(15.30 hodin)
(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 10 je přihlášeno 171 poslanců a poslankyň, pro 164, proti 2. Tato námitka byla přijata a my budeme opakovat hlasování předchozí.

 

Zopakuji, o čem hlasujeme. Je to pevné zařazení bodu číslo 8, tedy stavební zákon, na pátek, 9. hodinu, pokud by nedošlo k jeho otevření a zahájení projednávání do té doby.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Proti?

hlasování číslo 11 je přihlášeno 171 poslanců a poslankyň, pro 87, proti 84. Návrh byl přijat.

 

Další z návrhů pana předsedy Bendy. Poprosím o klid všechny přítomné, ať víte, o čem hlasujeme. Je to pevné zařazení na čtvrtek za již zařazený bod číslo 105, bod číslo 75, což je sněmovní tisk 178.

Zahajuji hlasování o tomto návrhu a ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 12 je přihlášeno 171 přítomných, pro 170, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Nyní za tento již zařazený bod, právě hlasovaný bod 75, bychom hlasovali o bodu 76, což je sněmovní tisk 179. Opět pevné zařazení.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 13 je přihlášeno 171 přítomných, 171 je rovněž pro, tudíž tento návrh byl přijat.

 

A poslední z návrhů pana předsedy Bendy je pevné zařazení za teď hlasovaný, zařazený bod 76 zařadit bod číslo 63, což je sněmovní tisk 98/E.

Zahajuji hlasování o tomto pevném zařazení bodu a ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 14 je přihlášeno 171 přítomných, pro 151, proti 19. Návrh byl přijat.

 

Nyní byl přednesen návrh paní místopředsedkyně Mračkové Vildumetzové a je to zařazení nového bodu, který pak následně budeme případně i pevně zařazovat, a ten návrh názvu bodu je Odškodnění obcí - kauza Vrbětice - Stanislav Polčák, europoslanec a předseda Sdružení místních samospráv.

Eviduji návrh na odhlášení. Prosím, abyste se opětovně přihlásili svými kartami.

 

Nyní tedy hlasujeme zařazení nového bodu, jakmile se počet přihlášených ustálí, což se stalo právě nyní.

Takže zahajuji hlasování o tomto novém zařazení bodu. Ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 15 je přihlášeno 171 poslanců a poslankyň, pro 84, proti 46. Návrh byl zamítnut, nebudeme tudíž ani hlasovat o pevném zařazení bodu.

 

Další návrh zazněl od pana poslance Nováka, opět zařazení nového bodu, a jedná se o bod s názvem Nemorální jednání a zneužití Poslanecké sněmovny Parlamentu členem předsednictva STAN Stanislava Polčáka v kauze Vrbětice. Nejdříve hlasujeme o zařazení samotného bodu.

Já tedy zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu? Kdo je proti?

hlasování číslo 16 je přihlášeno 171 poslanců a poslankyň, pro 84, proti 32. Návrh byl zamítnut, a není tedy možné hlasovat ani o zařazení pevném.

 

Mám tady sice faktické poznámky, ale předpokládám, že jsou to jenom opožděná hlasování.

Nyní tedy jsme se vypořádali s návrhem pana poslance Nováka a zbývá nám několik návrhů od pana poslance, předsedy Výborného. Jedná se o zařazení volebních bodů, a to za bod číslo 86. Je to blok deseti bodů a já se chci otázat, zda bychom je hlasovali v jednom bloku, anebo každý zvlášť? Ale myslím si, že se nejedná... V jednom bloku. Jeden blok hlasování, nebude vám to vadit? (Ne.) Není proti tomuto postupu námitka. Já tedy shrnu všechny ty body, o kterých bychom hlasovali.

 

Je to návrh na odvolání členů dozorčí rady SFDI - pět členů, návrh na odvolání předsedy dozorčí rady SZIF, návrh na odvolání členů SZIF - tří členů, návrh na odvolání členů dozorčí rady SFPI - pět členů a návrh na odvolání členů dozorčí rady Vinařského fondu - sedm členů. Následně adekvátně tomu také samozřejmě návrh na volbu členů dozorčí rady SFDI - pět členů, návrh na volbu předsedy dozorčí rady SZIF, návrh na volbu členů dozorčí rady SZIF - tří členů, návrh na volbu členů dozorčí rady SFPI - pět členů a návrh na volbu členů dozorčí rady Vinařského fondu. Jedná se tedy o pevné zařazení těchto deseti bodů v tomto bloku za sebou, jsou to volební body, a za bod 86, což znamená na příští jednací týden.

Zahajuji hlasování o předloženém návrhu, o celém tomto balíku, a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 17 je přihlášeno 171 poslanců a poslankyň, pro 87, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Podle mých poznámek jsme se vypořádali s úplně všemi návrhy na změnu pořadu schůze, ale pro jistotu se ptám, zda tady ještě nebyl nějaký z těch návrhů opomenut? Nevidím žádnou námitku.

 

Proto tedy můžeme přistoupit k hlasování o celém návrhu pořadu 16. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen a upraven právě hlasovanými pozměňovacími návrhy.

Zahajuji hlasování o celém programu schůze a ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 18 bylo přihlášeno 171 poslanců a poslankyň, pro 145, proti 20. Návrh pořadu schůze byl schválen.

 

Děkuji a předám řízení schůze.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Hezké odpoledne, vážené kolegyně, vážení kolegové, a než zahájíme první bod, požádal o slovo s přednostním právem pan premiér Petr Fiala. Prosím, pane premiére, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP