(10.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže já budu mluvit o sobě, nebudu mluvit o vás, to jste si všimla, nechci být osobní, ale o své osobní zkušenosti, kterou vy evidentně nemáte z nějakého důvodu, to je mi jedno, z jakého, to vůbec nebudu hodnotit, ale já zkušenost mám, stejně jako staří lidé. Posílají mi dopisy ti zástupci, říkají mi, jak mají provádět osobní hygienu v 18 stupních osmdesátiletému devadesátiletému člověku? Vždyť ten člověk to zdravotně nemůže zvládnout ani. Prostě vy, promiňte, ale plácáte úplný nesmysly! Je to ostuda, co říkáte. Je to urážka všech slušných lidí, kteří tady třeba odpracovali celý život, teďka mají zdravotní problémy, jsou někde v zařízeních zdravotnických a vy jim řeknete, v 18 stupních se koupejte. V 18 stupních se nechte osprchovat. Říkáte matkám samoživitelkám a rodinám s dětmi, říkejte buďte s miminkem, s malým miminkem buďte v 18 stupních. Já už nevím, jak to mám říct. Ta vaše vyjádření, to opravdu jako já se stydím za to, že je takováhle předsedkyně Sněmovny, jako jo, je to strašná ostuda. Je to strašná ostuda. Je to strašná ostuda, jak vy se chováte a jak vy prostě hovoříte. Jste úplně mimo realitu. A ten předseda Senátu Vystrčil, tak ten tomu dal korunu za ODS, je to jeden z jejich představitelů ODS, tím, že si lidi mají se zálohami pomoci sami. A když jsem se ptal pana ministra Kupky, se kterým jsem byl v Partii v neděli na Primě, jak dlouho tedy si mají lidi pomoct sami, tak kouká a mlčí. Místopředseda ODS a jeden z nejvyšších, je to místopředseda největší vládní strany a ministr. Tohleto je vláda České republiky? Tahleta ostuda!

A to ještě vy máte takovou drzost, paní předsedkyně Pekarová Adamová, vaším prostřednictvím, že říkáte o SPD, že jsme extrémní. My s těmihle názory? Jestli je tady někdo extrémní, tak jste to vy. Protože extrémní, podívejte se do slovníku, co znamená to slovo. To znamená, když prosazujete názory mimo hlavní názorový proud, což samo o sobě nemusí být vždycky špatně, ale jestli někdo jde proti lidem, tak je to právě vaše vláda. Vy zastáváte extrémní názory. Vy jdete proti lidem. Takže jestli je tady někdo extrémní, řekl bych extremistická vláda, která jde normálně úplně proti zájmu většiny lidí, a jsou to i ty veřejný průzkumy, tak je to přesně vláda Petra Fialy. Je to tak.

Takže já bych se vrátil zpátky k tomu bodu, který tady chci navrhovat, a navrhuju ho, takže ten bod se jmenuje Vláda nepomáhá lidem se zdražováním a chtěl bych ho zařadit jako první bod na této schůzi Poslanecké sněmovny. Jinak samozřejmě já tady mám k tomu více materiálů, ale teď nevím, jestli teda to mám ještě rozebrat tady, protože ta mimořádná schůze, vy jste ji zařadila schválně tak, aby se o řešení pro občany nehovořilo, ale tak počkáme si. Počkáme si na to, jestli se v koalici pohne svědomí, a třeba na to dáte prostor.

Tak. Druhý bod, vážené dámy a pánové, chtěl bych navrhnout na pořad této schůze Poslanecké sněmovny ještě druhý mimořádný bod a je to bod s názvem Nárůst počtu nelegálních migrantů do České republiky. Mně píše řada lidí a já na to téma upozorňuju už několik měsíců, že razantně stoupá počet nelegálních migrantů, přechodu nelegálních migrantů do České republiky. Občané, kteří bydlí u moravsko-slovenské hranice na moravské straně, tak mi už posílají i fotografie, že třeba projíždí kolem tam někde po těch obcích a jsou tam ti nelegální migranti, obklopení policií, samozřejmě, protože jsou zadržení. Občané mají strach, mají dokonce strach, píšou mi ženy a dívky, mají strach třeba jít na procházku, když se třeba setmí, protože tam někde po lesích a podobně tam pobíhají ti nelegální migranti. Podle údajů Ministerstva vnitra jde ze 76 % o migranty z muslimské Sýrie, nehovořím teďka o Ukrajincích vůbec, hovořím o této nelegální migraci z těchto, hovořím... vůbec nemluvím o problematice Ukrajiny teď. Vůbec o tom nemluvím, kdyby tady zase někdo to chtěl, protože si tady někdy občas sedí někteří poslanci na uších, jenom aby dehonestovali a jenom aby překrucovali.

Takže tady je problém v tom totiž - a od ministra vnitra Rakušana tady o tom vůbec nic neslyšíme, protože ministr vnitra Rakušan neustále řeší organizovaný zločin, respektive neřeší, ale neustále vysvětluje a vymlouvá se někde ohledně toho organizovaného zločinu, korupce a mafie kolem toho jeho hnutí STAN, a v tom jeho hnutí STAN a ve vaší vládní koalici navíc, protože jak víme, tak jsou tam zapleteni už do toho například poslanec Jiří Pospíšil z TOP 09 z té vaší strany, vy jste dodnes neměla, paní předsedkyně Pekarová Adamová, vaším prostřednictvím, sílu, vůbec jste Jiřího Pospíšila nevyzvala, aby rezignoval na mandát europoslance, to jsem nepochopil, takže vy taky kryjete ten organizovaný zločin, jako tady jste vždycky vyskakovala jak čertík, když tady se něco hnulo v minulém volebním období, vždycky jste si tady přibarvila všechno, abyste někoho jenom poplivala a pošpinila, vidíme to i teď, když špiníte a plivete po ombudsmanovi Stanislavu Křečkovi, který nic neudělal a postupuje v souladu se zákonem přesně, což konstatoval, i my na petičním výboře, kteří to máme v gesci, už jsme projednávali několik zpráv a nikdy petiční výbor, ve kterém má většinu vládní koalice, nekonstatoval porušení zákona na úřadu ombudsmana, a vy pořád jako předsedkyně Sněmovny vlastně útočíte na ombudsmana Křečka, který nikdy neporušil zákon, jako jestli někdo tady má fašizující tendence a jestli je to extremista, tak jste to opravdu jenom vy tady, protože takhle šikanovat lidi, kteří neporušují zákon, jenom proto, že mají jiný názor než vy a nejsou zvoleni vámi, já mám strach z toho, kde by člověk jako vy byl, no tak k tomu doufám nedojde, ale třeba jo, to musí rozhodnout volič, aby třeba vedl Českou republiku, ale vy už jste jeden ze tří nejvyšších ústavních činitelů, protože šikanovat lidi, přestože neporušujou zákon, a pomlouvat je veřejně, jenom proto, že ten člověk není zvolený za vás, a jenom že má třeba jiný názor na něco, no to je šílený. Já jsem padesátá léta nezažil, zažil jsem osmdesátá léta, ale jsem z perzekvované rodiny, že jo, což mi určitě dosvědčí i můj bratr, ale prostě tohleto, vy nás vracíte úplně jako do nějakých časů, kdy prostě kdo nebyl s námi, byl proti nám, takovýhle styl uvažování, kdo uvažuje jinak, než já si myslím, tak ho budu šikanovat, tak ho budu perzekvovat, to je váš styl, to je styl předsedkyně Sněmovny Pekarové Adamové. Jde z vás strach!

A já jsem nad tím dlouho přemýšlel, jestli to někdy řeknu, ale vy jste opravdu hrozně zlej člověk! Vy jste zlej člověk a já vás znám osobně několik let, jste hrozně zlej člověk, netolerantní člověk a mimořádně nebezpečnej člověk, musím říct. Protože vy vůbec nectíte demokracii a svobodu. A vidíme to na všech těch příkladech, které já tady říkám.

Takže tohleto je to, co jsem tady ještě chtěl dodat, protože je tady schůze, vy jste si vzali vládní prázdniny, já jsem byl připraven chodit do Sněmovny, ale vy jste si vzali prázdniny, vaše vláda, máte času asi dost, pan premiér, tady jsem jenom zaznamenal fotku na Twitteru, jak se fotí s manželkou na lodi v Chorvatsku, nevím, jaký je přínos této fotografie pro občany České republiky, ale prostě za měsíc a půl, co nebyla Sněmovna, tak se toho trošku nakupilo, i ta vaše vyjádření, to vaše chování, a já tady prostě jsem to musel říct. A i to, jak prostě poslanci TOP 09, už jsem o tom hovořil, jak mi, jsou to vaši poslanci, nebo vaši členové, vaši zastupitelé, kteří mi vyhrožovali prostě smrtí, který se tady, váš poslanec Kolář se tady fotí u mě před domem, aby poštval lidi s opačným názorem i proti mojí rodině, prostě tohleto chování jak za fašistů někde jako, nebo jak za Hitlera, takhle si představuju, že to asi tak fungovalo, to přesně předvádí TOP 09. Je to neuvěřitelný, co se tady děje a kam vy to směřujete. Ale tak dělejte si to podle svýho. Já vám nebudu říkat, jenom vám říkám, že se proti tomu prostě musím ohradit.

Tak, ale pojďme k tomu bodu, k tomu druhému, o kterém jsem hovořil. Ten bych tedy chtěl navrhnout jako druhý bod dnešní schůze. A znovu říkám, je tady velký nárůst ilegálních migrantů. Vůbec neslyšíme toto téma od ministra vnitra Rakušana, protože on nemá čas na to evidentně, protože on řeší organizovaný zločin ve STAN a vymlouvá se pořád, teď tam dal toho pana Petra Mlejnka, šéfa tajných služeb, který taky se zná deset let s tím Petrem (správně: Michalem) Redlem, já ta jména jsem slyšel poprvé všechna, i toho Petra (Michala) Redla jsem v životě neslyšel a neviděl, ale je to, všichni víme, že to je blízký spolupracovník mafiána a zločince Radovana Krejčíře, takže pan Rakušan nemá evidentně čas, ten prostě je řízen zezadu jako loutka, to je tady už dneska evidentní. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP