátka tyhle debaty jsou absolutně neuvěřitelné. Potom se nedivte, že máme na to názor, jaký máme.

A můžu vám tady o Benešových dekretech také číst dlouho. Lichtenštejni chtějí obejít Benešovy dekrety. Tady je titulek - Novinky dokonce. Provládní Novinky: Prezident Pavel jim pomáhá. Klidně. Tady mám tu frakci ECR. Vážená Česká televize, no představte si, kdo všechno je ve frakci ECR, kde je ODS. Claudiu Tarziu. Vyzývá k anexi ukrajinského území podobně jako Putin. Co na to říkáte, vážená Česká televize, Český rozhlas? Elliniki Lisi, řecké řešení. Co říká? Usiluje o přátelské vztahy s Čínou, Indií a Ruskem. Dokonce tenhle parťák ODS ECR říká, že Vladimir Putin byl nucen napadnout Ukrajinu! Donutili ho i do války. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP