Neautorizováno !


(18.00 hodin)
(pokračuje Vít Rakušan)

Co vám můžu slíbit na základě téhle interpelace, zaměřit se i na statistiky, které se týkají dopravních přestupků, požití alkoholu a podobně. Tady tu odpověď nemám. Statistiku před očima nemám, ale znovu říkám, že ti lidé mnohokrát třeba potřebují i nějakou účinnou psychosociální pomoc, což pomůže ta terénní práce, doporučování, kontakty, vyhledávání a zaměření se i na ten segment psychického zdraví. Ale tady bych chtěl říct, že to je možná takový nedostatek nejenom v té ukrajinské komunitě, to je něco, kde má resty celá naše společnost.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Chci se zeptat, jestli pan poslanec má ještě zájem na stručný doplňující dotaz. Prosím.

 

Poslanec Hubert Lang: Ano, děkuju. Opravdu děkuju za to, když se na to případně, pane ministře, podíváte, případně nějaké dopravně bezpečnostní opatření se zaměří vlastně na tyto cizince. Jak jste řekl správně, máme tady 5 procent, máme tady z těch 5 procent příchozích je více jak 100 tisíc mužů. Já vůbec nerozporuju, že někdo, kdo prošel tím válečným konfliktem, může mít nějaká traumata, ale zase na druhou stranu aby to nešlo tím, že nějaká 2,5 až 3 promile potom, já bych takového člověka nechtěl potkat na silnici. Já jenom prostě reaguji na to, co mi píšou naši občané, protože je to opravdu co týden tak máme dva tři problémy v Plzni konkrétně ve městě nebo v našem kraji, kde něco takového je a bohužel i kromě Čechů samozřejmě, protože to není jenom problém Ukrajinců, tak hodně bohužel tato ukrajinská komunita je v tom jakoby zatažena.

Takže děkuju za to, že případně kdybyste byl schopen mi třeba dodat nějakou statistiku nebo směřovat dopravní bezpečnostní akce třeba i v našem kraji (Předsedající upozorňuje na čas.), tak budu jedině rád. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Pan ministr již reagovat nebude.

Konstatuji, že jsme dnešní čas věnovaný interpelacím tímto vyčerpali, protože už je po osmnácté hodině, kdy dnešní jednací den má končit.

Ještě načtu došlou omluvu. Pan poslanec Síla se od 17 hodin omluvil z pracovních důvodů.

Děkuji všem ministrům i těm několika málo přítomným poslancům.

Přerušuji schůzi do zítřejší deváté hodiny ranní. Hezké odpoledne, spíše večer. Na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP