(17.00 hodin)
(pokračuje Věra Kovářová)

Můžeme zahájit hlasování, tedy hlasujeme. Táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 20, přihlášeno 187 poslanců, pro 84, proti 92. Pozměňovací návrh byl zamítnut. Prosím, pokračujeme dál.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Dále bychom hlasovali pozměňovací návrh, který jsem přednesl v podrobné rozpravě, který se týká rozšíření okruhu možných příjemců o osoby, které trvale užívají nebo trvale bydlí v rekreačních objektech za těch daných podmínek, jak jsem je představil.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Prosím stanovisko pana ministra. (Souhlas.) Pana zpravodaje? (Souhlas.)

Zahajuji tedy hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 21, přihlášeno 188 poslanců a poslankyň, pro 185, proti nikdo. Návrh byl přijat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Tím jsme vyčerpali pozměňovací návrhy a mohli bychom v tuto chvíli hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, prosím o stanovisko pana ministra. (Souhlasím.) Stanovisko pana zpravodaje? (Souhlas.)

Zahajuji tedy hlasování a táži se, kdo je pro? (Zpravodaj: Přečíst...) Přečíst, ano. Přečtu usnesení, samozřejmě, omlouvám se. Přednesu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 116, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

A nyní tedy zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 22, přihlášeno 189 poslanců a poslankyň, pro 188, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: V tuto chvíli bychom měli ještě...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Pardon, já jenom bych se ráda vyjádřila, jestli by mě mohl někdo vystřídat. (Probíhá střídání předsedajících.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přeji pěkné odpoledne a nyní uděluji přednostní právo paní místopředsedkyni Kovářové. Prosím, máte slovo.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Chtěla bych jen oznámit, že jsem hlasovala pro, ale na sjetině mám, že jsem se zdržela. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Pane zpravodaji, součástí tohoto tisku jsou i doprovodná usnesení. Já vás poprosím, jestli je načtete, a já bych o nich dal hlasovat. Prosím. (Hlas mimo mikrofon: Zpochybnění hlasování.) Ještě zde máme zpochybnění hlasování, děkuji. Omlouvám se.

 

Z toho důvodu dám hlasovat o tom, že paní místopředsedkyně zpochybnila hlasování.

Já tedy zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 23. Přihlášeno je 189 poslankyň a poslanců, pro návrh 187, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas, a z toho důvodu budeme opakovat hlasování.

 

A táži se, zda je nutné, abych dal přečíst nebo abych přečetl, o čem budeme hlasovat. Nevidím - všichni vědí, o čem hlasujeme.

To znamená, zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh? Poprosím, zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 24. Přihlášeno je 189 poslankyň a poslanců, pro 188, proti žádný. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

A nyní vás poprosím, pane zpravodaji, abyste nás provedl hlasováním o doprovodných usneseních. Prosím.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Jak už bylo avizováno, paní místopředsedkyně Mračková Vildumetzová přednesla návrh doprovodných usnesení k právě schválenému zákonu a máme v tuto chvíli dvě možnosti. Buď budeme hlasovat ta přednesená, navržená usnesení en bloc, anebo budeme hlasovat po bodech. Jako zpravodaj navrhuji hlasování vcelku, ale ptám se pléna, zda chce po bodech. (Ruch v sále.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vás poprosím, abyste po sobě nepokřikovali. To znamená, registruji, že budeme hlasovat po jednotlivých bodech.

Registruji přihlášku k návrhu procedury. Prosím, paní poslankyně Pastuchová, zda chcete navrhnout jiný postup v případě hlasování doprovodných usnesení, prosím.

 

Poslankyně Jana Pastuchová: Já se moc omlouvám, pane předsedající, já jsem se hlásila už během hlasování před. Já bych si jenom chtěla upřesnit, když jedeme v legislativní nouzi, tak mezi druhým a třetím čtením není výbor, tudíž pan zpravodaj, se vší úctou, by se neměl vyjadřovat svým názorem, jestli souhlasí nebo nesouhlasí.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano, ta připomínka je namístě, máte pravdu.

Každopádně myslím si, že nám nic nebrání v tom, abychom přistoupili v současné době k hlasování doprovodných usnesení. A jenom zopakuji pro pořádek, že zde padl návrh, abychom hlasovali po jednotlivých usneseních, která budou přečtena. Je zde protinávrh, že bychom hlasovali en bloc? Nevidím.

V tom případě vás poprosím, pane zpravodaji, abyste nám přednášel jednotlivá doprovodná usnesení, já po nich dám hlasovat.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Já se omlouvám ctěnému plénu Sněmovny za ten špatný postup.

A v tuto chvíli bychom hlasovali navržená usnesení. Za prvé paní předkladatelka navrhuje znění: "Poslanecká sněmovna ukládá ministrovi práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi zajistit kapacitně úřady práce tak, aby byly připravené bez front zařídit vyřizování podpor v rámci rostoucích cen energií. Zároveň připravit internetové rozhraní tak, aby se zájemci mohli objednat na úřad na konkrétní čas a zároveň mohli poslat předvyplněné dokumenty k vyřízení on-line."

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Návrh doprovodného usnesení byl přečten.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh tohoto usnesení? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 25. Přihlášeno 189 poslankyň a poslanců, pro návrh 84, proti 47. S tímto usnesením nebyl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Vít Kaňkovský: Další usnesení pod bodem 2: "Poslanecká sněmovna ukládá ministrovi práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi poskytnout dostatečnou finanční motivaci a ohodnocení pracovníků úřadů práce, a to především s ohledem na fakt, že podle vyjádření ministra budou nad rámec svých běžných povinností obvolávat i případné adepty, kteří tuto pomoc mohli potřebovat."

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh tohoto usnesení? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 26. Přihlášeno je 189 poslankyň a poslanců, pro 85, proti 16. S tímto návrhem nebyl vysloven souhlas. Můžeme pokračovat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP