(12.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Všichni víme, co se děje v Evropě, a všechny státy reagují. Vy jste ani nevěděli, kde to máte bránit, kde je ta hranice Schengenu. Vy vůbec jako ani tomu nerozumíte.

No, tady mám nějaké titulky. Nebudu to číst jako minule. Somálský pirát žije deset let z daní Němců a dělá na ně dlouhý nos. Deportace se bát nemusí. Alžířané v Německu se zaplétají do zločinů. No a teďka novinka je, že v Rakousku rakouský kancléř Nehammer by rád prostřednictvím testů DNA a jinými opatřeními omezil imigraci rodinných příslušníků uprchlíků do země. No, představte si, tak my naštěstí ty uprchlíky, tady oni přijdou a potom, když je pustíte, tak jdou dál, naštěstí. Ale to je jako velice progresivní nápad. Logicky, protože ti ilegální migranti nemají žádné doklady. Oni můžou lhát o všem. O věku, o původu, kde se narodili, no, a takových tady je v Evropě. Takže lidovecký premiér rakouský ohlásil četnější a dokonalejší využívání genetických testů a prokazování rodinných vztahů. Platí totiž, že ten, kdo získal v Rakousku azyl, si může přivézt svého partnera nebo nezletilé děti. Testy DNA se v současné době používají pouze v jednotlivých případech. Na dotaz listu Die Presse, jaký je rozdíl oproti současnému právnímu stavu, kancléřství odpovědělo, že testy DNA se v současné době používají pouze v individuálních případech. V zákoně se uvádí, pokud cizinec není schopen prokázat domnělý příbuzenský vztah pomocí nezpochybnitelných dokladů nebo jiných vhodných a rovnocenných způsobu osvědčení, spolkový úřad nebo spolkový správní soud mu na jeho žádost a náklady umožní provedení analýzy DNA. Testy DNA však nyní budou muset být provedeny v případě sebemenší pochybnosti, abychom si mohli být naprosto jisti, že zde nedochází ke zneužití.

No prosím. Já nevím, co my máme v zákoně, ale můžu vám jenom říct, vážení spoluobčané, pokud my se vrátíme do vlády, tak určitě zavedeme tvrdý azylový zákon. Protože Česká republika musí rozhodovat, kdo u nás bude pracovat, kdo u nás bude žít, kdo se u nás bude zdržovat. Jedině tak to je. My jsme svrchovaný stát! A nebude nám do toho nikdo mluvit.

No teď jako to Německo, to je úplné peklo. Další článek: Korán je nad zákony, myslí si německá muslimská mládež a užívá si pohodlí Západu. Pravidla koránu jsou důležitější než německé zákony. Takový je závěr studie Výzkumného ústavu kriminologického spolkové země Dolní Sasko, kterou instituce provedla mezi 8 600 studenty, jejichž průměrný věk činil 15 let. Přibližně dvě třetiny, přesně 67,8 % respondentů hlásících se k islámu, prohlásily, že pravidla koránu jsou pro ně důležitější než zákony Německa. Téměř polovina věří, že islámská teokracie je nejlepší formou vlády, uvádí výzkum KFN. Více než polovina, 51,5 %, muslimských studentů věří, že pouze islám je schopen vyřešit problémy naší doby. Celkem 35,3 % dotázaných uvedlo, že mají pochopení pro násilí proti lidem, kteří urážejí Alláha nebo proroka Mohameda. Tak toto je Německo.

A viděli jste, co se děje ve Velké Británii, kde teďka se probudili, a tedy mají nový azylový zákon a deportují? No, tam zkrátka vyhráli volby muslimové. Tak to je.

Titulek: Další šok pro Němce. Členka vysílací rady v ARD - to je taková Česká televize, přibližně, teďka tam byl pan prezident Pavel, myslím, že tam měl rozhovor - hájila chalífát a chválila právo šaríja. Kauza s islámskými demonstranty má překvapivou dohru. V hamburské demonstraci, která minulou sobotu požadovala chalífát, se v německé ARD vyjádřila muslimka, která je rovněž členkou vysílací rady veřejnoprávních stanic. Její pozitivní postoj k chalífátu a právu šaríja přitom popudil nejen veřejnost, ale i politické zástupce. Podle Bildu, to je jejich Blesk, je to další šok pro Němce. Odvolání Kholy Maryam Hübsch z rady není namístě, kvůli novele zákona mají zástupci islámu své místo ve vysílacích radách, informuje například deník Bild. Jedná se navíc o dceru německého spisovatele a levicového radikála Paula Gerharda Hübsche, který v 60. letech konvertoval k islámu. No, tak prosím, to je Německo. Jen abyste věděli, kam to všechno směřuje.

Tento rok, když mě zkoušela média, proč jsem nebyl na CPACu v Budapešti, to je ta konzervativní konference, tak vám doporučuju vystoupení té aktivistky Evy, fakt. Já jsem ho neretweetoval, protože ona to pokazila ve finále, kdy mluví, že Evropskou unii je potřeba zrušit, nebo něco. To my samozřejmě nechceme. My to chceme změnit, my chceme zabránit tomu, aby Evropa skutečně nedopadla špatně po všech stránkách. Ale ten její projev byl absolutně geniální. Je to velký hit na sítích, údajně to vidělo už 50 milionů lidí. A skutečně to pojmenovala úplně, až jde z toho strach. A co ona říkala? Já už si nepamatuju ta čísla, ale Rotterdam, Amsterdam, Haag, všude je už 56, 58 %, 52 % muslimského obyvatelstva. Ano. Ale my přece chceme, aby v Evropě... já nemám nic proti tomu, já jsem žil v Maroku pět let, mám tam plno přátel, super. Ale já si nemyslím, že bychom měli mít v Evropě v podstatě státy, ve kterých ti migranti žili, narodili se a teď to chtějí jako proměnit. Takže o tom to je. A proto ilegální migrace je pro nás, pro nás, to nejdůležitější.

Tady mám takový zajímavý článek, protože samozřejmě všichni víme, že hlavní cenzor, a v této chvíli asi nejhlavnější, agresivistický ministr pan Rakušan, tady je článek: Vnitro sahá po kamerách na rozpoznávání obličejů. Hrozí špehování jako v Číně, varují experti. Tak nevím. Tak to je jenom takový článek.

No, o tom, co všechno jsme mohli tady projednávat, a v tom kontextu těch důchodů nám bylo vyčítáno, že my nechceme. My chceme, ale my jsme chtěli úplně jiná témata. A mě stále mrzí to, že v podstatě ohledně té tragické střelby na fakultě stále jsou nějaká nová odhalení. Stále se něco dozvídáme, ano. Byla tady na výboru debata a je jako neuvěřitelné, v podstatě pan Rakušan hned po tom, po té tragédii, nám vlastně hned oznámil, že všechno bylo v pořádku a na nic se neptejte de facto. A teď nemluvím o tom - včera byl svátek, ano, jak zase někteří politici si dělali selfíčka na těch památných místech. Neuvěřitelné. A také selfíčka si dělali ihned po té tragédii. A náš kolega Richter v čase, když my jsme hledali, kde má dceru, a byli jsme úplně hotoví z toho, a pan Jurečka měl mejdan, no tak jako někteří si tam normálně se fotili. To je neskutečné! Co jsou to za lidi, tohle? Tak tomu nerozumím. Takže teď vlastně nám bylo řečeno, že se nemáme na nic ptát a že to bylo všechno v pořádku. Jako já tomu nerozumím. Já netvrdím, že kdybychom my byli ve vládě, že by se to nemohlo stát. Teďka ale samozřejmě se musí udělat ta opatření. Ale určitě bychom se tak nechovali. Ta arogance, to je neuvěřitelné! Neuvěřitelné. A my víme, co jsme všichni tady si zažili, když tedy tam byla dcera našeho kolegy. A díky bohu za to, že to přežila. A ty zážitky, člověku bylo do breku z toho. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP