(11.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Rozumím tomu. Tedy rozdělit hlasování pod číslem 3, to znamená A2, A5, A9 a A7 samostatně, jestli jsem to dobře pochopil. Je zde ještě nějaký další návrh na úpravu procedury? Nevidím.

 

Nejprve tedy dám hlasovat o protinávrhu a poté o proceduře jako celku. Zagonguji a přivolám kolegyně a kolegy z předsálí.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro protinávrh úpravy hlasování procedury tak, jak byl přednesen? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 38, přihlášeno je 175 poslankyň a poslanců, pro 27, proti 9. Tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní tedy dám hlasovat o proceduře tak, jak byla načtena paní zpravodajkou.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh procedury? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 39, přihlášeno je 176 poslankyň a poslanců, pro 168, proti 1. Tuto proceduru jsme schválili.

 

A já vás požádám, paní zpravodajko, abyste nás nyní provedla jednotlivými body hlasování. Prosím.

 

Poslankyně Michaela Opltová: Ještě jednou děkuji za slovo. Podle schválené procedury bychom měli schválit návrhy legislativně technických úprav, a vzhledem k tomu, že nebyly žádné podány, tak bychom přistoupili přímo k hlasování jednotlivých pozměňovacích návrhů. Takže první bychom hlasovali pozměňovací návrhy A1, A3, A4, A6. Jsou to původně pozměňovací návrhy poslankyň Opltové, Ochotnické, Decroix a Mádlové. V podstatě řeší pravomoce obcí a lepší vyjádření Ministerstva životního prostředí a stanoviska Ministerstva průmyslu a obchodu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko garančního výboru? (Doporučující.) Pan ministr? Prosím, zapněte si mikrofon, nebylo rozumět. (Souhlasné stanovisko.) Děkuji.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 40, přihlášeno je 177 poslankyň a poslanců, pro 172, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Prosím, pokračujte. Omlouvám se, paní zpravodajko, je zde (námitka) k hlasování?

 

Poslanec Patrik Nacher: K hlasování 39, to byla ta procedura. Mám na sjetině ne, přitom jsem hlasoval pro. Nezpochybňuji hlasování, jenom pro stenozáznam. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji, pouze pro stenozáznam. Prosím, pokračujte.

 

Poslankyně Michaela Opltová: Děkuji. Dle původní hlasovací procedury teď budeme hlasovat návrhy A2, A5, A7 a A9. Jsou to návrhy původně pana poslance Adamce - prodlužování lhůty, stanoviska dotčených obcí, kompenzace nad rámec atomového zákona a podobně.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko garančního výboru? (Doporučující.) Pan ministr? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 41, přihlášeno je 176 poslankyň a poslanců, pro 163, proti nikdo. S tímto návrhem byl vysloven souhlas. Prosím, pokračujte.

 

Poslankyně Michaela Opltová: V tuto chvíli byl přijat vlastně návrh A7, proto je nehlasovatelný návrh A8. Zároveň nebudeme hlasovat o návrhu B1 pana poslance Kotena a nebudeme hlasovat ani o návrhu B4 a B5, také pana Kotena. Dále bychom měli hlasovat o návrhu B6, ale i ten je nehlasovatelný z důvodu, že byl přijat pozměňovací návrh A6. Nyní bychom tedy měli hlasovat o návrhu B2 a B3. Je to také návrh pana poslance Kotena.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko? (Nedoporučující.) Pan ministr? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 42, přihlášeno je 176 poslankyň a poslanců, pro 21, proti 141. Tento návrh byl zamítnut. Prosím, pokračujte.

 

Poslankyně Michaela Opltová: Dále bychom měli hlasovat návrh B7, ale ten je také nehlasovatelný z důvodu, že byl přijat A7. Proto přistoupíme k hlasování návrhu C pana Víta Kaňkovského.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Jenom pro pořádek, o pozměňovacím návrhu C se hlasuje, pokud nebyl přijat návrh B2, je to tak?

 

Poslankyně Michaela Opltová: Ano, pardon. Budeme hlasovat návrh C pana Víta Kaňkovského.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Stanovisko výboru? (Nedoporučující.) Pan ministr? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 43, přihlášeno je 175 poslankyň a poslanců, pro 25, proti 112. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. Prosím.

 

Poslankyně Michaela Opltová: Děkuji a nyní konstatuji, že jsme se vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy a můžeme přistoupit k hlasování zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji vám a přečtu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o řízeních souvisejících s hlubinným úložištěm radioaktivního odpadu, podle sněmovního tisku 367, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 44, přihlášeno je 177 poslankyň a poslanců, pro návrh 167, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji vám a končím projednávání tohoto zákona.

 

Otevírám další bod dnešního jednání a je to

 

123.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti
s rozvojem finančního trhu a s podporou zajištění na stáří
/sněmovní tisk 474/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele ministr financí Zbyněk Stanjura a zpravodaj garančního výboru poslanec Michal Kohajda. Návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 474/2, který byl doručen 25. října 2023. Usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 474/3.

Ptám se pana navrhovatele, zda chce vystoupit před otevřením rozpravy? Není tomu tak.

Já tedy otevírám rozpravu, kde eviduji tři řádně přihlášené, a jako první vystoupí pan poslanec Patrik Nacher. Pane poslanče, prosím, ujměte se slova.

Současně vás prosím, kolegyně a kolegové, o ztišení. Poprosím, abyste své diskuse přesunuli do předsálí.

Prosím, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP