(13.20 hodin)
(pokračuje Karel Havlíček)

A totéž budeme teď hlasovat o 1187.

Kdo je pro vyřazení tohoto pozměňovacího návrhu? (Z pléna: Stažení.) Stažení.

Jedná se o hlasování 130, přihlášeno bylo 132, pro bylo 125, proti nikdo. Výsledek: přijato. A nyní můžeme...

 

Poslanec Patrik Nacher: A teď tu máme pozměňovací návrh 1184 poslance Haase, Nachera, Zuny, který v zásadě mění v § 1844b slovo "individuální jednání" na "individuální obchodní sdělení". Je to o tom, kdy kontaktuje podnikatel spotřebitele, popis situace, že to není jednání, ale je to obchodní sdělení. Stanovisko hospodářského výboru je, že doporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Stanovisko ministra? (Ano, souhlas.) Děkuji.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 131, přihlášeno 132, pro bylo 125, proti nikdo. Výsledek přijato.

 

Poslanec Patrik Nacher: A teď bychom, pane místopředsedo, měli hlasovat o zákonu jako celku, doufám, že jsem nic nevynechal, je to tak?

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Je to tak.

 

Já tedy přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 213, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 132, přihlášeno 129, pro bylo 123, proti nikdo. Výsledek: přijato.

 

Konstatuji tedy, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

Prosím, ještě dvě věci musím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Děkuji za spolupráci.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Přečtu ještě pět omluv a poté musíme prosím ještě hlasovat o návrhu na vyřazení zbývajících bodů.

Ale předtím ještě přečtu omluvy. Pan Dvořák Jaroslav od 12.15 ze zdravotních důvodů, pan Jaroslav Faltýnek od 12 do 14 z pracovních důvodů, pan Ondřej Lochman od 12 do 14 z rodinných důvodů, paní Mračková Vildumetzová od 12.30 z rodinných důvodů a paní Berenika Peštová od 12 z pracovních důvodů.

 

A nyní, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, je třeba dát hlasovat ještě o návrhu na vyřazení zbývajících neprojednaných bodů tak, jak bylo předjednáno, schválených na pořad 35. schůze Poslanecké sněmovny. Ještě zagonguji na kolegy.

Zahajuji tedy hlasování o vyřazení zbývajících bodů. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 133, přihlášeno bylo 128, pro 105, proti 2. Výsledek: přijato.

 

A tímto jsme vyčerpali schválený program 35. schůze Poslanecké sněmovny a já tímto schůzi končím. Přeji všem hezký víkend.

 

(Schůze skončila ve 13.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP