(10.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

A pan Vaško pokračuje: Proto jsme tady, abychom vás ujistili, že ti dnešní mocipáni tak jako všichni jejich předchůdci dřív nebo později, avšak s naprostou jistotou jednou svoji zrůdnou misi skončí. Jde jenom o to, aby tito váleční štváči nenapáchali nevratné škody, o což se harašením zbraněmi usilovně snaží. Kéž by v sobě našli alespoň tu špetku sebereflexe a poučili se z doby, v níž jste vy nasazovali své mladé životy, aby oni dnes u svých koryt mohli tak bezostyšně mlaskat. Kdybyste totiž nezabránili tomu, aby jejich rodiče a prarodiče skončili v německých vyhlazovacích táborech pro slovanské národy, jako byly Osvětim, Dachau, Buchenwald a mnoho dalších, neměl by je totiž kdo zplodit a porodit.

Jenom připomenu, že to byl projev, protiválečný projev předsedy Českého svazu letectví Václava Vaška, který 14. září 2023 přednesl u příležitosti 105. výročí vzniku československého letectví v Žatci, za který ho teď ministryně obrany Černochová z ODS šikanuje a armáda pod jejím velením ukončila spolupráci s tímto svazem. Za tento projev!

Budu pokračovat: Nikdo z nás dnes přítomných u vašeho památníku nemůže predikovat, co bude touto dobou za rok. Můžeme jenom ve skrytu duše doufat, že se té dnešní militaristické vládě jejími odpornými kroky nepovede náš národ vtáhnout do nesmyslné války za naprosto cizí zájmy. Globální ozbrojený konflikt se neskutečně rychle vymkne kontrole těch, kteří ho vyprovokují. Bude trvat pouhých pár hodin. Poté se tu budou prohánět toliko potkani, kteří jsou údajně odolní vůči radioaktivitě. Pokud se toho tedy všichni ve zdraví dožijeme, pak příští rok v září v rámci opětovného vzpomenutí Dne československého letectva vám znovu sdělíme, jak se na tom toto slzavé údolí nachází. Do té doby na shledanou.

A kdo je to Václav Vašek? Je legendou mezi československými stíhacími letci. Kdo je to Václav Vašek - kterého šikanuje ministryně obrany Černochová z ODS, která si mimochodem teprve tuším asi před dvěma nebo třemi roky udělala zbrojní průkaz a dnes si hraje na generálku české armády. Václav Vašek je legendou mezi československými stíhacími letci. V kokpitu vojenských a později civilních letadel nalétal 16 000 letových hodin. V letech 1975 až 1987 sloužil u jedenáctého stíhacího leteckého pluku v Žatci, z toho posledních sedm let jako velitel a velitel letiště. V letech 1987 až 1990 byl zástupcem velitele třetí divize protivzdušné obrany státu a později náčelníkem stíhacího letectva federální československé a potom české armády. Tu opustil v roce 1994. Takže takovýmto způsobem vy zacházíte s lidmi.

A úplně na závěr, jak jsem avizoval, tak se vyjádřím k tomu výstupu místopředsedy Sněmovny a jednoho z nejvyšších exponentů Fialovy vládní pětikoalice. Je to Jan Bartošek z KDU-ČSL, který v televizi na CNN Prima zase nehorázným a lživým způsobem pomlouval opozici. Takže bych rád občanům připomenul, co je to lidová strana a co je to KDU-ČSL. Je to strana, která pravidelně jezdí a kamarádí se sudetoněmeckým landsmanšaftem a jezdí na srazy sudetoněmeckého landsmanšaftu, což je organizace, kterou založili nacisté, fašisté a němečtí šovinisté. To jsou kamarádi a přátelé KDU-ČSL, lidovců. A jelikož pan Bartošek zase lhal a obouval se do nás, opozice, opravdu nehorázným způsobem, lživě, tak jak jsem avizoval již v minulosti, tak si to budeme opakovat pravidelněji, aby slyšeli všichni občané v České republice, s kým se schází současní lidovci. S kým se scházíte.

Takže jak je to s tím sudetoněmeckým landsmanšaftem, na jehož sjezd vy pravidelně jezdíte a který má nacistické kořeny? V roce 1949 byl vyhlášen jeden ze zakládajících a dodnes platných dokumentů sudetoněmeckého landsmanšaftu, takzvaná Eichstättská adventní deklarace, kde se mimo jiné objevují tyto požadavky. Naším nezadatelným požadavkem - cituji - je návrat vlasti v jazykových hranicích z roku 1937. Jde o nastolení udržitelného poměru mezi Německem a jeho západoslovanskými sousedy. Předpokladem pro to by také byla připravenost Čechů a Poláků vrátit vyhnaným Němcům jejich vlast. Všechny tyto úkoly mohou být řešeny pouze v rámci federalistického uspořádání Evropy. Takže už přesně víme, proč jsou lidovci pro to, aby... proč takhle podporujete politiku Evropské unie a Německa. My to přesně víme, přesně víme, proč tam jezdíte. A kdo podepsal tuto deklaraci? Zakládající deklaraci sudetoněmeckého landsmanšaftu, který má nacistické kořeny a kam neustále jezdí lidovci? Neustále tam jezdí lidovci. Podepsal ji například Franzel - za okupace policejní důstojník jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v Kobylisích; Becher - přívrženec Kameradschaftsbundu, člen NSDAP; Walter Brand - člen henleinovského hnutí; Brehm - SS-Sturmbannführer, nositel zlatého stranického znaku NSDAP; Hergl - SS-Hauptsturmführer, funkcionář NSDAP; Hergl - SS-Hauptsturmführer, funkcionář NSDAP; Hönig - člen NSDAP, nacistický novinář; Götz - bývalý spolupracovník nacistické tajné služby, člen NSDAP; Lemberg - nacista, v roce 1938 člen sudetoněmeckého freikorpsu; Turnwald - člen NSDAP; Zawadil - vysoký funkcionář NSDAP a spolupracují nacistické tajné služby; Schreiber - bývalý nacista; Preissler - bývalý nacista; Schütz - člen sudetoněmecké partaje, SdP; Jaksch - sociální demokrat; Reitzner - sociální demokrat; Sladek - duchovní; a další.

A na toto, toto jsou partneři a spolupracovníci KDU-ČSL, lidovců. Ten sudetoněmecký landsmanšaft zakládali kovaní nacisti a fašisti, kteří se přímo podíleli, podíleli se přímo na popravách českých vlastenců v Kobylisích. To jsou lidovci, to je KDU-ČSL, to jsou současní lidovci, to je současná KDU-ČSL. A součástí těch, jak vy říkáte, milých krajanů, jak je oslovujete, jezdí tam pan Herman z lidovců, exministr kultury, Bělobrádek, předseda KDU-ČSL, současný poslanec pan Bartošek a další. Tak součástí této organizace je organizace Witikobund, je personálně jasně propojená se sudetoněmeckým landmanšaftem. A já ocituju ze zprávy českého ministerstva vnitra z roku 2004. Cituji: Pozornost si rovněž zaslouží organizace sudetoněmeckých nacistů Witikobund, která v prostředí landsmanšaftu šíří protičeské názory. Programem organizace je odčinění údajných válečných zločinů spáchaných spojenci na německém národě a dále odstranění lží o německých zločinech včetně takzvané holocaustové kultury jakožto projevu neněmeckého myšlení. - Konec citátu ze zprávy Ministerstva vnitra z roku 2004. A s takovými lidmi vy spolupracujete, s takovými lidmi vy kolaborujete a takové lidi vy podporujete. To je KDU-ČSL, lidovci, členové lidové strany. Je to ostuda, je to hnus.

Celostátně se sudetoněmecký landsmanšaft ustavil 25. ledna 1950 na setkání v Detmoldu, kde bylo přijato druhé základní prohlášení sudetoněmeckého landsmanšaftu, které opět požadovalo právní nárok na vlast a znovuzískání vlasti, to znamená zpochybnění Benešových dekretů, krátce řečeno. Mezi 17 signatáři se to bývalými funkcionáři NSDAP opět jenom hemžilo. Lodgman, Tins, Staffen, Wollner, Leibl, Schmidt, Schneider, Benatzky, Diewock a další. Podle názoru hnutí SPD by oficiální představitelé našeho státu na taková setkání v uvozovkách milých krajanů - podle vašeho názoru milých krajanů - s nacistickou minulostí jezdit neměli. Ale vy lidovci tam jezdíte pravidelně. Abyste v tom nebyli sami, tak tam jezdí i poslanci TOP 09. Byl tam například poslanec TOP 09 Korte. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP