Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(14.40 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Já bych doporučoval, aby lidi z Karlovarského kraje se šli podívat do Ústeckého kraje, co jsme tam udělali s Krajskou zdravotní. Fungl nové nemocnice, nové super kardiologické centrum v Ústí nad Labem za 1,3 miliardy, no a nemocnice v Teplicích, v Děčíně, Chomutov - takové nemocnice a pavilony nemají ani v Praze. A Karlovarský kraj? Proč pan hejtman, který má zase kecy o nás, něco neudělá? Proč tam neudělal? Jen se chlubí naší prací. Dokonce nechal natočit film o Císařských lázních, pro které neudělal vůbec nic, vůbec nic! Mimochodem v Karlových Varech i socha Karla IV. je naše dílo mého přítele Františka Piškanina. I to jsme udělali, i na to jsme přispěli, i soukromě! Takže já mám radost, že se juchalo na festivalu, super byznys, všechno jako, ale když to nikdo neřekne, tak se musíme pochválit sami, protože zkrátka to je pravda. To je pravda a já myslím, že všichni, kteří tam žijí, tak o tom něco vědí. A je to zkrátka tak.

Takže zdravím všechny v Karlovarském kraji a já doufám, že vyhrajeme tentokrát ty krajské volby takovým způsobem, abychom mohli pokračovat v těch našich projektech a určitě to zdravotnictví je pro nás priorita. Nejen zdravotnictví, ale i sociál, ale i školství a další věci. No, takže to byl Karlovarský kraj.

A teď samozřejmě to hlavní téma. Prosím vás, já jsem ještě nezažil takové kvičení a jekot, co se stalo po tom, když jsme 30. 6. v neděli oznámili ve Vídni, že chceme založit novou frakci Patrioti pro Evropu. Ale to ječení a kvikot, to je permanentní. I dneska stále vycházejí ty články, jak vlastně; nejdřív bylo to, že to nezaložíme, že jsme úplně bezvýznamní, že jsme nuly. Potom říkali, že bude toho málo, že vlastně nezískáme tu podporu. A potom, co jsme řekli, s kým tam jdeme, tak vznikly okamžitě články, jak jsme proputinovští a Benešovy dekrety. No, neuvěřitelné, neuvěřitelné věci, neuvěřitelné věci.

My tady ve čtvrtek budeme projednávat novelu zákona o České televizi, nebo jak se to jmenuje, a ten nový kontrolor nad našimi výroky a názory vlastně říká, že Česká televize, Český rozhlas bude mít za úkol říct, co je dezinformace. Ale my dobře víme, co je to dezinformace. Dezinformace je jakákoliv kritika této nejhorší, nejprolhanější vlády v historii této země, která nás vede do totální katastrofy! (Potlesk z lavic ANO.) To je pro ně dezinformace. Proto nás musí umlčet. Ale to si nechám na čtvrtek.

Takže co se stalo? Ty reakce pětikoalice, to je úplně neuvěřitelné. Všichni se vyjádřili. Rakušan říká: Suverénní členské státy v Evropě už rozhodují, a to hlasováním v Evropské radě. Ale pan Rakušan neví, že Evropská unie je hlavně o penězích. A hlavně o Evropské komisi, která vlastně hlavně rozhoduje o penězích. A některé velké státy, ano? Takže tady jsme byli poučeni, jak to všechno je. Zase jsem bezpečnostním rizikem. Samozřejmě. Já jsem hlavně riziko pro ne, pro jejich koryta a pro jejich příjmy. Všichni křičeli, kvičeli, s Orbánem prohlubuje spojenectví. No, neuvěřitelné, neuvěřitelné, co všechno z toho vypadlo. Pátá kolona a tak dále.

Takže já bych jenom zopakoval ještě jednou, že my jsme vyhráli evropské volby a my jsme vyhráli ty volby na základě programu a my program plníme, ano? A proto, když jsme zjistili, že ve frakci Renew ALDE nejsme schopni plnit ten program a snažili jsme se ten náš manifest tam prosadit, no tak jsme zkrátka z té frakce odešli. Vždycky jsme byli kritizováni, že tam jsme. Ano, je pravda, že bohužel jsme byli v menšině, tak jsme odešli do frakce, kde zkrátka ty hlavní věci budeme plnit. A to je, že chceme mít Evropskou unii jako společenství svrchovaných, samostatných států, svrchovaných. My nechceme chodit do Bruselu, jak to dělal pan premiér Fiala v rámci předsednictví, že zkrátka mu nadiktovali notičky, aby udělal to, co nakonec udělal, a byla to totální katastrofa.

Takže začal kvikot, jekot. Hned tweetovali všichni a pan premiér tweetoval, že Andrej Babiš tvrdí, že ANO prý plní svůj volební program. Opravdu, že jsme měli údajně voličům zatajit, že se spojíme s někým, který jde proti zájmu českých občanů? Fakt? Ilegální migrace je v prospěch českých občanů? Asi pan premiér nežije v Evropě, on nevidí ani, co se stalo ve Francii. Kdo tam volil tu extrémní levici? Extrémní levici? Média vždycky mluví, levice, říká, extrémní pravice, levice. Ale my s těmi, kteří jsou v té frakci, chceme bojovat proti legální migraci. Co se stalo ve Velké Británii a ve Francii je úplná katastrofa. A to čeká Německo. Co řekl Toni Kroos? Co řekl, určitě znáte, že nebude žít v Německu. Že bude žít ve Španělsku. Že se bojí poslat svoji sedmiletou dceru do parku večer. Ano, to je Německo a my nechceme tohle mít v České republice. A proto v Evropě je stále víc europoslanců, a nejenom v naší frakci, ale už nás kontaktují poslanci z ECR a z EPP, kteří se zatím bojí to říct nahlas, ale říkají: My s vámi souhlasíme, ilegální migraci je potřeba řešit, brutálně ji zastavit, brutálně. Vzít peníze neziskovkám, zabránit pašerákům, aby pašovali ilegální migranty do Evropy. Ano. A na to musíme rozmístit všude po plážích jižní Evropy zkrátka ozbrojené složky, které ty pašeráky vezmou do vězení. A máme udělat dohody se zeměmi severní Afriky. Tak to bylo vždy naplánováno.

Ale samozřejmě, pokud v Evropské unii zůstávají na top jobs, zůstávají na top jobs stejní lidé, tak potom samozřejmě se to asi nezmění, protože předsedkyně Evropské komise je nositelem vstřícnosti vůči ilegální migraci a samozřejmě zeleného šílenství.

Takže tady samozřejmě vznikla obrovská kampaň, ano, použiji to slovo, kampaň, kde různí politologové, hlavně z té univerzity, kde pan premiér má obrovské (nesrozumitelné), ti politologové říkají: No, to je strašné, co se stalo. Nic se nestalo, my plníme program a my ho budeme plnit. Teď vyšly zase články, tady je titulek, divize Seznamu Právo říká: Babišovi Patrioti jsou v Unii silní, zůstanou ale bez vlivu. No, tak oni to vědí. Nevědí o tom vůbec nic, oni vůbec nevědí, jak funguje Evropská unie. Já jsem tam seděl jako ministr financí a seděl jsem tam jako premiér, takže vím dobře, jak to funguje. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP