(20.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

V podstatě to, co tady předkládá Fialova vládní pětikoalice, když to shrnu, tak v podstatě vláda chce prosadit pokles reálných důchodů a propad seniorů do chudoby. To samozřejmě SPD odmítá a předložíme ve Sněmovně vlastní pozměňovací návrhy, které zajišťují důstojné penze.

Samozřejmě se musíme podívat, proč vlastně nebo z jakého důvodu se tady důchodci a příjemci důchodů dostali nebo stali se rukojmími této neschopné Fialovy vlády, a jak víme, tak i na základě průzkumu renomované americké analytické firmy Morning Consult je premiér Fiala dokonce nejméně důvěryhodný lídr ze všech demokratických států na světě. To znamená, je nejhorší na světě, krátce řečeno. To znamená, koaliční vláda ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů... kterou vede Fialova vláda, je nejhorší na světě. Ano, americká renomovaná analytická firma Morning Consult, prošlo to i mainstreamem. Takže v podstatě místo aby už odstoupili a přestali škodit, tak oni dál pokračují v tom, přestože jsou nejhorší na světě, a tak v tom prostě dál tady pokračují, v tom nekompetentním vládnutí.

Dokonce je premiér Petr Fiala v důvěryhodnosti politiků ze strany občanů za opozičními lídry. To znamená, ani další průzkum, a už opakovaný tedy - Centrum pro výzkum veřejného mínění, CVVM, potvrzuje, že Fialova vláda prostě důvěru nemá a měla by to položit a přenechat vládnutí opozici současné. Takže ty průzkumy jsou už jeden za druhým, skutečně je to objektivní zcela, a nejvíce nepopulární politici jsou opět za vládu. Je to paní Pekarová Adamová, jeden ze tří nejvyšších ústavních činitelů, zvolený tady Fialovou vládní pětikoalicí ODS, KDU-ČSL, TOP 09, STAN a Pirátů. Takže skutečně ta situace je tristní a v podstatě občané si nepřejí už tuto vládní pětikoalici Petra Fialy.

A přestože je tady takový stav, kdy občané jasně a opakovaně dávají najevo, že si nepřejí Fialovu vládní pětikoalici, tak vy tady pokračujete v těchhle šílených asociálních návrzích. A jeden z nich tady právě teď projednáváme, to znamená, že chcete okrást už podruhé letos, chcete okrást i ty současné, i ty budoucí důchodce. Už letos podruhé. Takže samozřejmě to není dobře. A vy na jednu stranu tvrdíte, že nemáte peníze na důchody, ale už neříkáte to pravdivé B, že ty peníze vláda nemá, protože je sama Fialova vláda totálně neschopná, že vy jste prošustrovali ty peníze.

A já to zase podložím tvrdými daty, protože podle Eurostatu, což je evropský statistický úřad, takže předpokládám, že vládní politici mu věří, když se to týká té jimi milované Evropské unie, že těm institucím věří, a já si myslím, že zrovna tato čísla objektivní bezesporu jsou, to je jasné, já je na rozdíl od premiéra Fialy nezpochybňuji, zoufale - takže podle Eurostatu má Česká republika třetí nejvyšší inflaci v Evropě vůbec. A Česká republika je jednou ze tří zemí Evropy, které nemají hospodářský růst zpět na úrovni před covidovou krizí.

To znamená, je to zcela objektivní fakt, že vládní koalice KDU-ČSL, ODS, TOP 09, STAN a Pirátů by prostě měla skončit. A já, když vidím, čemu se věnují, čemu se věnuje premiér Fiala a poslanci Fialovy vládní koalice - cestují po světě, mimo Evropu, lítají si v business class po celém světě do dalekých krajin, a že se tím chlubí. Takže vy si tady užíváte luxusu plnými doušky, místo abyste konečně něco dělali pro občany. Mohl bych jmenovat konkrétní příklady, ale neudělám to, protože nejsem takový zoufalec, na rozdíl od těch, co jmenují mě, který samozřejmě nikam takhle nejel. Ale nebudu trapný a nebudu tady říkat takovéto věci. Ale to, že místo abyste pracovali pro občany, tak si za státní peníze užíváte plnými doušky luxusu a přepychu, tak to opravdu je špatně v situaci - minimálně je to špatně v této situaci, nebo rozhodně je to špatně v této situaci, abych se správně vyjádřil - kdy chcete těm nejchudším brát peníze. A už opakovaně. Už opakovaně. Takže já bych se mohl ptát, jaké jsou výsledky jednání, cest vládních poslanců do Japonska a do dalších exotických zemí. Pro občany nic, nula. Nula. Ale pojďme dál. Pojďme dál. Pojďme dál.

Takže já jenom chci říct, že kdyby si v tom Japonsku aspoň brali příklad z toho, že tam funguje přímá demokracie, jsou tam přímo volení hejtmani, starostové... Ale to je marné, to je, jako když hrách hází na zeď. Samozřejmě, výsledek nula. Takže to jenom říkám na okraj.

Další věcí je - a taky kdybyste si brali příklad třeba v Japonsku z toho, že tam když ministr má byť náznak skandálu, tak okamžitě rezignuje. Okamžitě rezignuje. A týká se to i premiérů. Okamžitě rezignuje při náznaku sebemenšího skandálu a pokládá funkci premiéra. To znamená, to jsou všechno věci, které bych čekal, že se tam někdo poučí. Ale tyhle výlety, kde samozřejmě žádný přínos to pro občany nemá, tak to samozřejmě je špatně. To znamená, tohle je ta realita. Ale pojďme skutečně dál. Já na to schválně narážím, protože jsem se musel zasmát, úplně, když jsem to slyšel, třeba o tomhle konkrétním případu. Takže pojďme dál.

A proč nejsou ty peníze na důchodce? Proč nejsou peníze na ty důchodce? Protože samozřejmě Fialova vláda hospodaří s nejhorším deficitem v historii České republiky a vede republiku k bankrotu. Takže nejenom že jsme ohledně inflace, jak jsem říkal, třetí největší inflace vůbec v Evropě, dlouhodobě jedna z nejhorších zemí, vysoko nad průměrem Evropské unie, hospodářský růst - jednou ze tří zemí - nemáme zpět na úrovni před covidovou krizí kvůli Fialově vládě. Máme potraviny dražší než v Polsku a v Německu kvůli Fialově vládě, občané tam jezdí nakupovat. Je to problém na problém a premiéra Petra Fialu to evidentně vůbec nepálí.

Takže samozřejmě je to ještě navíc v situaci, kdy Fialova vláda vybrala z důvodu dvouciferné inflace nad rámec celkově již více než 200 miliard korun na daních. Ale samozřejmě, přestože je výběr vyšší, tak ty peníze prošustrováváte, desítky miliard, do zahraničí a tak dále. Takže samozřejmě takovým tím minimálním požadavkem by tady mělo být i vzhledem k tomuto zákonu, co tady navrhujete, k tomu, že chcete okrást důchodce, tak by mělo být to, aby nekompetentní ministr financí Zbyněk Stanjura z ODS by měl jako správce státní kasy okamžitě odstoupit. A s ním celá vláda.

Samozřejmě problémem je to, že vy... Mně na tom celém vadí to, jak tady Fialova vláda lže v tom, že vy řeknete, že nemáte peníze na důchody. Přitom, jak jsem říkal, vy jste způsobili to, že není na ty důchody. Ono na ně je totiž ve skutečnosti, takhle bych to řekl. Na ty důchody samozřejmě peníze jsou, ale není to vaše priorita. Není to vaše priorita. Není to vaše priorita. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP