(21.00 hodin)
(pokračuje Volný)

Nicméně co se týká sdílené ekonomiky a sdílených domácností a sdíleného všeho, tam nás vede pochopitelně i ANO. A je úplně jedno, jestli někdo nazve eurokomisařku europoslankyní. Ono jde o to, za koho je nominována, za koho kope. A obě dvě jsou tam prostě za ANO. A místo toho, abyste si je nějak povolali na kobereček a nedali jim už další příležitost, tak vy jste je tam vyslali na další volební období, protože píárově vám to vychází. A to je bohužel to kouzlo té politiky, že vůbec nezáleží na tom, co tady ti mladí bolševici mají v plánu, vůbec nezáleží na tom, jakou vy prosazujete reálnou europolitiku, vůbec nezáleží na tom, kam to doopravdy směřuje. Podstatný je jenom ten mediální obraz. A podstatné je to, že tady budete prostě, budete tady v baráku, budete mít zase dobrý pocit, že za vámi chodí a říkají vám paní poslankyně, pane poslanče, a budete mít všechny ty výhody, které s tím souvisí. Ale ve skutečnosti vy se tady všichni třepete na to, aby to šlo tímhle směrem, protože v tomhle směru se dají lidé krásně ovládat, v tomhle směru se dá krásně krást, v tomhle směru budete absolutně beztrestní, tak jako byli beztrestní prostě všichni za každé totality v minulosti až do nějakého okamžiku, kdy se někdo jiný a mocnější rozhodl, že tu totalitu shodí, jako u nás 17. listopadu 1989.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dobrý večer. S faktickou poznámkou vystoupí pan předseda Ivan Bartoš. Ano, a ještě vyčistíme, dezinfikujeme řečniště. (Hlasité poznámky z pléna.) Děkuji. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Ivan Bartoš: Koukám, že rozjitřená atmosféra patrně související s hokejem se projevuje na jednání Sněmovny, takže tady někteří poslanci už pokřikují na lidi, kteří jdou k pultíku.

Já jsem chtěl možná navázat krátce na kolegu Michálka a možná reagovat nepřímo na to, co tady předvádí pan poslanec Volný. Jakub Michálek tady hovořil o tom, jak se tady šíří z pozice pana premiéra dezinformace a doslova kraviny, a když poslouchám pana Volného, mně to přijde jak řetězový dezinformační e-mail. Jsem přesvědčen, že se tady bavíme o důvěře této vládě, v této vládě je ANO, ČSSD, podporují komunisté. K tomu by asi měla být vedena ta debata. Já vás nechci nijak omezovat ve vašich faktických připomínkách, jenom si myslím, že byste tady neměl řešit kraviny. A to, jestli máte pravdu vy, nebo třeba zbytek Sněmovny, v nějakých věcech vzájemné slušnosti, tak to budou mít šanci rozhodnout ve volbách asi voliči. Vy se o to ostatně snažíte a já si myslím, že ten váš problém, který zjevně máte, oni vyřeší velmi jednoduše. (Potlesk poslanců Pirátů.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Faktická poznámka - pan poslanec Lubomír Volný. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Volný: Ono je to poměrně jednoduché. Váš poslanec tady přišel s přednostním právem a nemluvil k tématu, takže já teď mluvím k tomu, o čem mluvil on. Ta moje technická směřuje k tomu, o čem mluvil on. A on tady lhal. On tady lhal, protože tvrdil, že vy Piráti, kteří to děláte po celém světě, kdekoliv se dostanete k moci, nebudete danit lidi, nebudete zvyšovat státní aparát, nebudete omezovat lidi na jejich právech, nebudete cenzurovat a nebudete jim krást výsledky jejich celoživotní práce a nebudete podporovat lidi, kteří se rozhodnou, že budou parazitovat na společnosti. Ale vy jste na tom postavení. Vy jste postavení na tom, že vydáváte za humanitu něco, co je ve skutečnosti totálně antihumánní i vůči těm, kterým vy chcete pomáhat. Vy chcete pomáhat narkomanům, aby mohli užívat své drogy v důstojném prostředí. To je úžasné. A proto jsou ve Spojených státech v mnoha státech tak vysoké daně, protože lidé jako vy to tam ovládli, a oni těm narkomanům za každou cenu chtějí dopřát ten luxus normálního života. A přesně to, o čem vy tady říkáte, že dělat nebudete, dělají vaši kolegové. Vaši kolegové ve Spojených státech, Piráti a Antifa, které vy jste aktivním členem, tak ti vraždí lidi na ulicích, zapalují auta, střílí ze samopalů a vraždí každého, kdo má jiný názor. Přesně tohle se dělo ve Spojených státech v průběhu volební kampaně amerického prezidenta. Lidé jako vy, pane Bartoši, v maskách, zbabělci, protože vy jste zbabělec, s baseballovými pálkami se -

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Je potřeba oslovovat prostřednicím předsedajícího, pane poslanče.

 

Poslanec Lubomír Volný: - se skateboardy a s dalšími zbraněmi vraždili lidi, stejně jak to uděláte vy při první příležitosti.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Čas vypršel. Připomínám jenom, že skutečně podle jednacího řádu musíte oslovovat prostřednictvím předsedajícího.

Pan poslanec Jiří Běhounek, ale předtím, pane poslanče, prosím ještě o chvíli strpění, opět provedeme hygienické opatření. (Probíhá dezinfekce řečniště.) Děkuji. Pan poslanec Jiří Běhounek s faktickou poznámkou. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Běhounek: Dobrý večer všem. Děkuji, pane předsedající. A můžu k vám mít jeden dotaz? Jak tahle výměna názorů souvisí s bodem Návrh na vyslovení nedůvěry vládě České republiky?

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Paní poslankyně Olga Richterová, poté pan předseda Marian Jurečka - faktické poznámky. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Olga Richterová: Děkuji za slovo. Jenom velice stručně. Vzhledem k těm fantasmagoriím, co tady šíří pan poslanec Volný, to působí, že má asi dost smutný život, a jestli něco, tak kromě vyvrácení těch lží by také potřeboval asi obejmout. (Potlesk zprava. Následně se poslanec Volný objímá s poslancem Bojkem.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan předseda Marian Jurečka, připraví se paní poslankyně Věra Kovářová - faktické poznámky. Prosím, máte slovo. Prosím o klid!

 

Poslanec Marian Jurečka: Já si myslím, že ta debata ve Sněmovně, ať už je tady poslancem zvolen kdokoliv a dostane se do Sněmovny výtahem kohokoliv, tak má mít nějaká pravidla a má mít nějakou minimální úroveň. A to, co tady předvádí kolega Volný - já chci poprosit vedení Sněmovny a členy mandátového a imunitního výboru, aby to, co tady zaznělo před chvílí z hlediska těch obvinění vůči předsedovi Ivanu Bartošovi, aby to bylo projednáno na mandátovém a imunitním výboru, protože já tohle nepovažuji za normální. Prostě to sem nepatří. Jestli je někdo buran, tak ať se jako buran chová, ale mimo tento jednací sál Poslanecké sněmovny. Děkuji. (Potlesk zprava.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Paní poslankyně Věra Kovářová, připraví se pan poslanec Lubomír Volný - faktické poznámky pokračují. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Věra Kovářová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, omlouvám se všem, že nevystupuji k tématu. Chci se obrátit na kolegu Volného prostřednictvím pana předsedajícího. Už jsem to chtěla učinit v pátek, bohužel na to nedošlo. Takže vážený pane kolego - nevážený. Je to asi takto. To, co vy jste přinesl sem do Sněmovny, je následující. Pletete si Poslaneckou sněmovnu s hospodou. Pletete si Poslaneckou sněmovnu s bulvárním plátkem. Ohrožujete nenošením roušky s vaším kolegou všechny ostatní poslance, což je nehorázné, a to především na zdraví! To, co přinesli Piráti, je aspoň to, že se umějí chovat, že mají nějaké morální hodnoty, a hovořím, myslím si, o všech poslancích.

A omlouvám se za to teď, co řeknu. Pane poslanče, vy jste pro mě fuj! Jste prostě pro mě lidský hnůj! A myslím si, říkám to s plným vědomím tohoto silného výroku a říkám to s plným vědomím, že v této Poslanecké sněmovně nejsem sama. (Potlesk poslanců Pirátů.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP