(12.10 hodin)
(pokračuje Klára Dostálová)

Vnímám zájem o odhlášení. Všechny jsem vás odhlásila a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Počkáme, až se nám ustálí... Počet přihlášených se zdá být v pořádku.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Opakování druhého čtení. (Upřesňuje na dotaz poslankyně Schillerové.) Kdo je proti?

Hlasování číslo 121, přihlášena 161 poslankyně a poslanec, pro 77, pro 43. Návrh nebyl přijat.

 

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím paní zpravodajku garančního výboru, aby nás seznámila s procedurou hlasování, poté přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním k nim sdělila stanovisko. Prosím.

 

Poslankyně Karla Maříková: Děkuji za slovo, paní předsedající. Nejdříve budeme hlasovat o legislativně technických úpravách - jednu načetl pan ministr a pak ten legislativně technický návrh, který načetl pan poslanec Kuchař. Pak budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A paní předsedkyně zdravotního výboru Zdeňky Němečkové, pak B1, to je pozměňovací návrh pana poslance Jana Kuchaře, to jsou ty výdejní automaty na léky. Pak budeme hlasovat pozměňovací návrh B2, což je velmi diskutovaný distribuční kanál pana poslance Kuchaře, a pak budeme hlasovat zákon jako celek.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji, paní zpravodajko. Zeptám se, zda má někdo návrh na jinou proceduru? Pokud tomu tak není, můžeme tedy pokračovat, a prosím paní zpravodajku.

 

Poslankyně Karla Maříková: Takže nyní budeme hlasovat o legislativně technickém návrhu, který načetl pan ministr Válek.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 122, přihlášeny 163 poslankyně a poslanci, pro 163, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme dál.

 

Poslankyně Karla Maříková: Nyní budeme hlasovat o legislativně technickém návrhu pana poslance Kuchaře. Jen podotýkám, že tento legislativně technický návrh se vztahuje k jeho pozměňovacímu návrhu, k takzvanému distribučnímu kanálu. (Předsedající Dostálová: Stanovisko výboru?) Ne, to je legislativně technický návrh, který tady pan poslanec Kuchař načetl minulou schůzi, co se projednával tento zákon, a to neprošlo výborem, bylo to načteno tady na plénu Sněmovny, takže...

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Jde o legislativně technický návrh. Aha, tak to se omlouvám, dobře.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 123, přihlášeno 165 poslankyň a poslanců, pro 140, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím, můžeme dál.

 

Poslankyně Karla Maříková: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Zdeňky Němečkové, je to legislativně technická úprava. Jelikož se původně předpokládalo, že sněmovní tisk 461 bude projednán Poslaneckou sněmovnou dříve než sněmovní tisk 476, z toho důvodu byla provedena legislativně technická úprava tak, aby úprava navazovala na stávající normativní text a bylo předejito výkladovým obtížím.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. Další legislativně technický návrh. Zahajuji hlasování (Poslankyně Maříková: Ještě stanovisko výboru: Je doporučující.) (Ministr: Stanovisko ministerstva: Souhlas.) Děkuji.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 124, přihlášeno 165 poslankyň a poslanců, pro 165, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím dál.

 

Poslankyně Karla Maříková: Dál budeme hlasovat pozměňovací návrh B1, což je pozměňovací návrh pana poslance Jana Kuchaře, který zavádí automatizované boxy neboli samoobslužné zařízení umožňující výdej léčiv přípravku.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko výboru? (Zpravodajka: Bez stanoviska.) Stanovisko navrhovatele? (Ministr: Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? (Zpravodajka odpovídá na dotaz poslankyně Schillerové: To jsou ty výdejní boxy.) Kdo je proti?

Hlasování číslo 125, přihlášeno 165 poslankyň a poslanců, pro 33, proti 40. Návrh nebyl přijat. Můžeme dál.

 

Poslankyně Karla Maříková: Dále budeme hlasovat pozměňovací návrh B2, který je také pana poslance Jana Kuchaře, a je to už tady diskutovaný distribuční kanál.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Stanovisko výboru? (Zpravodajka: Nebylo přijato žádné stanovisko.) Stanovisko navrhovatele? (Ministr: Nesouhlas.)

Vnímala jsem zájem o odhlášení, všechny vás odhlašuji, prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Počkáme, až se nám ustálí počet přihlášených, a myslím, že se tak stalo.

 

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 126, přihlášeny 162 poslankyně a poslanci, pro 80, proti 34. Návrh nebyl přijat. Můžeme dál.

 

Poslankyně Karla Maříková: Nyní budeme hlasovat zákon jako celek.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji. (Hlásí se z místa poslankyně Schillerová.) Ano, prosím. S přednostním právem, prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuji, paní předsedající. Já bych před závěrečným hlasováním chtěla 5 minut pauzu na poradu klubu. My se chceme poradit, jak se postavíme k zákonu jako celku vzhledem k tomu, že teď neprošel tento klíčový pozměňovací návrh. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: 5 minut, takže vyhlašuji přestávku na 5 minut, to znamená do 12.22 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.17 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP