(15.30 hodin)

 

Poslanec Aleš Juchelka: Já opravdu nerozumím tomu, proč to vládní koalice dělá, že není ochotna vůbec diskutovat tady o této novele zákona o České televizi. Já jsem měl tady hodinu a půl projev, který se zabýval pouze tady tímto zákonem. Kladl jsem spoustu otázek, nedostal jsem vůbec žádné odpovědi jak od pana zpravodaje, tak ani od pana předkladatele Martina Baxy. A je to opravdu neuvěřitelné, že takhle vy fungujete, reagujete na to, když my chceme diskutovat tady o této záležitosti. Máme tady třináct dalších přihlášených. Nevážíte si vůbec v žádném případě práce poslanců, nemáte vůbec žádnou hrdost k nějakému jednacímu řádu, jenom prostě a jednoduše to chcete válcovat, protože ta nediskuse z vaší strany, to, že neřeknete jediný názor o tom a neodpovídáte na naše otázky ohledně zákona, malé novely zákona o České televizi, tak svědčí o tom, že pohrdáte tady touto Sněmovnou. Že se snažíte umlčet nejen opozici, ale hlavně veškeré další názory, které tady skutečně ohledně této novely jsou. Místo toho, abyste kladli odpovědi na naše otázky, tak to tady takhle jednoduše zválcujete.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Já děkuji. (Potlesk z lavic hnutí ANO. Poslanec Juchelka mimo mikrofon žádá o přestávku.) Prosím, pokud máte zájem, tak na mikrofon.

 

Poslanec Aleš Juchelka: V tomto případě si beru přestávku na jednu hodinu na jednání našeho klubu a poprosím, abychom se sešli u nás. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Takže vyhlašuji tímto přestávku do 16.30.

 

(Jednání přerušeno v 15.31 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP