(19.10 hodin)
(pokračuje Ondráček)

A co se týká toho vzdušného prostoru. Podívejte se nebo respektive zeptejte se někoho z armády, ať vám řekne, kolikrát české stíhačky, gripeny, vzlétají k letadlům, která se pohybují v našem vzdušném prostoru, nějakým způsobem neodpovídají anebo mají jakýkoliv problém. Bez toho, abychom věděli, jaká byla komunikace mezi stíhačkou 129 a tím pilotem, děláme zde účet bez vrchního.

A jenom v mediálním prostoru - a v roce 2014 byl Majdan a ten člověk se na něm podílel, pak se následně píše, že byl zde školen - tak se ptám bývalého ministra zahraničí, kdo mu to zde platil. Byli jste to vy, Ministerstvo zahraničí? Kolik jste nasypali milionů korun do běloruské opozice? Jste na sebe hrdí? Jste na sebe hrdý, pane bývalý ministře zahraničí? Takhle vy vnímáte demokracii? A to nejste jenom vy. To jste všichni vy tady z té demožumpy. Děkuji. (Potlesk z řad poslanců KSČM.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní se tedy rozhlédnu, zdali mám ještě další přihlášku. Žádnou další přihlášku nevidím, takže končím všeobecnou rozpravu. Táži se tedy zástupce navrhovatele, zdali má zájem o závěrečné slovo? (Nemám.) Nemáte zájem, takže přistoupíme k rozpravě podrobné. Takže vy jste se měl jenom přihlásit k těm usnesením. Nevím, jestli je chcete ještě číst znova, ale tak jenom minimálně se přihlaste k nim.

 

Poslanec Marian Jurečka: Já jenom stručně. Pokud by to někdo potřeboval, tak to usnesení celé přečtu, ale předpokládám, že ho potom budu číst při samotném hlasování, protože za sebe bych dal návrh, abychom hlasovali minimálně po těch třech základních částech. Jsou tam tři římské bloky. První část se týká jasného vymezení vůči tomu, co se stalo. Druhá část se týká řekněme určitého návrhu vládě, jak postupovat z hlediska sankcí. Třetí část se týká ještě případné role Ruska. Takže bych dával jako základ hlasovat v těchto třech blocích.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Jasně, takže jednotlivě po třech blocích. Takže končím podrobnou - (O slovo se hlásí poslanec Bartošek.) Ano, ještě do podrobné? Ale tak prostě s přednostním právem, prosím.

 

Poslanec Jan Bartošek: Děkuji, pane místopředsedo. Já bych chtěl požádat předtím, než bude provedeno závěrečné hlasování tak, jak avizoval pan předkladatel, o přestávku v délce 10 minut. To z toho důvodu, aby se mohli do sálu dostavit všichni poslanci a poslankyně k hlasování. Děkuji vám.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ano, takže já tedy do podrobné rozpravy již nikoho dalšího nevidím. Je to na žádost poslaneckého klubu KDU-ČSL. Končím podrobnou rozpravu. Táži se, zdali je zájem o závěrečné slovo ještě jednou? (Poslanec Jurečka. Ne.) Ne, vy už jste měl závěrečné slovo. Takže teď vlastně v podstatě bych měl dát tu pauzu 10 minut. Ještě by tady mohl přečíst pan navrhovatel některé z usnesení, ale dáme tu pauzu 10 minut. Je to jako závěrečné hlasování, před ním. Ta usnesení nejsou dlouhá. Takže 10 minut na žádost poslaneckého klubu KDU-ČSL a sejdeme se tady v 19.23 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 19.13 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP