(14.30 hodin)

 

Poslanec Tomio Okamura: Děkuji. Já mám poměrně zvučný hlas, ale přece jenom už bylo moc toho nezájmu poslanců vládní koalice o toto téma, o kterém hovořím.

Takže ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN jménem Fialovy vlády hlasoval na jednání ministrů vnitra členských států Evropské unie minulý týden 8. června pro systém rozdělování imigrantů v rámci EU. Návrh podpořila Fialova vláda na rozdíl od polského a maďarského ministra a Fialova vláda tak podrazila všechny naše spojence z takzvané Visegrádské čtyřky. Další čtyři státy - Slovensko, Bulharsko, Litva a Malta - se při hlasování zdržely. Ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan tak učinil bez jakéhokoliv předchozího projednávání této věci ve Sněmovně anebo s opozicí a svým hlasováním zásadně poškodil národní zájmy České republiky. Lze to nazvat bez nadsázky i národní zradou a Fialovu vládu lze nazvat kolaborační vládou.

V principu se jedná o povinné přerozdělování ilegálních imigrantů mezi členskými státy Evropské unie, převážně muslimů, kteří žádají o azyl v určité konkrétní členské zemi, a pokud je jiný členský stát odmítne přijmout, zaplatí v rámci takzvané povinné solidarity výpalné půl milionu korun, 22 000 eur, za každého imigranta.

Zastáváme názor, my v SPD, že solidarita přece nemůže být povinná, ale pouze a výhradně dobrovolná. V opačném případě se jedná o vynucený diktát a ztrátu suverenity. Povinné přijímání ilegálních imigrantů naši zemi nevratně poškodí bezpečnostně, civilizačně, ekonomicky i jinak. Hnutí SPD proto podporuje svolání opoziční mimořádné schůze Sněmovny, která bude zítra k této problematice. Zároveň to tady ale navrhujeme i jako mimořádný bod dnes, protože to téma je opravdu mimořádně závažné.

Zároveň požadujeme obnovení ochrany našich státních hranic a dlouhodobě navrhujeme přijetí zákona o referendu včetně referenda o vystoupení z EU, který nám však jak vládní pětikoalice, tak hnutí ANO, dlouhodobě odmítají tady prohlasovat.

A teď ještě je potřeba dodat, co nám tady vykládá za nesmysly ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN - prý proto, že Česká republika, respektive Fialova vláda, už přijala 300 000 migrantů z Ukrajiny, tak prý už nebudeme muset nic platit ani někoho přijímat. Tak za prvé, Poláci přijali více uprchlíků z Ukrajiny, a přesto hlasovali proti, takže argumenty Víta Rakušana jsou úplně k smíchu. To tady z nás dělá hlupáky, z celé České republiky? Takže je úplně mimo, vedle jak ta jedle.

Druhou věcí je to, že tím vlastně přiznal přesně to, co tady říkám já, že Fialova vláda z nás chce udělat zemi imigrantů. To znamená, protože už jich vzali 300 000, tak vlastně teď chvilku nebudeme muset nikoho brát nebo platit. Vždyť je to v podstatě to, co my tady říkáme. To znamená, je to opravdu zrada a je to prostě úplně neuvěřitelné, o čem tady Fialova vláda u nás bez nás hlasuje.

Tady bych rád ještě zdůraznil také to, že se zdrželo Slovensko, Bulharsko, Litva, Malta. Tady chci mluvit o Maltě. Malta, která sama má problémy s tou migrační vlnou, logicky, sama to nepodpořila, takže to je potřeba se na to zase podívat i z tohoto pohledu. Tady přesně vidíme to vlastizrádné hlasování Fialovy škodlivé vlády, která prostě ničí doslova Českou republiku a vlastně i celou naši zemi jak ekonomicky, tak sociálně, tak i bezpečnostně. Tohleto je prostě problém a my znovu říkáme, že to chceme dneska zařadit jako první mimořádný bod ze strany SPD.

Samozřejmě plně podporujeme vyhlášení hlasování o nedůvěře vládě. V tomto smyslu chceme oslovit také hnutí ANO, abychom nedůvěru vyhlásili společně, protože si myslím, že opozice má v tomto spolupracovat a táhnout za jeden provaz, protože ty návrhy jsou samozřejmě úplně nepřijatelné. Takže toto je bod číslo 1 za nás.

Další věc je bod číslo 2, který chci navrhnout jako mimořádný bod na schůzi Poslanecké sněmovny - to je také velice aktuální - a je to bod s názvem Vyzýváme Fialovu vládu, aby se postavila proti schválení Istanbulské úmluvy, která zavádí genderovou totalitu a je zásadním útokem na společnost a rodinu.

Teď bych tento svůj návrh zdůvodnil. Vláda Petra Fialy z ODS by měla tuto středu i pod nátlakem Evropského parlamentu rozhodnout o tom, zda pošle k ratifikaci do Parlamentu takzvanou Istanbulskou úmluvu. Hnutí SPD ratifikaci této nebezpečné a škodlivé mezinárodní smlouvy zásadně odmítá a vidíte, že ten, kdo se k tomu staví pozitivně, je právě ODS. Takže ODS tady prosazuje genderovou totalitu a tyhlety neomarxistické nesmysly. Je to ODS.

My za SPD říkáme, že ratifikace této nebezpečné a škodlivé mezinárodní smlouvy zásadně odmítáme. Tento dokument je i nadbytečný, protože český právní řád umožňuje dostatečnou ochranu žen i stíhání a trestání veškerých násilných činů, o kterých se v úmluvě hovoří. Samozřejmě nic nebrání tomu v případě, že bychom chtěli zpřísňovat tresty, abychom tady na národní úrovni přijali novelu legislativy a případně legislativu zpřísnili.

Úmluva navíc nařizuje signatářským státům provádět intervenci do vzdělávacího systému v duchu zhoubné ideologie genderismu a pozitivní diskriminace. (Silný hluk v sále.) Můžu poprosit ještě o klid? Prosím vás ještě jednou. (Obrací se na předsedající.)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, prosím ještě jednou o klid. Děkuji. Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Tomio Okamura: Děkuji. Úmluva navíc nařizuje signatářským státům provádět intervenci do vzdělávacího systému v duchu zhoubné ideologie genderismu a pozitivní diskriminace, stejně tak jako organizovat a financovat školení a osvětové kampaně na její podporu, které by za veřejné peníze prováděly politické neziskové organizace, a zřizovat k tomu další státní orgány a instituce. Je proto i útokem na křesťanské společenské hodnoty a tradiční rodinu. Jednalo by se o dalekosáhlou a závaznou nadstátní právní regulaci přinášející pro Českou republiku nebezpečí finančních i jiných sankcí ze strany mezinárodních soudů, která navíc přiznává rozsáhlé kompetence nadnárodním kontrolním orgánům, takzvané skupině GREVIO, jejíž představitelé by nepodléhali české jurisdikci. Istanbulská úmluva by rovněž znamenala průlom do českého právního systému, například v podobě tlaku na oslabení nástrojů důkazní praxe a omezení advokátní mlčenlivosti. Proto ji odmítá i Česká advokátní komora. Tady bych jenom řekl takovou perličku, že první, kdo od té takzvané Istanbulské úmluvy odstoupil, je právě Turecko.

Hnutí SPD vyzývá vládu České republiky, aby ratifikační proces Istanbulské úmluvy zastavila a odvolala podpis České republiky na tomto dokumentu. Za nás říkám, že samozřejmě jestli to sem Fialova vláda pošle, uděláme všechno pro to, aby Istanbulská úmluva neprošla.

Oproti tomu právě tady jsou poslanci vládní koalice, například ODS, kteří to prosazují, takže to je samozřejmě špatně. My s tím nesouhlasíme a nestydíme se za to, že jsme jedinou konzervativní stranou v českém Parlamentu, protože my si myslíme, že tyhlety neomarxistické nápady jsou špatně, a navíc nepotřebujeme, aby nám to diktoval někdo z ciziny na základě nějaké nadnárodní smlouvy. Doufám, že si umíme dostatečně ošetřit práva našich občanů v rámci České republiky bez toho, aby nám to někdo diktoval z ciziny.

Takže ještě jednou to přečtu. Bod číslo 2 dnešní schůze Poslanecké sněmovny bych chtěl jako mimořádný bod navrhnout bod s názvem Vyzýváme Fialu vládu, aby se postavila proti schválení Istanbulské úmluvy, která zavádí genderovou totalitu a je zásadním útokem na společnost a rodinu.

Ještě bych dodal, že samozřejmě všichni jsme proti týrání žen, to je jasné, ale znovu říkám, není přece potřeba, aby nám tady zákony diktovali ze zahraničí. Máme to dostatečně ošetřeno v českém právním řádu. Pakliže by byl někdo nespokojen, budu ten první, kdo bude hlasovat pro to, aby se ochránila práva nejenom žen, ale i mužů, dětí a dalších. Děkuji za pozornost. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP