(9.40 hodin)

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod číslem 24, pan kolega Marian Jurečka, a jedná se o navýšení kapitoly Všeobecná pokladní správa do položky pozemkové úpravy v neprospěch kapitoly Státní dluh a jedná se o částku 100 milionů korun.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 206. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 206 je přihlášeno 103 poslanců a poslankyň v tuto chvíli, pro 36, proti 42. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh je pod číslem 25, který přednesla paní kolegyně Jana Pastuchová za skupinu poslanců za hnutí ANO a týká se navýšení kapitoly Ministerstva pro místní rozvoj, Horská služba, o částku 100 490 000 a je to v neprospěch Všeobecné pokladní správy, výdaje na financování programu EU.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Souhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 207. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 207 je nás přihlášeno 104, pro 102, proti nikdo... pro 103 nakonec, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 26 paní kolegyně Terezy Hyťhové a jedná se o navýšení kapitoly Státní dluh o částku 24 600 000 000 korun a je to na vrub kapitol Ministerstva financí, Ministerstva práce a sociálních věcí, Ministerstva vnitra, Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva dopravy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 208. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 208 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 17, proti 59. Konstatuji, že návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 27 pana kolegy Jaroslava Holíka a týká se navýšení kapitoly Ministerstva životního prostředí o částku 400 milionů korun na vrub Ministerstva průmyslu a obchodu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 209. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 209 je nás přihlášeno 104, pro 38, proti 53. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pozměňovací návrh pod pořadovým číslem 28, pan kolega Zdeněk Ondráček. Jedná se o navýšení kapitoly Ministerstva vnitra o 300 milionů korun na vrub Všeobecné pokladní správy, výdaje na financování programů EU.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Souhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 210. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 210 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 63, proti 14. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 29, opět pan kolega Zdeněk Ondráček. Jedná se o přesun v kapitole Ministerstva vnitra, a to v celkové výši 100 milionů korun.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Souhlasné.) Děkuji.

Zahajuji hlasování číslo 211. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 211 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 65, proti 13. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 30, paní kolegyně Hana Aulická Jírovcová. Jedná se o přesun v rámci kapitoly Ministerstvo práce a sociálních věcí v částce 1,2 miliardy korun, je to přesun na sociální služby.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Souhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 212. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Já vám děkuji.

V hlasování číslo 212 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 75, proti 9. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 31, paní kolegyně Olga Richterová, navýšení kapitoly Ministerstva práce a sociálních věcí, opět transfer je o sociálních službách, ve výši 2 miliardy korun a je v neprospěch kapitoly Státní dluh, obsluha státního dluhu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Než vyhlásím hlasování, hlásí se, nevím, jestli k hlasování, nebo s přednostním právem...

 

Místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Jan Hamáček: K hlasování, omlouvám se. V tom předchozím hlasování jsem chtěl hlasovat ano, na sjetině mám ne, nicméně to neovlivnilo výsledek, takže nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Ještě pan poslanec Lipavský k hlasování.

 

Poslanec Jan Lipavský: Dobrý den. Já navážu na pana vicepremiéra. U hlasování číslo 208 mám na sjetině ano, ale zdržel jsem se. Nezpochybňuji hlasování, pouze to uvádím na záznam. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. To jsou tedy dvě opravy pro stenozáznam, a pokud nikdo nic dalšího nemá, pozměňovací návrh jsme slyšeli, prosím o stanovisko. Návrh 31. (Ministryně: Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 213. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 213 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 33, proti 52. Konstatuji, že návrh byl zamítnut, a prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 32, pan kolega Mikuláš Ferjenčík. Týká se to navýšení kapitoly Všeobecná pokladní správa, vládní rozpočtová rezerva, o 8 154 000 000 a je to převod z kapitol Ministerstvo dopravy, Ministerstvo financí, Ministerstvo obrany, Ministerstvo vnitra, Národní sportovní agentura, Kancelář prezidenta republiky, Ministerstvo zemědělství a Všeobecná pokladní správa, prostředky na pokrytí dopadů zvýšené obsazenosti funkčních míst.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 214. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování číslo 214 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 10, proti 82. Konstatuji, že návrh byl zamítnut, a prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh, pod pořadovým číslem 33, pan Mikuláš Ferjenčík. Jedná se o navýšení kapitoly Úřad vlády České republiky, a sice výdaje na zabezpečení úkolů Úřadu vlády o částku 2 200 000 na vrub kapitoly Kancelář prezidenta republiky.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Nesouhlasné.) Děkuji. Zahájil jsem hlasování číslo 215. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 215 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 30, proti 61. Konstatuji, že návrh byl zamítnut. Prosím další návrh.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod pořadovým číslem 34, pan Mikuláš Ferjenčík. Jedná se o navýšení kapitoly Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, a sice věda a vysoké školy, o částku 2 569 804 324 koruny v neprospěch kapitoly Státní dluh.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Prosím stanovisko. (Ministryně: Nesouhlasné.) Děkuji.

Zahájil jsem hlasování číslo 216. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 216 je přihlášeno 104 poslanců a poslankyň, pro 45, proti 46. Návrh byl zamítnut. Prosím další návrh. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP