(13.20 hodin)

 

Poslanec Josef Flek: Jako další je pozměňovací návrh B - 4214 Petra Fifky, kdy reaguje na alarmující stav stále se snižujícího věku prvního kontaktu dětí. Regulace dostupnosti, jak následovně výrobky, tak pomůcky sloužící k jejich aplikaci a užívání. Stanovisko výboru je doporučující.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Nicméně máme tady námitku k hlasování. Paní poslankyně Šafránková. Prosím.

 

Poslankyně Lucie Šafránková: Děkuji. Já jenom k předchozímu hlasování. Nefungovalo mi hlasovací zařízení. Nezpochybňuji hlasování, ale poprosím, jestli by se na to někdo mohl podívat. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Já tady vás všechny znovu odhlásím. Poprosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Než přistoupíme k hlasování o pozměňovacím návrhu B, tak prosím, aby byla situace řešena. Není-li stále, poprosím technické kolegy. Ještě jednou zkusíme odhlásit? Tak prosím, ještě jednou. Případně je možné vydání náhradní karty. Stále nefunguje? Tak poprosíme o řešení. Vyhlašuji minutu přestávku. Myslím, že by to mělo stačit na vydání náhradní karty. Budeme pokračovat, jakmile se tento problém vyřeší. (Po chvíli.) Vyřešeno?

Náhradní karta 34. Takže paní poslankyně Šafránková bude hlasovat s náhradní kartou 34.

A protože § 74 odst. 3 praví, že dojde-li k poruše hlasovacího zařízení, musí se hlasování opakovat, tak se budeme věnovat i tomu předchozímu bodu. Je to z důvodu toho, aby nemohlo být dodatečně napadeno hlasování o tomto pozměňovacím návrhu. To znamená, pane zpravodaji, budeme znovu hlasovat A2 jako celek. Pro všechny tedy tímto prohlašuji předchozí hlasování o tomto návrhu jako neplatné a měli bychom hlasovat o něm. Znovu tedy poprosím o stanovisko.

 

Poslanec Josef Flek: Dobře. Opět, znovu budeme hlasovat pozměňovací návrh A2 Zdenky Němečkové Crkvenjaš číslo 4216. Stanovisko výboru je doporučující.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko předkladatelů? (Souhlasné.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování 56 je přihlášeno 153 přítomných, pro 153, návrh byl tedy jednomyslně přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Josef Flek: Tak tedy teď budeme hlasovat pozměňovací návrh B Petra Fifky - 4214, kde stanovisko výboru pro zdravotnictví je doporučující.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko předkladatelů? (Souhlasné.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro předložený návrh? Kdo je proti?

hlasování 57 je přihlášeno 154 přítomných, pro 154. Návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslanec Josef Flek: Teď budeme hlasovat pozměňovací návrh C Kláry Kocmanové a dalších pod číslem 4218. Navrhovaná změna zpřesňuje definici psychomodulační látky jakožto produktu, který je psychoaktivní látkou určenou k lidské spotřebě, který však není ani léčivem, ani potravinou. Stanovisko výboru je bez stanoviska.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko předkladatelů? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování o tomto pozměňovacím návrhu a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování 58 je přihlášeno 154 přítomných, pro 18, proti 81. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Josef Flek: Jako další budeme hlasovat pozměňovací návrh D - Jan Bureš a další - 4217. Cílem pozměňovacího návrhu je navrhnout změny k umožnění léčby psilocybinem po vzoru právní úpravy konopí pro léčebné použití. Stanovisko výboru je nedoporučující.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko předkladatele? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování 59 je přihlášeno 154 přítomných, pro 9, proti 122. Návrh byl zamítnut.

 

Poslanec Josef Flek: Předposlední je pozměňovací návrh E - Marek Novák a další - 4221. Pozměňovací návrh implementuje kompletní zákaz prodeje veškerých psychomodulačních látek prostřednictvím prostředků komunikace na dálku. Stanovisko výboru je nedoporučující.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko předkladatele? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování o předloženém návrhu a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování 60 je přihlášeno 154 přítomných, pro 71, proti 78. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Josef Flek: Jako poslední pozměňovací návrh Jakub Michálek a další, číslo 4219 pod písmenem F. Pozměňovací návrh zavádí možnost vývozu psychomodulačních látek, neboť KPN otázku možnosti vývozu nezohledňuje. Stanovisko výboru je bez stanoviska.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko předkladatelů? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování k tomuto návrhu a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování 61 přihlášeno 154, pro 14, proti 92. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Josef Flek: Nyní bychom měli hlasovat o zákonu jako celku.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Ano. Vypořádali jsme se s hlasováním o všech pozměňovacích návrzích, já tedy přečtu návrh usnesení. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP