(13.00 hodin)
(pokračuje Okamura)

Jenom já bych tedy v tomto okamžiku rád protáhl, abychom to dojeli po 13. hodině, tak doufám, že proti tomu nikdo nic nemáte. Já tu pravomoc mám, ale jen se tak ptám. (Nesouhlasné hlasy ze sálu.) Takže proti tomu protestujete. Dobře. Pojďme hlasovat ještě jedno hlasování. (Stále nesouhlasné hlasy.)

 

Poslanec Jakub Michálek: Už máme šest sekund. (Neklid v sále.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Je 13 hodin.

 

Poslanec Jakub Michálek: Můžu tedy navrhnout, abychom doprojednali ta tři usnesení?

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ve 13 hodin bychom měli přerušit. Mělo by to být po nějakém konsenzu. Já sice tu možnost pokračovat mám, ale jestli jsou tady hlasité protesty. Předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Nic nám nebrání, abychom udělali tři usnesení, tři hlasování. Nevím, jestli to bude přijato, nebo ne. Ale samozřejmě pokud má někdo jiný názor, tak má přednést procedurální návrh, protože podle jednacího řádu klidně můžeme jednat po 13. hodině. Žádná hodina nepadla. Takže pokud někdo protestuje proti tomu, abychom jednali, ať dá procedurální návrh a v hlasování rozhodneme, zda ten procedurální návrh bude přijat, nebo ne. Například přerušení bodu do 14.30 je hlasovatelný návrh.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: To bych stejně navrhl, že přerušíme do 14.30. (Nesouhlasné hlasy.) Předseda klubu ČSSD poslanec Chvojka.

 

Poslanec Jan Chvojka: Hezké odpoledne, kolegyně a kolegové. Já si myslím, že tady máme takový úzus, že opravdu je to v tom konsenzu. Vždycky bylo. To znamená, že pokud s tím minimálně dva předsedové klubů, předseda klubu hnutí ANO a ČSSD, nesouhlasí, tak prosím, pokračujme ve 14.30. Já už jsem třeba ve 13 hodin měl někde být. Je to úzus, že ve 13 hodin končíme.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Samozřejmě kdybych to teď přerušil, tak ve 14.30 budeme pokračovat. Předseda klubu ODS.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Pan předseda Chvojka mi potvrdí vaším prostřednictvím, že kdybychom teď dvě minuty nemluvili, tak jsme ta tři hlasování měli za sebou. Já vítám slova o tom konsenzu, takže příště si řekněme, že budeme jednat po 19., až se shodneme, ne že nás přehlasujete. Já to jenom přivítám.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Já jsem vám teď totiž ani nerozuměl, já se omlouvám. (Veselost v sále.) Ne, já se ptám vážně, co pan předseda, jestli tam byl nějaký návrh, protože ono to bylo trošku takové zadrmolené.

Takže prosím vás, já přeruším do 14.30.

Předtím než přeruším, ovšem musím přečíst ještě několik omluv a poté hned přeruším. (Poslanci již odcházejí ze sálu.) Paní poslankyně Karla Šlechtová se omlouvá od 12.45 ze zdravotních důvodů, pan poslanec Roman Sklenák se omlouvá - neúčast na dnešním jednání Poslanecké sněmovny ze zdravotních důvodů, pan poslanec Marian Bojko se omlouvá od 14.30 do konce jednání z pracovních důvodů, pan poslanec Špičák se omlouvá od 12.30 do konce jednacího dne ze zdravotních důvodů a paní poslankyně Ivana Nevludová se omlouvá od 14.30 do konce jednání z pracovních důvodů.

Já nyní přerušuji schůzi. Sejdeme se opět ve 14.30 a přeji dobrou chuť.

 

(Jednání přerušeno ve 13.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP