(17.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji za slovo. Já bych požádal, aby to mělo nějaký proces, tak čistě podle litery jednacího řádu zde zazněl návrh na přerušení na dvě hodiny. (Nesouhlasné hlasy ze sálu.) Ne, nezamotal jsem se do toho, nechte mě domluvit. Čistě podle litery jednacího řádu zde zazněl návrh na přerušení na dvě hodiny, který je zvykem respektovat a tu pauzu dát. Zazněla zde výzva od předsedy Sněmovny, abychom postupovali podle litery jednacího řádu a hlasovali. A teď je otázka, jestli tedy budeme postupovat podle litery jednacího řádu, nebo budeme postupovat podle zvyku. Buď předsedající bude postupovat podle zvyku a udělí, nebo nebude postupovat podle zvyku, a pak je možné dát zde námitku proti postupu předsedajícího, ale nevím, jestli se chceme vydávat touhle cestou. Čili já bych byl za to, abychom normálně podle litery jednacího řádu hlasovali o té přestávce tak, jak byla navržena. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ještě předseda Poslanecké sněmovny.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Jak jsem před chvilkou litoval, že to ztratilo tu věcnou rovinu, tak teď už začínám litovat, že jsem to vůbec navrhoval, protože se v tom začínáme ztrácet. Já tedy navrhuji úplně něco jiného, beru zpět svůj návrh a ještě jednou se tady chci smutně podívat na pana předsedu klubu SPD. Opravdu by nestačila hodina? (Veselost v sále.) Ještě jednou to zkusím. Já vás tady pustím, že byste to aspoň zkrátil z humánních důvodů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vzhledem k tomu, že nemohu dát nikomu, kdo nemá přednostní právo... (Neklid v sále.) Místopředseda klubu KDU-ČSL s přednostním právem. A jinak já jsem chtěl požádat, že ji vyhlásím od 17.30 na dvě hodiny. Já bych jako předsedající té žádosti vyhověl, takže bych ji vyhlásil, ale bohužel se vedla debata, která je mimo normální bod. Máte slovo, pane místopředsedo.

 

Poslanec Ondřej Benešík: Děkuji za slovo. Já jsem jenom chtěl říct, o co tady jde. Prostě jde o to, že jsme se většinově ostatní kluby shodly, že se radit nepotřebujeme. Klub SPD řekl, že tu přestávku nebere kvůli sobě, ale kvůli nám, takže je prostě úplně jedno, jestli to bude hodina, nebo dvě. Respektuji dohody, je to prostě jejich právo, já jim ho neberu, nehlasoval bych pro to, aby to právo bylo porušeno. Ale o čem se bavíme? Ne my, ale zaměstnanci tady budou o hodinu déle nebo o dvě úplně zbytečně, protože nic to na situaci nezmění. S tím se prostě rozejděme a neprosme tady jeden druhého. Pokud SPD chce, abychom tady byli, ale hlavně zaměstnanci, o dvě hodiny déle, nebo o hodinu, je to úplně jedno. Naše práce je tady zůstat.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní kolegyně, vážení kolegové, členové vlády, vyhlašuji přestávku na poradu klubu SPD do 19.30, tedy od chvíle, kdy o to bylo požádáno. Tuto debatu beru, protože byla mimo bod.

 

(Jednání přerušeno v 17.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP