Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(Ve 14.00 hodin místopředsedkyně Richterová oznámila přerušení do 14.02 hodin a poté znovu do 14.04 hodin. Jednání pokračovalo ve 14.04 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, ještě načtu omluvy, jež v mezičase dorazily. Omlouvá se pan poslanec Lubomír Brož, a sice od 13.45 hodin z osobních důvodů, a dále pan poslanec Josef Kott od 13.30 hodin z pracovních důvodů. A ještě chviličku posečkáme, než dorazí pan předseda volební komise. Mělo by to být každým okamžikem.

 

(Jednání přerušeno od 14.04 do 14.06 hodin.)

 

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, já nyní žádám pana předsedu volební komise, pana poslance Martina Kolovratníka, aby nás seznámil s výsledkem volby, která proběhla před přerušením schůze.

 

Takže tímto otevírám ten přerušený bod 142. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. A tímto bych chtěl vyseknout poklonu přítomným poslancům a poslankyním, kteří zde s námi jsou na vyhlášení výsledku, a i členům vlády a chci říct, že jsou nejlepší a nejtrpělivější - ti, kteří vydrželi. A teď už vážně. Vyhlašuji tedy výsledek volby Poslanecké sněmovny na volbu kandidátů na členy Rady Ústavu pro studium totalitních režimů. Počet vydaných hlasovacích lístků 124, stejně tak počet odevzdaných platných i neplatných lístků, tedy všichni, kteří přišli k volbě, lístek odevzdali. Neodevzdaných 0, kvorum nutné pro zvolení bylo 63. Michal Klíma získal 73 hlasů, a tím tedy byl zvolen jako kandidát na návrh Poslanecké sněmovny pro Senát. To je důležité, Senát nás žádal o termín právě do dneška. Takže odesíláme obratem toto jméno k posouzení Senátem. Volba končí. Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Já děkuji pěkně. Tímto tedy končíme tento bod a já přerušuji 108. schůzi Poslanecké sněmovny do úterý 9. července do 14 hodin a všem přeji klidný zbytek dne.

 

(Jednání skončilo ve 14.07 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP