(11.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

5. února 2024. Migranti znásilnili v Itálii na veřejném WC třináctiletou dívku před zraky přítele. Sedm Egypťanů minulý týden znásilnilo třináctiletou dívku na městských toaletách v parku v sicilské Catanii. Svědkem byl její sedmnáctiletý přítel, kterého pachatelé donutili, aby se díval. Nejen Sicílie zůstala v šoku a italský vicepremiér Mateo Salvini veřejně volá po "chemické kastraci".

18. února 2024 v centru Haagu se střetly dvě znepřátelené skupiny, hořely policejní vozy či autobus. Centrum nizozemského Haagu zachvátily večer pouliční nepokoje. V ulicích nizozemské metropole došlo k otevřenému střetu mezi dvěma znepřátelenými skupinami. Starosta Jan van Zanen vyhlásil nouzový stav pro oblast bojů a vedení města tento prostor v okruhu 500 metrů uzavřelo. Zasahující policisté použili i slzný plyn, některé jejich vozy hořely. Podle webu RTL News mělo jít o konflikt mezi skupinami Eritrejců, které odlišuje názor na vládu v domovské zemi.

19. března 2024 teroristé napojení na Islámský stát měli naplánovat útok u švédského parlamentu. Zatkli je v Německu. Německé spolkové státní zastupitelství nechali v úterý u Gery v Durynsku zadržet dva údajné islamisty, píše agentura DPA. Muži jsou podezřelí, že plánovali s pomocí střelných zbraní zaútočit u švédského parlamentu. Podle mluvčí Spolkového státního zastupitelství v Karlsruhe dostávali tito Afghánci instrukce od skupiny napojené na teroristickou organizaci Islámský stát.

10. dubna 2024 drogy, loupeže, útoky nožem. V Německu explodoval počet násilných činů u mladých cizinců. Německo je šokováno nárůstem kriminality. V roce 2023 policie zaznamenala 5,94 milionu trestných činů, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 5,5 %. Doslova explodoval počet mladých kriminálníků z řad cizinců, potvrdila ministryně vnitra Nancy Faeserová. Malou útěchou je, že se vyřešilo více případů, uvedla. Vidíme nárůst násilné kriminality a více kriminality u mládeže a u cizinců. V případě násilí pro mě neexistuje žádná omluva, ale nulová tolerance, řekla Faeserová. Za velký problém označila prudký nárůst kriminality u cizinců. Musíme o tom mluvit zcela bez rozpaků, řekla. - No, dobré ráno, Německo.

12. dubna 2024, Švédsko je v šoku. Migranti tam popravili muže přímo před očima jeho syna. Devětatřicetiletý Michael Janicki se ve středu vpodvečer vydal se svým dvanáctiletým synem na kole do bazénu ve Stockholmu. Připletl se ale do cesty gangu migrantů. Jeden z nich ho přímo před očima syna střelil do hlavy. Podle všeho dělala skupinka migrantů nepořádek a zaútočila na syna. Muž je napomenul, to ale mladé běžence rozlítilo natolik, že jeden z nich vytáhl pistoli a Janického střelil do hlavy.

Takže já myslím, to by stačilo na vyvrácení tvrzení, že žádní migranti tady nejsou, jak tvrdí lídryně kandidátky STAN. K tomuto stručnému výčtu bych chtěl dodat, že jde jen o některé medializované kriminální případy. Především jde o ty nejhorší, největší excesy. Jenže společnost nevytváří jen dodržování zákonů. Stojí na společné morálce a hodnotách, kultuře, pracovních návycích, na jazyku, kterým se mezi sebou všichni domlouvají, a ilegální migranti z jiných civilizačních okruhů tohle všechno mají odlišné. Mám pocit, že si politici vůbec neuvědomují, že do Evropy ilegální migranti nepřišli proto, aby změnili svou identitu, ale aby se jim žilo lépe. Nežijí s většinovou společností, ale vedle ní, protože s ní nemají nic společného. A jak je i ilegálních migrantů čím dál víc, tak čím dál víc je i no-go zón, tedy čtvrtí, odkud se Evropané stěhují pryč, kde se žije podle jiných pravidel a kam se bojí jezdit policisté, hasiči a sanitky.

Já teď jen odbočím. Já samozřejmě migrací se zabývám velice detailně a myslím si, že mám výborné zdroje, takže vám chci jenom říct - víte, co se stalo u nás? Údajně tedy, ale snad je to pravda, ale já myslím, že ano. Normálně jeden Švéd, který bydlí v takové zóně, požádal o azyl v České republice. Dobře slyšíte. Švéd. Terorizován v té čtvrti, požádal o azyl v České republice. No, měl smůlu, protože je z členské země Evropské unie, takže bohužel. To je jen taková perlička.

Ano, tam jsou čtvrti, kde se policisté bojí. I hasiči, i sanitky. Viděli jsme to, co se děje ve Švédsku. No, pamatujete si, jak si západní země, zejména Německo, od migrace slibovaly oživení pracovního trhu? Nastartování ekonomiky a více peněz pro sociální systém a důchody? Opak je pravdou. Ukazuje se, že místo pracovníků si Evropa domů pozvala pobírače sociálních dávek s nataženou rukou. Migrace v Německu zvyšuje deficit financí o neuvěřitelných 5,8 bilionu eur, tedy asi o 143 bilionů korun - jenom pro informaci, HDP v celé České republice je asi 6 bilionů - a podle statistik z Dánska migranti z Afriky a Blízkého východu spotřebují více peněz, než kolik jich za celý svůj život odvedou státu. Považte, jak špatný musí ten stav být, když i zpráva Evropské komise, té promigrační Evropské komise, stávající komise, potvrzuje, že přistěhovalci ze zemí mimo Evropskou unii v produktivním věku vyprodukují méně statků, než kolik jich za život spotřebují. To znamená, nejenže migrace problém zvyšujících se nákladů v sociálním systému neřeší, ale naopak ho jen zhoršuje.

V této situaci eurokomisařka Johanssonová říká, že migraci je třeba podpořit, a každý rok chce, aby do Evropy přišlo 4,5 milionu migrantů. No to vypadá skutečně, že se někteří úplně zbláznili! Já rozumím tomu, že v Evropě a my v České republice máme nízkou nezaměstnanost a firmy potřebují zaměstnance a tak dále, ale pokud někdo je potřebuje, tak samozřejmě nemůže to fungovat tak, jak to funguje doposud, ale když někdo potřebuje mimoevropského zaměstnance, tak si ho zkrátka musí objednat, pozvat a také se o něj postarat. A to nemá nic společného s tím, co se teď děje.

Těch ilegálních migrantů, kteří přišli, se některé státy Evropy už nikdy nezbaví. Víte proč? Já vám tady ukážu, co dostávají ilegální migranti v Německu jako takovou příručku, která se jmenuje Stop Deportation, Ways to Stop Deportation, Nobody is Illegal. Please Spread. Takže tady normálně mají kuchařku. To je vlastně pro lidi, kteří mají být deportováni, nedostali azyl, mají jít pryč. Tady mají například úplně podrobně, co jim radí. Že mají ztratit doklady, nemají mít žádný doklad. Nebo když přijde policie a klepe na dveře, tak jak má odpovídat? No, máte papír? Ukažte mi papír, že mě tady můžete kontrolovat. Nebo - to je zajímavé - tady radí, co mají dělat, když už jsou na palubě letadla. Zkrátka dělat bordel, kopat, a ten kapitán potom řekne, že už musí startovat, a toho, kdo tam dělá bordel, vyvedou a zůstává v Německu. Takovouhle kuchařku dostávají ti ilegální migranti v Německu. A kdo jim to dává? No, ty neziskovky - www.alle bleiben - všichni zůstanou, kdo neumíte německy. Alle bleiben.info. Flüchtlingsinfo-berlin.Arbeitenhilfe, Flüchtlingsrat Berlin, a tak dále. Normálně kuchařka pro ty, kteří mají být deportováni, jak vlastně vyzrát na německé úřady. Proto já říkám, že my to ještě dáme, já o tom budu mluvit, hlavně když se zase vrátí hnutí ANO do vlády, ale tyto země, pro ně je už pozdě. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP