(Jednání pokračovalo v 10.50 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Hezké dopoledne, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat po přestávce hygienické pro všechny a prodloužené o požadavek TOP 09, a to dalšími pozměňovacími návrhy. Myslím, že jsme skončili u bodu 90, a můžeme tedy pokračovat bodem 91. Paní zpravodajko, je tomu tak?

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Ano, je tomu tak, budeme pokračovat pozměňovacím návrhem pod pořadovým číslem 91.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já ještě posečkám chvilku, než se kolegyně a kolegové navrátí do lavic. Pro jistotu vás všechny odhlásím, požádám vás o novou registraci. Prosím, přihlaste se svými identifikačními kartami, a jakmile se ustálí počet přihlášených, tak budeme pokračovat. (Čeká se.)

Tak já myslím, že počet přihlášených už je přece jen stabilní, tak můžeme pokročit dalším pozměňovacím návrhem, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Je to návrh pod pořadovým číslem 91, poslankyně Vostrá. Jedná se o navýšení v kapitole Všeobecná pokladní správa, a sice podpora rozvoje a obnovy obecní infrastruktury a občanské vybavenosti. Je to dotační titul na 300 milionů na základní školy, mateřské školy v působnosti obcí a 300 milionů na nájemní bydlení v působnosti obcí. Je to přesun v kapitole Všeobecná pokladní správa na vrub výdajů na financování programů Evropské unie.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko, paní ministryně? (Souhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 274 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování 274 přítomných 102, pro 80, proti 9. Návrh byl přijat. Další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 92. Jedná se...

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pardon, hlásí se asi k hlasování pan kolega Kubíček.

 

Poslanec Roman Kubíček: Já se omlouvám. Já kontroluji stále ty počty a nezařazení nám zase odešli. Takže já jsem chtěl hlasovat proti, na sjetině mám ano. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zpochybňujete hlasování, dobře.

 

O návrhu pana poslance Kubíčka o tom, že zápis o výsledku hlasování je v rozporu s jeho vůlí, rozhodneme v hlasování číslo 275. Pardon, já jsem vás všechny odhlásil, znovu se tedy přihlaste svými identifikačními kartami a v hlasování číslo 275 rozhodneme, zda vyhovíme panu poslanci Kubíčkovi, který navrhl hlasování zpochybnit.

Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 275 z přítomných 104 pro 102. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opakovat hlasování v položce 91, ano? Stanovisko paní ministryně bylo souhlasné.

Zahájil jsem hlasování 276 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 276 přítomno 107, pro 84, proti 10. Návrh byl přijat. (Hlasy z pléna.)

 

Prosím sněmovnu o klid! A předsedové klubů nechť tedy ujasní počty přítomných. Shodli jsme se na tom, že toto hlasování už nebudeme zpochybňovat, výsledek byl stejný, byť s jinými čísly, ale kolegové a kolegyně už se dostavili do sálu. Předpokládám, že ten počet 106 je teď konečný.

Další návrh, prosím paní zpravodajku.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: V tom případě budeme pokračovat. Je to další návrh, pod pořadovým číslem 92, paní poslankyně Vostrá, jedná se o navýšení kapitoly Všeobecná pokladní správa, opět podpora rozvoje a obnovy obecní infrastruktury, ve výši 200 milionů korun na vrub kapitoly Ministerstva zahraničí.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Stanovisko paní ministryně? (Souhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 277 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 277 z přítomných 106 pro 82, proti 11. Další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 93, poslankyně Vostrá. Je to přesun v kapitole Všeobecná pokladní správa, a sice je to zvýšení v ukazateli - prostě je to zvýšení pro Československý úřad zahraniční o 1 milion korun na vrub vládní rozpočtové rezervy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko paní ministryně? (Souhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 278. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 278 z přítomných 106 pro 73, proti 11. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh, pod číslem 94, poslankyně Vostrá. Jedná se o navýšení kapitoly Akademie věd s tím, že to je podpora výzkumu globální změny ve výši 20 milionů korun na vrub kapitoly Technologická agentura.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Stanovisko paní ministryně? (Souhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 279. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 279 přítomných 106, pro 76, proti 12. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh je pod pořadovým číslem 95, poslankyně Vostrá. Jedná se o navýšení kapitoly Ministerstva kultury, a sice o částku 30 milionů korun, instalace epopeje v Moravském Krumlově, a je to na vrub Všeobecné pokladní správy, výdaje na financování programů EU.***




Přihlásit/registrovat se do ISP