(14.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Tuto schůzi o vyjádření vyslovení nedůvěry Fialově vládě svolalo hnutí ANO a nenechali jste nás, vážení kolegové, připodepsat. Dvacet poslanců SPD podle zákona schůzi o nedůvěře vládě svolat nemůže, na to je potřeba podpisu 50 poslanců a samo hnutí SPD má pouze 20. Je škoda, že hnutí ANO není v přístupu k této vládě jednotné s druhou opoziční stranou SPD. Zoufalí občané, zoufalí živnostníci a firmy od nás čekají, že alespoň tady odhodíme stranické barvy a budeme tuhle zemi alespoň chvíli hájit společně. Nikoho jiného zde v parlamentu nemají. A když nemáme ani společně šanci přehlasovat vládní koalici, můžeme ukázat, že v odporu k jejím zločinům jsme jednotní, stejně jako vládní představitelé v jejich obhajobě.

Znovu a opakovaně tedy vyzývám Andreje Babiše ke spolupráci na výměně Fialovy vlády. Teď není čas politikařit a hrát si na svém písečku. Je potřeba, abychom nyní táhli za jeden provaz s cílem ukončení Fialovy vlády v zájmu většiny občanů. Nechápu, proč vy v hnutí ANO pořád odmítáte v tomto spolupráci, proč jste solitéři? Myslíte, pane Babiši, že samo hnutí ANO svrhne tuto vládu? Uvidíte, že ne, že nás přehlasují. Sami nemáte šanci. Fialova vláda se drží jako klíšťata. Tak pojďme spolupracovat na ukončení Fialovy vlády! Naši voliči to od nás očekávají. Zahoďme naše osobní antipatie, přestože se lišíme v řadě zásadních programových bodů. Pro mě jsou na prvním místě naši občané. Chci, aby měli více peněz, bezpečí a spravedlnosti, a to je mým cílem.

Připomínka zločinů mě dostává k důvodu, proč je svolaná tato schůze k vyslovení nedůvěry vládě. Tím není jen likvidace naší ekonomiky, zbídačování milionů lidí a ruinování desetitisíců firem a živnostníků, ale také pokračování kauzy organizovaného zločinu Dozimetr. Kauza Dozimetr, to je v prvé řadě hnutí STAN Víta Rakušana, ukazuje na kriminální a korupční propojení politiků zřejmě všech vládních stran a ukazuje na velké, desetimilionové, možná větší škody. Ještě mnohem závažnější je vlastizrádné jednání této vlády, která nás stojí stamiliardy, a nahrávání zájmu cizích mocností. Zcela naplňuje skutkovou podstatu trestného činu vlastizrada. Jedním z těch nejmarkantnějších příkladů tohoto jednání vlády je fakt, že tato vláda se vzdala práva a povinnosti rozhodovat o tom, kdo odkud a v jakém množství k nám bude migrovat. Odsouhlasili jste nový migrační pakt EU. To je zločinné, skutečné a vědomé porušení naší suverenity ve spojení s cizí mocností přesně tak, jak říká zákon. Už to samotné je na vyslovení nedůvěry této vládě.

Zároveň připomenu, že poslanci Fialovy vládní pětikoalice podporují také to, aby Česká republika ztratila právo veta v Evropské unii, to znamená, abychom ztratili naši suverenitu. A prosazuje to spolu se stranami vládní pětikoalice také prezident Pavel. Podle renomovaných právníků to naplňuje skutkovou podstatu, která vyplývá z ústavy, a to je čin velezrady. Já jsem opakovaně vyzýval premiéra Petra Fialu, aby se k tomu vyjádřil, zdali je to stanovisko, oficiální stanovisko celé vlády. A premiér Fiala mlčí. Mlčení ovšem znamenalo vždy souhlas.

Pochopitelně to, že politici vládních stran do sebe cpou drogy, řídí je prokazatelný mafián a navíc ještě úředně nepříčetný mafián, že předseda vládní strany STAN Vít Rakušan, kterou šetří policie, je šéf policie, ministr vnitra, to už je skutečný vrchol hnusu. Je už pak jen logické, že se mimo jiné postupně provalují další a další propojení, že se provalilo, že ministr vnitra Rakušan měl speciální šifrovaný telefon, který je podle nastavení schopen komunikovat jen s vybranými příjemci, tedy podle všeho s mafiány, kteří ho také vlastnili. A to, co jsem teď řekl, si prosím zapamatujte. Možná se brzo dozvíme nové skutečnosti. Tedy s kým vším si pan Rakušan telefonoval.

Výmluva ministra Rakušana na odposlech ze strany Andreje Babiše je směšná. Každý si dnes může do běžného telefonu stáhnout aplikace, jako je Signal nebo Threema, které by ho před odposlechem amatérů chránily. Ministr vnitra mohl také požádat o kryptovaný telefon s národní šifrou poskytovaný státním Národním bezpečnostním úřadem, NBÚ, který politici používat dokonce musí, je-li obsahem komunikace utajovaná informace. Navíc ani takový telefon nechrání před prostorovým odposlechem. Ministr vnitra Vít Rakušan a předseda hnutí STAN používal ale telefon soukromé firmy, jejíchž služeb využívali členové nechvalně proslulé zločinecké skupiny v rámci vládního hnutí STAN a mafiánů. To, že vlastnictví telefonu dlouho zapíral a lhal o něm, ho jen dodatečně usvědčuje, že telefon mohl být užívaný k nelegální činnosti.

Koneckonců i já a mí spolupracovníci jsme byli a možná stále jsme odposloucháváni a nikdy mě nenapadlo vlastnit jiný než běžný komerční telefon. Já osobně jsem nikdy nevlastnil ani nepoužíval žádný šifrovaný telefon. Není to zapotřebí, protože si jednoduše nedomlouvám žádnou kriminální činnost.

A další zásadní selhání Fialovy vlády. Nedostatek léků. Už rok, už více než rok je nedostatek základních léků v České republice. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, je to vicepremiér Fialovy vlády z TOP 09, rezignoval na zajištění dostatku léků českým občanům. Měl by proto rezignovat i na svou funkci. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek z TOP 09 minulý týden v rozhovoru pro Mladou frontu DNES prohlásil, že si lidé budou muset zvyknout na to, že část léků a léčiv bude v lékárnách dostupná jen v omezeném množství a na příděl. Jedná se o naprosto nepřijatelnou rezignaci ministra zdravotnictví na samotnou podstatu zdravotnictví jako veřejné služby, kterou si občané hradí v rámci povinného zdravotního pojištění, i na zajištění základních povinností Ministerstva zdravotnictví. Není přijatelné, aby byl člověk s tímto přístupem a s těmito názory ministrem zdravotnictví a členem vlády. Nehledě na to, že Vlastimil Válek ve své funkci selhává opakovaně. To, že není schopen zajistit dostatek léků, tak ale on má plnou podporu v tomto jak premiéra Petra Fialy z ODS, tak předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, kteří opakovaně veřejně říkají, že ho podporují. To je neuvěřitelné.

Ministr Vlastimil Válek, ministr zdravotnictví, se nevěnuje svým základním úkolům. Lékovou krizi ani kritický nedostatek lékařů v některých oborech fakticky vůbec neřeší a namísto toho opakovaně propaguje takzvané dvojí standardy ve zdravotnictví, tedy podstatné rozšíření počtu úkonů nehrazených ze zdravotního pojištění. Řada výkonů by tedy nebyla pojišťovnami hrazena bez připojištění, tím by se značně snížila dostupnost zdravotní péče pro naše občany. Toto my v SPD zásadně odmítáme. Povinností jakéhokoliv ministra zdravotnictví je zajistit všemi dostupnými legislativními i exekutivními nástroji, aby byly v České republice dostatečné zásoby všech důležitých léků. Současně je třeba v maximální míře obnovit kapacity k výrobě léků v České republice. Ostatně v minulosti jsme základní léky v České republice vyráběli. Situace, kdy již více než rok nejsou na českém trhu k dispozici mnohé základní léky a léčiva včetně antibiotik a léků pro děti, je absolutním selháním premiéra Fialy z ODS, ministra zdravotnictví i vlády jako celku.

A další věc. Fialova vláda od ledna opět zdraží všem elektřinu, teplo i teplou vodu. Pro firmy bude zdražení o výrazně více než 100 % likvidační. Fialova vláda od ledna opět zdraží elektřinu všem odběratelům, občanům i firmám tím, že budou muset ve svých účtech dotovat podporu obnovitelných zdrojů energie, takzvané solární barony, tedy miliardáře. Všem spotřebitelům budou zdraženy i další regulované složky ceny elektřiny a plynu, například platby za distribuční a přenosové služby. Vláda Petra Fialy aktuálně ohlásila, že zdraží všem odběratelům i teplo a teplou vodu, protože teplárnám neposkytne již dříve slíbený příspěvek, který měl všem spotřebitelům kompenzovat výrazný nárůst ceny tepla. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP