(14.50 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

První bod je, aby Sněmovna uložila předsedovi vlády, aby 26. října, tento týden, navrhl na Evropské radě zásadní změnu pozice Evropy k migraci. Já o migraci mluvím od roku 2016 nebo 2015 a úspěšně jsme se bránili. Teď samozřejmě je ten nesmyslný migrační pakt, kterým se naše vláda chlubila, a já jsem si včera koupil Spiegel v Rakousku, na titulce je pan kancléř Scholz, který se probudil! Představte si, že se probudil. Po tom, co říkali "wir schaffen das", teď říká, že všichni musí - tak nějak to bylo a ještě jsem to nepřečetl, celý ten článek - že by měli konečně s ilegálními migranty něco dělat. Takže Evropa se probouzí. Dobré ráno, EU, dobré ráno!

V roce 2015, když Orbán postavil plot, všichni šíleli. Sebastian Kurz vítal migranty, aby dva roky na to vyhrál volby s protimigrantským stanoviskem. Nebo premiér Řecka, který vyhrál volby, protože postaví 200 kilometrů plot. Nám se po Evropě tady potuluje x tisíc různých ilegálních migrantů, kteří nedostali azyl, nedostali, ale dostali se na naši pevninu, a jeden z nich zastřelil v Bruselu dva švédské fanoušky. Ten přišel přes Lampedusu. A samozřejmě - a já se k tomu dostanu, protože ten druhý bod je ČT, jak tady pan předseda mluvil, je to peklo, ten pořad, který mě kritizoval, říkají, se mu nelíbí to moje slovo, je to peklo - já vám přečtu tady jeden článek.

"Rodí se druhé Německo, islamistické, znepokojuje policisty i politiky. Opomíjení antisemitských výroků, útoky na zásahové jednotky a oslavy brutálního napadení izraelských civilistů, nenávist vůči Židům, a v německých ulicích se dostala do bodu, kdy se odehrává zcela bez překážek. Příliš dlouho se totiž mnozí politici dívali jinam a přehlíželi formující se islamistickou paralelní společnost, která přerostla v neřízený problém německého národa, napsal německý deník Bild" - to je náš Blesk, to čte 18 milionů Němců. To otevřete a na levé straně je politika. "Se stupňujícími se protižidovskými útoky a oslavami brutálních napadení izraelských civilistů se v posledních dnech potýká řada zemí včetně Německa. Na berlínském centrálním náměstí Alexanderplatz a u Braniborské brány se o víkendu sešly stovky převážně mladých mužů, a to s jediným cílem, veřejným vyjádřením svého pohrdání Izraelem a ukázáním, že jedinými vládci jsou v německých ulicích oni, uvádí německý bulvární deník Bild." Tak snad to Česká televize nebude vysílat jako dezinformaci. "Ahmad Tamim, člen skupiny Generace islámu, kázal pod televizní věží německého hlavního města před asi 800 účastníky. Stěžoval si především na svobodu projevu týkající se Palestinců, která je podle něj silně omezena, zatímco dav skandoval Svobodná, svobodná Palestina, heslo znamenající zničení Izraele." Takže já můžu ten článek tady číst celý. "Přerůstající problém drtí Německo. Chtějí předčasné volby a nejedná se jenom o problém Berlína. Po celém Německu se od útoku Hamásu na Izrael shromažďují v německých ulicích tisíce lidí připravených k násilí, aby oslavovali brutální útok na izraelské civilisty a skandovali antisemitská hesla. Islamistická paralelní společnost nevznikla během posledních pár dnů, ale jedná se o dlouhodobě přehlížené problémy, před kterými vláda příliš uhýbala pohledem. A policejní odbory a politici nyní bijí na poplach. Právní stát se zdá být bezmocný. Výtržníci zapalují auta i odpadkové koše a policisté ve službě jsou ohrožováni a napadáni. Naše zásahové jednotky zažívají nenávist k Izraeli a židovství přímo, jsou projekčním plátnem pro mnoho radikálních islamistů, proto je násilí namířeno proti nim, sdělil německému deníku Rainer Wendt, šéf německých policejních odborů. Učitel v Berlíně chtěl zabránit oslavě útoku Hamásu, žák ho kopl do břicha. Podle slov Wendta v posledních dnech se na policisty hází nejen kameny, ale i zápalné nálože. Urážky, které musí jeho kolegové poslouchat v ulicích, ani prý nechce raději opakovat."

A můžu číst dál. Toto jsem točil na video a reportéři - na rozdíl od pana předsedy - mě zvou do aktivistických pořadů a já tam nechodím. Jasně jsem napsal panu Moravcovi, že už tam nikdy nepůjdu, napsal jsem už to dávno, a nepůjdu ani do Událostí, komentářů. Já nepůjdu ani do - nikam nepůjdu zkrátka, protože, a to bude druhý bod návrhu usnesení.

Takže k té migraci. Pane premiére, zkuste konečně vysvětlit kolegům - a my jsme jim to vysvětlovali dlouho, Morawiecki, Orbán, Pellegrini: jediné řešení ilegální migrace je, že lodě nevyplují. Lodě nevyplují, že všechny státy, které mají své území na pobřeží, to znamená od Bulharska, které není v Schengenu, nebo i Rumunska nebo i Řecko nebo i Albánie, která není v Schengenu, nebo i Chorvatsko, které je v Schengenu, a další, Itálie, Španělsko, všichni musí udělat dohodu, že žádné tyhle lodě organizované neziskovkami, které se podílí na - to je vlastně trestný čin, to je trestný čin - to ne, oni neprchají před válkou, oni zaplatí tisíce euro převaděčům. To je jediná možnost, jak tomu zabránit.

A teď se Evropa probudila! Mette Frederiksen, to je pořádná premiérka, jako Thatcher! A co teď zavedla, jaká pravidla? No, že i ten migrant, ilegální, když požádá o azyl, musí podat ruku úřednici. Ano, natvrdo, natvrdo. Takže já mám obavu, že už je pozdě. Ve Švédsku, kolik tam bylo mrtvých, šestnáct, kolik? A když na to upozorňuji, když o tom mluvím, tak tady ten - k tomu se ještě dostanu, k tomu pořadu - takže, pane premiére, já navrhuju bod, aby Poslanecká sněmovna udělala usnesení, že tohle navrhnete. Vždyť je to stále dokola. Já už tu Ursulu ani Charlese Michela nemůžu poslouchat, stále dokola. Egypt je vyřešený, vyřešte Libyi. Ital s Francouzem se domluví. Tunis - udělejte z Tunisu Ellis Island! A kdo chce ilegálního migranta, ať si ho objedná, ale přímo z toho tábora.

Erdogan - kolik jich má, těch uprchlíků, 3 miliony? Kolik jste mu dali peněz - 3,5 miliardy euro. A Alžír - to měla na starosti Angela, a Maroko měl na starosti španělský premiér a já taky, ano? Ale nedotáhlo se to, nedotáhlo se to. A stále to funguje, ty kšefty, že na hranici Libye, námořní hranici Libye, čekají neziskovky, každý má mobil - a vy jste je teď pozvali, protože 30 000, to je ta kvóta, a těch 30 000, když každý má mobil, a slyšely to 2 miliony, no, tak se divíme, co se tady děje? Podívejte se, ten tranzit, jaký je tady, jak tady zdrogovaný řidič jede 200 kilometrů za hodinu kolem Průhonic a naši policisté ho honí, a další, dodávka, Q7, kde má být pět pasažérů - je tam 16 lidí! A teď Scholz říká, že ne. No, tak fajn! Takže co udělá? Zavře hranici? Co se stalo teď, včera? Naše auta čekala na hranici do východního Německa, údajně tam nějaký kamion naboural 16 aut. Kolik tam bylo zraněných? Ale to samozřejmě není tahle vina, ale to je vina impotentní a neschopné Evropy, která stále žije v tom, že musíme poskytnout azyl všem. Nemůžeme, nejsme nafukovací! Nejsme nafukovací. Takže, pane premiére, vystupte a řekněte konečně - vždyť Morawiecki, ten ještě je premiér, ten to zablokoval. Vy jste to podporovali, vy jste to odsouhlasili všechno, a teď najednou Německo se probudilo a všichni, Belgie a tak dále. Tak snad už konečně pochopí, že to je skutečně obrovské ohrožení, obrovské ohrožení Evropy.

A to řešení - vzít všechny do Schengenu - kolikrát jsem to opakoval? Celý západní Balkán, i Srbsko, všechno, mluvil jsem o tom s premiérem Albánie. Vždyť je to jednoduché! Ale to by museli i ostatní naslouchat - takový Rutte z Nizozemska, který to blokoval. A co jste, pane premiére, dělal, když rakouský kancléř vetoval vstup Rumunska a Bulharska do Schengenu? Vždyť je to jednoduché. Vezměte všechny do Schengenu a braňte Evropu na moři. Lodě nesmí vyplout. Austrálie to udělala a v momentě, když migranti si zavolají - ilegální - a řeknou: Hele, nám nikdo nedal loď, nás vracejí. Ale musíte se o ně i postarat, někdo to musí zorganizovat v Libyi. Nekonečný příběh. Takže o tom to je. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP