(12.50 hodin)

 

Poslanec Lubomír Volný: Já si myslím, prostřednictvím pana předsedajícího, Zdeňku, že jsi ukazoval ve své podstatě i na správnou osobu, protože tady na postu ministerstva, ministra zdravotnictví se střídá jeden člověk za druhým, který nějakým způsobem porušuje zákon, a to, že pan ministr Arenberger veřejně prohlásí, že ví, že schvalují něco nezákonného, a prostě si počkají, až to soud shodí, to je opravdu velký výsměch a drzost i ve vztahu k voličům třeba hnutí ANO, které ho nominovalo. Nicméně my opravdu žijeme v politické situaci, kdy voliči jsou tak zakopaní ve svých obranných liniích a tak uznávají jednotlivé lídry nebo ideologické hranice svých stran a hnutí, že i kdyby opravdu pan Arenberger někoho fyzicky napadl v té době, tak s voliči ANO to opravdu nehne, protože oni tam jsou prostě zakopaní jednou provždy. To je prostě pan Babiš, který porazil mafii ODS a ČSSD, což je pravda, minimálně ČSSD srazil na kolena a mafii ODS také hodně přiškrtil penězovody, a odmítají si připustit myšlenku, že on jenom ty dvě mafie, ODS a ČSSD, nahradil novou mafií, která jede v jiném byznysu, jejíž ministr vám klidně řekne, že zákony pro něj neznamenají vůbec nic. No, a tady bohužel pan ministr, nový ministr zdravotnictví, nám tají informace stejně nezákonně jako pan ministr Blatný, který řekl ve svaté chvilce pravdy, že covidových obětí je ve skutečnosti jenom 30 % z těch, co se uvádějí. To je jedna věc.

A za druhé, tady pan ministr zdravotnictví normálně veřejně prohlašuje, že bude školám navrhovat jako řešení hygienické krize apartheid, kde budou děti, které nebudou očkované a testované, usazovat někde mimo zbytek jejich společnosti, budou mít svoje záchody, budou nosit známku na ústech, takovou tu svoji žlutou známku budou nosit na ústech, a budou šikanovaní, brutálně šikanovaní zbytkem spolužáků, protože jinak to nemůže (Předsedající: Čas.) dopadnout.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní s přednostním právem vystoupí pan poslanec Roman Kubíček.

 

Poslanec Roman Kubíček: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dámy a pánové, já budu, prostřednictvím pana předsedajícího, reagovat na Zdeňka Ondráčka. Pochopitelně, kontrolní výbor se tím zabýval, a my jsme se přesně dostali do té situace, na kterou jsi upozorňoval, prostřednictvím pana předsedajícího, že jsme museli ten bod přerušit, protože spolupráce s Ministerstvem zdravotnictví byla perfektní. To nám poskytlo jakoukoliv součinnost, ale ta třaskavá témata, která jsou v kontrolní zprávě, jsou předmětem vyšetřování orgánů činných v trestním řízení a do jejich uzavření nám nebudou poskytovat žádné další informace, takže my jsme byli úplně stejně bezzubí, jako vyšetřovací komise. Podotýkám, že v kontrolním výboru je zastoupení všech stran a všichni jsme se shodli na tomto postupu. Současně totéž platí pro Ministerstvo vnitra. Takže jakmile toto bude uzavřeno, kontrolní výbor neví, jestli v tomto období, ale v příštím období se znova může vrátit k tomuto bodu a můžeme to dojednat. A myslím si, že jeho možnosti jsou minimálně stejné jako vyšetřovací komise. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní na faktickou poznámku pan poslanec Zdeněk Ondráček, připraví se pan poslanec Martin Kolovratník. Prosím.

 

Poslanec Zdeněk Ondráček: Děkuji. Za tu informaci předsedovi kontrolního výboru děkuji. Doufám, že tato informace zazněla i na klubu hnutí ANO, aby kolegové věděli, že to, co tady dneska, teď skoro čtyři hodiny, už sedíme, je absolutně zbytečné a že jsme mohli - mohli jsme, kdybychom měli tu vůli - politickou vůli dělat některé věci, o kterých se zítra budeme dohadovat a budeme jeden druhého přesvědčovat o tom, co ještě potřebujeme do konce volebního období udělat, ať to jsou sociální věci, ať to jsou naše hasičské věci, ezeteska, vzpomínáte na ty Vejprty, když jsme tam řekli: My to zajistíme, my to uděláme, my to tady máme, my vás žádáme, máme politickou dohodu, ale prostě nejsme schopni se tam už někam zařadit. Já mám zákon o Policii České republiky, novelu, jsou tam drony, je tam zajišťování SPZ, je tam napříč politická situace, není tam jeden kontroverzní bod, kde bychom se neshodli, jak členové podvýboru, tak členové výboru, a my budeme škemrat, jestli nám to tam zítra zařadíte, protože my to potřebujeme projednat. A místo toho přehlídka ztraceného času. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní na faktickou poznámku poslanec Lubomír Volný a připraven je pan poslanec Martin Kolovratník. Děkuji.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji. Já bych ještě jednou, prostřednictvím pana předsedajícího, k panu Ondráčkovi, jak jsi říkal, že vlastně nejsme bezbranní, že musíme podávat trestní oznámení a podobně, tak já jsem třeba trestní oznámení s podezřením na přípravu spáchání trestného činu vraždy v rámci antikampaně vůči Ivermektinu poslal svým poslaneckým e-mailem a ono se mi vrátilo od Policie České republiky s tím, že toto není správná forma podávání trestního oznámení, to trestní oznámení prostě oni odložili a přestali jej vyšetřovat, protože jsem jej podal podle nich nějakou špatnou formou. Tohle už opravdu zavání tím, že člověk, občan této země, a ještě k tomu nadaný poslaneckou e-mailovou schránkou, který pošle trestní oznámení na Policii České republiky, není brán vážně, a v okamžiku, kdy nějaký policista má možnost uhnout vyšetřování, tak tomu uhne.

Předevčírem proběhl pokus o vraždu sympatizantky Volného bloku. Někdo vnikl na její soukromý pozemek, strhal jí samolepky Volného bloku z auta a povolil jí šrouby na levém předním kole. Ta paní, maminka pěti dětí, nasedla i se svými dětmi do auta, vyjela a to kolo jí za jízdy upadlo. Šla na Policii České republiky toto oznámit a službu konající policista jí řekl, že kdyby se někomu něco stalo, tak ona ponese trestněprávní zodpovědnost, protože si nezkontrolovala před jízdou, jestli nemá uvolněná kola. A řekli jí, že proto, že se nikomu nic nestalo, tak pachatele tohoto evidentního pokusu o vraždu nebo minimálně o ublížení na zdraví nebo obecného ohrožení nebudou hledat. V takové zemi, bohužel, my dneska žijeme. Takže sice máme nějaké teoretické možnosti - (Předsedající: Čas.) - ale praktické možnosti jsou nulové.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní poslanec Zdeněk Ondráček na faktickou poznámku. Máte slovo, prosím.

 

Poslanec Zdeněk Ondráček: Mně se tomu snad nechce ani věřit, protože jakékoliv podání, e-podatelna - paní kolegyně profesorka Válková může potvrdit - se neposuzuje podle formy, ale podle obsahu, to znamená, jestliže oznámíte, podáváte trestní oznámení, tak je úplně irelevantní, jestli to napíšete na toaletní papír, nebo to podáte mailem, jakoukoli formou. E-podatelna, prostě oni to vezmou, pak to s vámi nějakým způsobem doplní. Pokud se tak stalo, jak říkáte, existují orgány vnitřní kontroly, podejte stížnost na toho policistu, který vám teď takovýmto způsobem odpověděl, ať se s tím probírá. Pokud by i to nedopadlo, je tady stálá komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů a může se tím někdo zabývat. Ale neznám případy, kdy by policie takovýmto způsobem odložila věc nebo podání, a ještě k tomu pokud by se jednalo o poslance České republiky.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: A nyní na faktickou poznámku poslanec Lubomír Volný. Jenom upozorňuji, že v jednu hodinu vyhlásím pauzu. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji. Já si všechny tyto možnosti uvědomuji, nicméně pochopitelně zase z taktických důvodů, protože doufám, že tady ve Sněmovně se dohodneme a proběhne proces vydání Lubomíra Volného k trestnímu stíhání, ke kterému vás tímto vyzývám a žádám vás, abyste zařadili napevno bod - třeba zítra ráno ho zařaďte v rámci projednávání návrhu - ano, tady paní říkala, že určitě to zařadíte, tak to je super, to jsem rád. (Reakce na poznámku kolemjdoucí poslankyně.) Já vám k tomu poskytnu příležitost tím, že tady nebudu, a když tak bych přijel až na ten na ten návrh, protože v tom svém vystoupení ohledně mého vydávání zazní všechny informace a pokusím se předvést i ty listinné důkazy, které budou podporovat jak to, co jsem tady teď uvedl s tou policií, tak pochopitelně to, že tady proběhla systematická dezinformační kampaň vůči léku, který je schopen jak preventivně léčit, tak pomáhat v prvotních fázích covidu, tak pomáhat v těch nejtěžších a nejhorších případech onemocnění COVIDem-19. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP