(7.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Jana Mračková Vildumetzová: Pane předsedo, já vás poprosím, vzal jste si přestávku. Prosím, pojďte sem ke mně, abychom se dohodli. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno od 6.59 do 7.01 hodin.)

 

Vážené poslankyně, vážení poslanci, na základě dohody poslaneckých klubů a na základě požadavku hnutí SPD o vyžádání dvouhodinové přestávky přerušuji tuto schůzi do zítřejší... dnešní schůzi, přerušuji dnešní schůzi do zítřejší... do dnešní 18. hodiny, omlouvám se. Hlásí se o slovo ministr financí pan Zbyněk Stanjura.

 

Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura: Já se snažím být tolerantní k těm, kteří nově řídí schůze Poslanecké sněmovny, snažím se přejít mlčením drobné opomenutí nebo drobné chyby, ale paní místopředsedkyně, vy jste tohle vůbec neměla připustit, akceptovat. Podle jednacího řádu může o přestávku požádat pouze předseda poslaneckého klubu. Já vím, že SPD je Tomio Okamura jako jeden, ale jednací řád mluví úplně jasně. Takže porušila jste bohužel jednací řád a nepostupovala jste v souladu s jednacím řádem, což je zákon. Ano, pan Radim Fiala teď může přijít, napravit to, ale tohle všechno jsme si mohli odpustit, protože před chvílí nás pan Tomio Okamura školil, jak to je podle jednacího řádu, a zapomněl, že není současně předseda strany, předseda klubu a já nevím, co všechno. (Potlesk koaličních poslanců.)

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Další se hlásí s přednostním právem pan předseda klubu SPD Radim Fiala.

 

Poslanec Radim Fiala: No, těch opomenutí tady bylo víc. Hlavně v tom, že když jsme požádali o přestávku, tak měla být vyhlášená a pak už nikdo neměl mluvit. (Nesouhlasný pokřik mimo mikrofon.) My jsme požádali o přestávku už několikrát. Jasně, ale teď už neměl mluvit ani pan předseda Stanjura, nebo pan ministr Stanjura. Takže já žádám o přestávku na poradu klubu SPD v délce dvě hodiny.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Dámy a pánové, já tedy zopakuji, že dnes tato schůze je přerušena do 18. hodiny dnešního dne, pro jistotu řeknu i datum, pokud ho tady najdu, což je 13. ledna, v 18 hodin bude schůze pokračovat. V 9 hodin začíná mimořádná schůze tak, jak bylo avizováno.

 

(Schůze přerušena v 7.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP