Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(11.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

A slovo politický podvodník - ona tam tedy psala v tom návrhu podvodník, ale já k tomu dám politický podvodník - je tedy špatně, když jste před volbami slibovali něco jiného, než teď děláte? No, to si snad děláte legraci, to snad není vůbec možný. Takže jak o vás tady mluvit? Máme vás tady zřejmě jenom chválit, jo? To je zřejmě přínosné, abychom vás celou dobu jenom chválili. To znamená, že samozřejmě tohle je pro nás nepřijatelné. My se proti tomu musíme tvrdě postavit.

Ta situace se tady ještě více zhoršuje. Já budu mluvit i o těch exekucích. Samozřejmě to, co vy jste tady předvedli s těmi výrazy - já si to tady v klidu ještě najdu, ale budu zároveň mluvit, aby mě nikdo nemusel přerušovat - tak k těm výrazům, co vy říkáte, tak chci jenom říci, že exekuce... Exekucí v České republice přibylo a já jsem na to tady upozorňoval už vloni i na jaře, že Fialova vláda to vede tak, že na začátku července bylo zhruba o 48 600, takže téměř o 50 tisíc exekucí, víc než loni. Celkem se vede přibližně 4,4 milionu exekučních řízení. Jsou to údaje, které zveřejnila Exekutorská komora České republiky. Takže ta situace je taková, že za vaší vlády vy uvrhujete lidi do takových ekonomických problémů, že velmi razantně stoupá počet exekucí v České republice.

Jinak ještě tedy, když řeknu, co prý jsou podle vás sprostá slova, která opozice nesmí vůči vám říkat ve Sněmovně, tak to je ještě slovo zbabělec. No, ale co jiného je premiér Fiala tím, co tady předvádí? Ať je to migrační pakt, ať jsou to servilní postoje vůči Bruselu, ať je to to, že když se ho tady opakovaně na něco ptáme, tak neodpovídá na otázky.

Ať je to to, že mně premiér Fiala slíbil na jaře před svědky v televizi Prima, v té zasedací místnosti, v té přípravné místnosti před vstupem do studia, před svědky mi slíbil, že se mnou půjde do přímého přenosu. Prostě Okamura, Fiala, argumentační souboj. Prima by s tím souhlasila. Hned jsem se jí na to ptal, protože vystupoval přede mnou, zase sám tam vystupoval, bez oponenta. Následně jsem šel do studia já s nějakými dalšími tady kolegy z dalších politických stran.

Kdy tedy premiér Fiala dodrží ten slib, který mi dal? Kdy půjde se mnou do přímého přenosu do argumentačního souboje do televize Prima? No a co jiného na to mám říct, než že premiér Fiala je zbabělec? To by mělo být teď zakázané podle vládní pětikoalice. (Potlesk a smích z levé strany sálu.) Nebo mám říct, že je to chlap v sukních, nebo jak to mám tedy říct? Čeština je samozřejmě krásný jazyk, takže ono se stejně všechno dá opsat jinými slovy.

Takže já bych chtěl znovu vyzvat, aby premiér Fiala přestal být zbabělec - dokud tedy vy si neprosadíte ještě ten etický kodex, co tady navrhuje místopředsedkyně Sněmovny vaší jménem, jménem vlády, paní Kovářová z hnutí STAN - a ať ten zbabělec premiér Fiala jde do toho přímého přenosu se mnou. Já se ho nebojím, my máme argumenty připravené. Já chci jít s premiérem Fialou v přímém přenosu, aby to nikdo nepřerušoval, nestříhal, chci jít s ním do televize. SPD se nebojí premiéra Fialy, že bychom argumentačně neobstáli. Bojí se premiér Fiala. To je katastrofa, když máme za premiéra zbabělce, to je prostě problém!

Takže tohle jsem tady opravdu musel okomentovat. Říkám to jako chlap chlapovi a pořád čekám na splnění slibu. Byli u toho dva svědci, u toho slibu. Oba dva znám samozřejmě. Jeden byl ze strany premiéra Fialy a druhý byl z naší strany. Takže byl to jasný veřejný slib a premiér Fiala se bojí. Nejde, protože nemá argumenty, to je ten problém. Nemá prostě argumenty na to vaše konání, neumí si to obhájit. Ostatně, když jsem zaznamenal tu televizní debatu proti druhému opozičnímu lídrovi, tak to tedy bylo hodně zoufalé ze strany premiéra Fialy. Protože pořád ty výmluvy, které byly úplně mimo mísu, to bylo hodně špatné z mého pohledu. Ale tak to je jeho věc, jak a o čem hovoří. No a teď samozřejmě se podívejme, jaká je ta situace tady. Ta situace je taková, že vy chcete tedy okrást plošně zase současné i budoucí důchodce o důchody. To budoucí je potřeba zdůraznit také. Teď ještě navíc ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka z KDU-ČSL chce na podzim předložit zákon na zvýšení věku odchodu do důchodu, což je další rána na solar všem slušným a pracujícím lidem.

Tady bych jenom upozornil, že ten věk odchodu do důchodu 65 let, který máme teď, není vůbec v rámci Evropy nějaký nestandardní. Nestandardní jsou ty návrhy vlády na zvyšování věku odchodu do důchodu na 68 let a více. Dokonce neomezeně chcete zvyšovat věk odchodu do důchodu. To znamená, že dnešní mladá generace se už ani nedozví, v kolika vlastně půjdou. Proto mi taky řada občanů píše, že se toho důchodu už asi ani nedožijí.

To nejenom z toho pohledu, že tu horní hranici věku odchodu do důchodu nechcete ani nějak omezovat, co jsem tak slyšel ty vaše návrhy, ale i z toho pohledu, když vidíme to finanční hospodaření vaší vlády, tak lidé mají oprávněné obavy, že jestli takhle tady bude pokračovat Fialova vláda, tak že se toho už ani finančně nedožijí, že stát už nebude mít peníze ani na důchody, když tady bude pokračovat Fialova vláda. Takže to je samozřejmě velký problém.

No a do toho všeho dneska je ta situace taková - když jsem se koukal na ty nejnovější výsledky toho průzkumu OECD, Organizace pro hospodářskou spolupráci - že se svými příjmy má v České republice problém vyjít již 55 % českých zaměstnanců. To znamená, ti lidé, na kterých stojí ekonomika, pracující lidé, kteří odvádí tím pádem odvody, tak vy tuto důležitou skupinu občanů uvrhujete do bídy, už 55 % občanů.

S vámi to ale ani nehne, protože to je neuvěřitelné, že 55 % občanů podle údajů OECD - což určitě nikdo nemůžete zpochybnit, byť tedy premiér Fiala neustále zpochybňuje ty mezinárodní statistiky, Eurostat tuhle zpochybňoval, prostě statistiku vámi milované Evropské unie, protože to je unijní evropský statistický úřad - tak tady prostě 55 % občanů, kteří pracují, už má problém vyjít se svými příjmy a vy jim teď chcete ještě zvýšit plošně daně.

Takže vy opravdu zadupáváte českou ekonomiku a vůbec životní úroveň v České republice opravdu do země bez jakéhokoliv světla na konci tunelu. Chybí vám vize, chybí vám směr, je to v podstatě totální zmatek ve vládě. To jsme viděli minulý týden, kdy jsme tady projednávali ten váš návrh toho okrádacího balíčku, který vy zase účelově nazýváte konsolidační balíček - to vůbec nic nekonsoliduje, naopak to rozvrací českou ekonomiku a českou společnost - tak v rámci prvního čtení jsme se tady všichni dozvěděli, že se začali dohadovat vládní poslanci mezi sebou a zjistili jsme tady veřejně a proběhlo to samozřejmě médii, že vy to vůbec nemáte dojednané. Vy vůbec nemáte shodu ve vládní koalici. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP