(20.30 hodin)
(pokračuje Karla Maříková)

Schválně si někdy pokecejte s nějakým zastáncem Green Dealu. Typicky je to student humanitního pseudooboru, který nadšeně tlačí své zelené myšlenky a používá často obraty, jako "to už tou dobou dávno bude vymyšlené" a podobně. Bohužel Evropská unie k problému přistupuje podobně a staví sama sebe do pozice někoho, kdo nadšeně vyskočí z letadla s tím, že cestou k zemi si padák nějak opatří.

Toto šílenství může připravit obrovské množství lidí o práci a uvést velkou část občanů do chudoby, protože si už tak nebudou moci dovolit auto a skokově porostou ceny elektrické energie a plynu. Celý Green Deal je nástroj, jak zotročit a ovládat lidi, a k tomu zelení šílenci využívají zelený útok na fosilní paliva a s ním spojený útok na emise CO2. Tato vláda jde ruku v ruce s ekoteroristy, kteří lidem chtějí zničit životní úroveň, které se západní civilizaci podařilo dosáhnout. Když zástupci této vlády tvrdí, že nesouhlasí s rozhodnutím o zákazu prodeje nových aut se spalovacími motory, tak sprostě lžou. Co proto udělali? Bojkotují to snad? Bouchli v Bruselu do stolu a řekli ne? Nebo tohle my nepřipustíme? Ne, neudělali vůbec nic! Servilně k tomu přispívají právě třeba zdražením dálničních známek pro automobily se spalovacími motory.

Česká republika je na automobilovém průmyslu závislá. Český automobilový průmysl tvoří více než 20 % veškerého lokálně vyrobeného zboží. Přímo zaměstnává přes 120 000 lidí a ročně vyrobí více než 1,3 milionu vozů, to znamená, že každých 23 sekund se v zemi vyrobí nové auto. Celkově je na tomto odvětví závislých 35 % české ekonomiky. Tohle všechno chce Brusel společně s touto vládou zničit. Obhajují to pokrokem - ale když přišly na trh mobilní telefony, zakázaly vám snad pevné linky? Když přišly notebooky, tak zakázaly vám snad pevné stolní počítače? Když přišly počítače, zakázaly vám snad psací stroje v rámci pokroku? Pokud jsou elektrická auta tak strašně lepší, nenecháte lidi postupně na ně přejít, jak to v rámci pokroku bývá?

Základní premisa bruselského plánu Green Deal tvrdí, že evropské země musí přestat vypouštět oxid uhličitý, aby zabránily oteplování zemského klimatu. Jenže navzdory obrovským investicím unijních zemí světové emise tohoto plynu stále rostou. Jestli země Evropské unie přestanou vypouštět oxid uhličitý zítra, nebo v roce 2050, bude to mít na jeho celkové emise stejný vliv jako pokles spotřeby vody v Česku na množství vody v Indii, tedy nulový. Tenhle fakt ovšem vytrvale ignorují nejen zelení aktivisté, ale i valná většina vrcholných politiků zemí sdružených v Evropské unii, o Evropské komisi už raději ani nemluvě.

Tenhle nesmyslně postavený boj však zaplatíme my všichni, protože naše státy, stejně jako Evropská unie, to všechno financují na dluh, a když to není na dluh, tak to stejně musíme zaplatit. Česká republika by se měla vyvázat ze Zelené dohody, protože jinak nejenže lidé si nebudou moci dovolit koupit auto, ale jinak bude nadále pokračovat prudký nárůst cen elektrické energie či zemního plynu a jednou přijdou emisní povolenky pro domy i pro jednotlivce. Začíná se mluvit o tom, že pokud nebude dům ekologický a úsporný, nebude ho jeho majitel moci v budoucnu prodat, a dokonce ani pronajmout, což je už docela významný zásah do práv majitelů. Vypadá to, že nakonec se tedy té totality přece jenom dočkáme. Nebude už hnědá nebo rudá, ale bude zelená. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Další vystoupí pan poslanec Zlínský se svým návrhem a připraví se pan poslanec Vondráček. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Vladimír Zlínský: Vážená paní předsedkyně, děkuji za slovo. Vážené dámy, vážení pánové, já navrhuji nový bod programu, který se bude jmenovat Diskuse - pokles počtu narozených dětí v České republice. Já jsem k tomuto tématu už interpeloval pana ministra Válka. Už je to několik měsíců. Tehdy ještě nebyly známy údaje o počtu narozených dětí v prvním čtvrtletí tohoto roku, takže jsem tajně doufal, že ten pokles, který byl patrný v předchozích letech, v předchozích dvou letech, vlastně už nebude, ale bohužel dále pokračuje. Takže z toho důvodu navrhuji tento bod, protože mě to mimořádně zneklidňuje, protože porodnost v České republice nám poklesla za poslední dva roky o 21 %. Letos od ledna do března se v naší republice narodilo 22 000 dětí, loni za stejnou dobu 24 500 a před dvěma roky dokonce 27 800. Výrazně méně dětí začalo přicházet kupodivu náhle na přelomu roku 2021 a 2022 a projevilo se to vlastně v lednu 2022, kde byl snad cirka 11% pokles.

Jaké mohou být příčiny? Já jsem interpeloval právě pana ministra Válka, protože jsem vyjádřil podezření, že příčinou by mohla být doba covidová a prostě i ty procesy, které probíhaly kolem covidu, a bylo mi odpovězeno ministrem zdravotnictví, tím dokumentem, který podepsal pan ministr, že Ministerstvo zdravotnictví porodnost v České republice nezachrání. Ta odpověď mě neuspokojila, tak prostě budu pokračovat i nadále v tomto tématu, protože ho považuji za mimořádně závažné, a pokusím se ho tady nějakým způsobem rozebrat.

Takže jaké mohou být příčiny? Já neříkám, že by to zrovna mělo být to nešťastné očkování, které se nám nabízí, ale je to jedna z možností. Samozřejmě možností je víc. Může to být nějaký přirozený stav, který souvisí s kolísáním počtu potenciálních rodiček. Může to být samozřejmě energetická krize, nebo válka na Ukrajině, následky prodělaného covidu, anebo ta příčina, o které se tedy nesmí ani moc mluvit, ale já si to tady dovolím za tímto stolkem a zmíním to otevřeně, že by to bylo očkování genetickými vakcínami.

Co se týká té první možnosti, tak v letech 1993 až 1995 se narodilo o 20 % méně dětí než v předchozím srovnatelném období. Demografové to vysvětlovali tím, že prostě v té po revoluční době se otevřely dveře do světa a spousta možností, takže rodiny začaly odkládat rodičovství. Ono se to pak postupně restituovalo a upravilo se to na předchozí úroveň. V letech 2018 až 2020 stagnovala plodnost na úrovni 1,7 dítěte na jednu ženu, v roce 2021 nám skokově vzrostla - zázračně - na 1,83 a loni se snížila na 1,66. To je taková menší záhada, ale byla vysvětlena, protože předseda České statistické společnosti a matematik Olomoucké univerzity Ondřej Vencálek při detailnějším studiu čísel zjistil, že žen v reprodukčním věku, to znamená mezi 15 a 49 lety, u nás z roku 2020 na rok 2021 najednou zmizelo víc než 80 000. Tak asi nám je nikdo neunesl, nebo že by všechny odcestovaly tak náhle, nebo že by zemřely, to tak nebylo. Je to dáno tím, že v mezidobí mezi sčítáním lidu se vlastně počty rodiček pouze odhadují. Počty dětí jsou známy. A právě v tom roce 2021 bylo sčítání lidu a tam se pak přesně ukázalo, kolik těch rodiček, potenciálních rodiček mezi 15 a 49 lety, vlastně máme. A tím pádem samozřejmě tu plodnost neovlivňuje jenom počet narozených dětí, ale i počet rodiček, a pokud ten počet rodiček byl přestřelený, tak nám to číslo vlastně nevycházelo v předchozích letech a vlastně my jsme zjistili tu modifikaci správnou tím, jak se odečetlo těch 80 000.

Energetická krize vypukla o něco později, takže ta to nemohla být. Totéž se týká i války na Ukrajině. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP