(13.50 hodin)
(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

Jenom podotýkám, že je tady faktická pana poslance Lochmana, ale to je asi hlasování? Ano, paní poslankyně Levko taktéž, takže vás smažu. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Ivan Adamec: Pak jsou tu pozměňovací návrhy paní poslankyně Bereniky Peštové. Ta jednička, F1, je nehlasovatelná. Zeptáme se legislativy, jestli F2 je hlasovatelná? Je. Takže je to takhle, F2 budeme hlasovat.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko? (Ministr: Nesouhlasné stanovisko).

Zahajuji hlasování o návrhu F2. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 49, přihlášeno 146 přítomných, pro 65, proti 78. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Ivan Adamec: Máme tady poslední pozměňovací návrh pod písmenem G pana poslance Jiřího Maška.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Stanovisko? (Ministr: Nesouhlasné stanovisko).

Zahajuji hlasování o předloženém návrhu pod písmenem G. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 50, přihlášeno 146 přítomných, pro 66, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní jsme se tedy vypořádali se všemi pozměňovacími návrhy, pokud mám správné poznámky. Je to tak, pane zpravodaji? (Ano.) Je to tak. Před závěrečným hlasováním se hlásí s přednostním právem paní předsedkyně Schillerová. Prosím.

 

Poslankyně Alena Schillerová: Děkuju za slovo, paní předsedkyně. Milí kolegové, milé kolegyně, máme za sebou hlasování o pozměňovacích návrzích. Určitě jste zaznamenali, kteří jste chtěli zaznamenat, že hnutí ANO podpořilo všechny pozměňovací návrhy, které byly z dílny vládní pětikoalice. Nečekali jsme reciprocitu, ale čekali jsme alespoň odpovědi na naše otázky. Vzhledem k tomu, že máme pochybnost o tom, že tento zákon není protiústavní, nevíme přesně, jaká výše se vybere, nevíme, kdo to bude vybírat, nevíme vlastně, jak to bude fungovat, na celou řadu otázek jsme tady nedostali odpovědi. To je důsledkem toho, že se to opět projednávalo způsobem, jaký se stává už pro vládní pětikoalici normou. Tak chci říct jenom to, že klub hnutí ANO se u tohoto zákona jako celku zdrží. Děkuji vám.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Vzhledem k tomu, že o všech návrzích bylo hlasováno, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů, energetický zákon, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 335, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahájila jsem hlasování o předloženém návrhu usnesení a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 51, přihlášeno 146 přítomných, pro 80, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Děkuji panu zpravodaji i panu předkladateli.

Vzhledem k tomu, že jsme vyčerpali pořad 45. schůze na dnešní den naplánovaný, 45. schůzi Poslanecké sněmovny do úterý 29. listopadu do 14 hodin přerušuji.

Ale připomínám, že asi za pět minut bude zahájena přerušená 32. schůze Poslanecké sněmovny, kterou záměrně otevíráme proto, abychom ji mohli jednou provždy uzavřít, jelikož její pořad už byl vyčerpán jinými schůzemi. Takže vás požádám, kolegyně a kolegové, o to, abyste tady ještě chvíli posečkali, ať můžeme přenastavit všechno nastavení. Pět minut přestávka.

 

(Schůze přerušena ve 13.54 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP