(21.50 hodin)
(pokračuje Volný)

Proto já jsem tyto údaje tak nějak poslal do světa. A od lidí z ÚZIS a ze SÚKLu, Ústavu zdravotních informací a služeb a Státního ústavu kontroly léčiv, přišly za prvé oficiální informace, ty už jsem říkal. Takže když se podařilo zpopularizovat panu profesoru Beranovi a Volnému bloku, který jako jediný umožnil vystoupení pana profesora Berana ve Sněmovně, jako jediný, jako jediný vzal profesora Berana na tiskovou konferenci - neudělalo to ani SPD, ani KSČM, nikdo, kdo se tím zaklíná občas, udělal to jenom Volný blok, udělal to jenom Lubomír Volný a jenom Marian Bojko - tak když jsme ho zpopularizovali, tak kromě importu z Polska se prodalo 1 400 000 denních dávek a 212 746 týdenních léčebných balení.

Inu, i ten SÚKL a ÚZIS jsou plné lidí, kteří už nechtějí vraždit lidi v této republice jako členové covidové mafie vládní i opoziční. A my máme data. V období duben 2020 až leden 2021 bylo vydáno 212 856 receptů - receptů - na Isoprinosine. Tyto recepty podle uniklých údajů byly vydány 184 375 pacientům. Rozdíl v počtu je jednoduchý. Někdo měl předepsáno víc balení. Pro analýzu je tedy důležitý počet 184 375 konkrétních osob. Ze 184 375 pacientů, kteří užívali, měli recept Isoprinosine, tak jich podle údajů z ÚZISu uniklých 147 620 mělo pozitivní PCR test na COVID-19. Z těch 147 620 pacientů podle údajů ÚZIS a SÚKLu, kteří byli pozitivní na COVID-19 a současně užívali i Isoprinosine, tak jich 8 863 skončilo v nemocnici. To je zhruba 6 % těchto pozitivních. Počet zemřelých - z těch 184 375 pacientů, kteří užívali lék Isoprinosine v období duben 2020 až leden 2021, jich v tomto období zemřelo 833, to je zhruba 0,5 % ze skupiny uživatelů léku Isoprinosine v roce 2020. Z těchto dat jednoznačně vychází, že ti, kdo používali Isoprinosine, měli třikrát až čtyřikrát větší pravděpodobnost, že přežijí.

Isoprinosine měl být zkoumán, měla vzniknout celonárodní studie. A ta mafie, která si říká vláda, a ta mafie, která teď sedí v celé Sněmovně, tomu systematicky zabránila. A vy jste se neptali, drazí kolegové, vy jste se neptali, nepátrali jste. Bylo vám to úplně jedno, že ti lidé umírají. A vy jste rádi většinou, vy v té opozici, že ti lidé umřeli, protože si myslíte, že máte mediální klacek na vládu. Máte. Vy v těch médiích budete a budete to těm lidem říkat. Ale vy máte jejich krev na rukou taky.

Pojďme dále. Čím se u nás testuje? Vláda odmítla levné testy z Česka, tvrdí biolog Flegr. Babiš s Prymulou se brání. Je to prosím vás iRozhlas. Takže to není prostě nic, co byste mohli kdokoli odsuzovat. A je tam oficiální prohlášení pana Prymuly. Ještě doplnění k panu Žďárskému a jeho necertifikovaným testům: bohužel nemluví pravdu. O kvalitě svých testů nepřesvědčil rozsáhlý panel expertů, který byl na ministerstvo svolán, a doporučení dalšího postupu nerespektoval. A opět, dobře (listuje svými podklady), Prymula dodal, že z panelu odborníků, který se na Ministerstvu zdravotnictví konal 23. června, vznikl záznam. Žďárský přiznal, že na panelu byl, ale odmítl, že by se řešilo plošné testování na COVID-19. Na schůzce měl prezentovat testy na cystickou fibrózu. O covidu se v tomto smyslu na schůzce vůbec nemluvilo. Mě by zajímalo, jestli někdo z vás ten záznam podle pana Prymuly slyšel. Nicméně to není podstatné. Podstatné je, že podle pana Prymuly, bývalého ministra zdravotnictví této vlády, nebyly ty testy uznány, protože nebyly certifikované.

Proto vznikla tato interpelace na předsedu vlády. (Čte.) K vašemu dotazu, zda obdrželo Ministerstvo zdravotnictví ČR od firem vyrábějících testy, jimiž se testují naše děti ve školách, příslušné licence o způsobilosti firem k výrobě zdravotnického a diagnostického materiálu, resp. zdravotnických potřeb, to znamená osvědčení o zkoušce testovaných tyčinek, informaci o možných nežádoucích účincích testovacích tyčinek a platnou pojistku firmy, která testovací tyčinky vyráběla v České republice, včetně výše případného odškodnění, dojde-li aplikací testu k poškození zdraví testovaného, uvádím následující: ministerstvo takové dokumenty od firem vyrábějících testy neobdrželo, ani je obdržet nemohlo, neexistuje žádný předpis, který by jim takovou povinnost ukládal. - Pan Prymula, ministr zdravotnictví vlády ANO jako typický účastník tohoto mafiánského covidového spiknutí, lhal, když odmítal PCR testy, neinvazivní PCR testy českého vynálezce a místo nich objednával agresivní PCR testy a agresivní ty druhé testy, teď si nevzpomenu na to jméno, z Číny. (Nápověda ze sálu.) Antigenní, děkuji. (Hluk v sále.)

K vašemu dotazu, zda obdrželo Ministerstvo zdravotnictví ČR potvrzení kvality výše uvedených testů příslušnou certifikační autoritou s právem působnosti v ČR a EU, uvádím následující - odpovídá prosím vás pan Babiš: Neobdrželo. - Ty testy oficiálně, které používáme k testování našich dětí, neobdržely žádnou certifikaci, neboť pokud by takové...

Pane předsedající, prosím vás, já bych potřeboval rozpustit tady ten diskusní kroužek. (Před řečništěm diskutuje několik poslanců a předseda Sněmovny Vondráček něco konzultuje u stolku zpravodajů.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dámy a pánové, prosím o klid, ať má každý poslanec stejné právo na vystoupení a stejné podmínky. Děkuji. Prosím.

 

Poslanec Lubomír Volný: - neobdrželo, neboť pokud by takové zdravotnické prostředky na trhu EU existovaly, nebyla by potřeba, aby Ministerstvo zdravotnictví řešilo zajištění jejich dostupnosti na trhu formou rozhodnutí o povolení uvedení na trh prostředků, pro který nebyl proveden postup podle § 4 odst. 1 až 4 nařízení vlády č. 56/2015 Sb. a jehož použití je v zájmu ochrany zdraví. K tomu dále uvádím, že ministerstvo vždy posuzovalo technickou dokumentaci doloženou žadatelem o povolení uvést antigenní test na trh pro použití laickou osobu - laickou osobou - dle které bylo ověřeno, že antigenní testy splňují základní požadavky kladené na diagnostické prostředky in vitro. - Jinými slovy, my jsme odmítli, tahle vláda mafiánů odmítla české antigenní testy za pár korun, aby nakoupila předražené čínské testy, na které nemá podle oficiálního vyjádření premiéra této vlády vůbec žádnou certifikaci. A já o tom nemluvím poprvé.

A proč to říkám? Protože vy tady, co sedíte vpravo, a vy, co jste prý v opozici a prý kritizujete vládu, tak kromě toho, že jste nechali pomřít hlady svoje voliče, tak jste se nezastali ani našich dětí a nechali jste týrat miliony dětí testy, které se někde v Indii nebo kdovíkde balily na zemi a pak se tady někde přebalovaly. A vy jste to věděli, protože já jsem vám to říkal. A teď je to oficiální. Volný blok - Lubomír Volný a Marian Bojko měli pravdu. A musel to přiznat premiér této země, kterého vy prý chcete odvolat. A vy jste to ode mě věděli. A vaší povinností si to bylo ověřit a zjistit, jestli je to pravda. A vy jste to neudělali, protože kufříčky.

Ministerstvo zdravotnictví ČR - certifikát kvality testovacích tyčinek. Certifikát kvality se pro testovací tyčinky nevydává. - Takže naše děti mohly být opravdu šťourány v nose, já nevím, zápalkou nebo čímkoliv, protože Ministerstvo zdravotnictví to nezajímá, čím jsou naše děti testovány. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP