Pátek 29. května 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Petr Fiala)

2.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé daňové zákony
v souvislosti s výskytem koronaviru SARS-CoV-2
/sněmovní tisk 874/ - zkrácené jednání

Prosím paní zpravodajku, v tomto případě Miloslavu Vostrou, aby byla přítomna, a otevírám rozpravu. Do rozpravy se nikdo nehlásí, rozpravu končím. Přerušuji projednávání tohoto bodu do 16 hodin. Přerušuji tedy také jednání Poslanecké sněmovny do 16 hodin.

 

(Jednání bylo přerušeno v 15.34 hodin.)

(V 15.58 předsedající oznámil, že prodlužuje přestávku do 16.05 hodin. Jednání pokračovalo v 16.05 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Takže je 16.05. Jenom doplním, aby to bylo formálně správně, že mají všichni poslanci soubor pozměňovacích návrhů v mailech, takže ne že by ho někdo nedostal. Budeme tedy pokračovat, rozprava byla ukončena a bod byl přerušen před procedurou hlasování, takže já poprosím zpravodajku poslankyni Miloslavu Vostrou, aby nás seznámila s procedurou hlasování. Nicméně ještě mi tady přistála jedna omluva, takže to rychle přečtu - pan poslanec Jaroslav Dvořák se omlouvá od 16 hodin do půlnoci, do konce jednacího dne, z rodinných důvodů.

Paní zpravodajko, já vás prosím, vezměte si slovo.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Vážený pane místopředsedo, kolegyně, kolegové, já jsem si dovolila navrhnout proceduru. Nemáte to po písmenech, protože to ještě nebylo vytištěné, nicméně máte ji určitě v každém klubu a ti z vás, kteří to chtějí sledovat a máte počítače, tak vám byla poslána i do mailu, abyste to mohli sledovat. Tu proceduru navrhuji, jsou tam zařazeny pozměňovací návrhy týkající se nového zákona obsaženého v tisku 874 a jejich zařazení je dáno řazením podle jednotlivých částí tisku. To znamená, že bychom v první skupině hlasovali o pozměňovacích návrzích obsahujících změny zákona o dani z příjmu, a to, když dovolíte, já bych zatím četla pouze pořadí jednotlivých pozměňovacích návrhů, v těch procedurách je máte popsány.

Bylo by to první hlasování pozměňovací návrh 5432 - pan poslanec Bartošek, pak pokud by neprošlo, bychom hlasovali o 5441 - poslanec Ferjenčík, 5433 - poslanec Bartošek, 5407 - poslanec Hrnčíř, 5434 - poslanec Volný, 5442 - poslanec Ferjenčík, 5452 - poslanec Bauer, 5456 - poslanec Skopeček, 5436 - poslanec Stanjura a 5437 - opět pan poslanec Stanjura.

Pak bychom hlasovali o skupině pozměňovacích návrhů, které obsahují změnu zákona o dani silniční, a to v pořadí 5352 - pan poslanec Jurečka a 5411 - pan poslanec Jurečka.

Dále bychom hlasovali o skupině pozměňovacích návrhů obsahujících změnu zákona o spotřební dani, kde máme pozměňovací návrh pod číslem 5445 - pan poslanec Blaha.

A následuje skupina pozměňovacích návrhů obsahujících změnu zákona o dani z přidané hodnoty, a to v pořadí nejprve 5439 - pan poslanec Stanjura, poté, pokud neprojde, 5365 - pan poslanec Jurečka, 5367 - poslanec Jurečka, 5444 - poslanec Blaha, 5428 - poslanec Munzar, 5410 - poslanec Votava, 5364 - poslanec Jurečka, 5366 - poslanec Jurečka, 5356 - poslanec Hrnčíř.

Pak bychom hlasovali o další skupině pozměňovacích návrhů a to jsou návrhy, které obsahují doplnění závěrečných ustanovení, a to příslušenství daně a kontrolní hlášení, kde máme pozměňovací návrh pod číslem 5438 - pan poslanec Stanjura.

A další bychom hlasovali o skupině pozměňovacích návrhů, které se zabývají změnou zákona o kompenzačním bonusu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem coronaviru SARS CoV-2, a to v pořadí 5381 - pan poslanec Bartošek, a pokud neprojde, tak 5430 - pan poslanec Kupka.

Potom bychom měli hlasovat o zákonu jako celku, a bude-li tento zákon přijat, tak by následovala doprovodná usnesení, a to v pořadí 5454 a 5455 pana poslance Martínka a poté pod číslem 5458 poslance Ferjenčíka.

Já samozřejmě, až budeme hlasovat, tak i když tu proceduru máte, tak upozorním, pokud by někdo nevěděl, o čem to je, tak samozřejmě upřesním. To je můj návrh procedury. A vidím pana kolegu.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Hlásí se pan předseda klubu ODS Zbyněk Stanjura. Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Já mám návrh na změnu procedury v tom prvním bloku, to znamená u daně z příjmů. Určitě je dobře 5432, 5441, ale pak jsou čtyři návrhy, které zavádějí limity na to zpětné uplatnění ztráty. Já navrhuji, abychom hlasovali naopak, od toho nejvyššího po nejnižší. To znamená nejdřív pan poslanec Ferjenčík 5442, poté pan poslanec Volný 5434, poté pan poslanec Hrnčíř, to je 25 mil. - 5407 a poté pan poslanec Bartošek 5433. Berte to prosím jako protinávrh. Přehození v téhle skupině čtyř od nejvyššího po nejnižší. Ono je to zařazeno naopak. Děkuji.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Já s tímto pořadím nemám problém samozřejmě, ale upozorňuji, že pokud některý z těch návrhů projde, tak ty ostatní jsou nehlasovatelné.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Dobře, takže nejprve budeme hlasovat o protinávrhu pana... Tak pan poslanec Mikuláš Ferjenčík k proceduře hlasování.

 

Poslanec Mikuláš Ferjenčík: Děkuji za slovo. Já si myslím, že ta původní procedura, jak ji navrhla paní zpravodajka, má větší logiku, a přijde mi vlastně nešťastné, abychom nehlasovali např. o pozměňováku pana Bartoška, když vezmu to, že návrh pana Volného má podporu vládní koalice. Přijde mi logické, aby se šlo od toho největšího omezení toho návrhu až k tomu největšímu(?). Já chápu tu logiku, kterou to má. Samozřejmě jsou tady dva směry, u kterých se můžeme potkat, ale ta původní procedura má větší logiku podle mě.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: No tak v každém případě máme tady ten protinávrh, o kterém budeme hlasovat jako první a rozhodneme v hlasování, a pak bude tedy ten návrh, o kterém tady hovořila paní zpravodajka Miloslava Vostrá. Takže já zagonguji, ale myslím, že jsme tady úplně všichni.

 

Takže nyní budeme hlasovat o tom protinávrhu Zbyňka Stanjury.

Já zahajuji hlasování. Pardon, promiňte. Jo, už jo. Tak, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 96, přihlášeno 163 poslanců, pro 30, proti 3. Návrh byl zamítnut.

 

Takže nyní budeme hlasovat o návrhu, který předložila paní zpravodajka Miloslava Vostrá, zdali souhlasíme s navrženou procedurou hlasování.

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 97, přihlášeno 164 poslanců, pro 160, proti žádný. Návrh procedury byl přijat.

 

Tak já požádám nyní paní zpravodajku Miloslavu Vostrou, aby nás provedla hlasováním.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Ano, já děkuji za slovo. Takže první hlasování bude o pozměňovacím návrhu pod číslem 5432 pana poslance Bartoška a týká se to vypuštění možnosti zpětného uplatnění daňové ztráty.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Tak, já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 98, přihlášeno 163 poslanců, pro 15, proti 70. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další hlasování bude o pozměňovacím návrhu pod číslem 5441 pana poslance Ferjenčíka. Jedná se o zavedení možnosti zpětného uplatnění daňové ztráty pouze dočasně.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 99, přihlášeno 163 poslanců, pro 65, proti 71. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále pozměňovací návrh pod číslem 5433, pan poslanec Bartošek, a to je možnost uplatnění daňové ztráty do výše 8 milionů v jednom zdaňovacím období.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 100, přihlášeno 164 poslanců, pro 48, proti 71. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod číslem 5407, pan poslanec Hrnčíř, a jedná se o možnost zpětvzetí uplatnění daňové ztráty do výše 25 milionů korun, ale limit se nezavádí pro očekávané ztráty.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra. (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 101, přihlášeno 164 poslanců, pro 45, proti 25. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod číslem 5434, pan poslanec Volný, a je to možnost zpětného uplatnění daňové ztráty do výše 30 milionů včetně limitu o očekávané ztrátě.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra. (Souhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 102, přihlášeno 164 poslanců, pro 158, proti žádný. Návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Tímto je vlastně nehlasovatelný pozměňovací návrh pana kolegy Ferjenčíka, který se také zabýval 30 miliony, ale bez tedy té očekávané ztráty, toho limitu.

Takže budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod číslem 5452 pana poslance Bauera. Jedná se o zvýšení limitu nezdanitelné části základu daně a položky snižující základ daně z důvodu bezúplatného plnění poskytnutého na dobročinné účely na 30 % základu daně.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 103, přihlášeno 162 poslanců, pro 71, proti 50. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále pozměňovací návrh pod číslem 5456, pan poslanec Skopeček, a jedná se o zvýšení slevy na poplatníka na 30 tisíc.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 104, přihlášeno 164 poslanců, pro 70, proti 60. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále pozměňovací návrh pod číslem 5436 pana poslance Stanjury. Jedná se o zvýšení limitu pro daňové odpisování hmotného majetku na 200 tisíc korun a pro technické zhodnocení nehmotného majetku na 60 tisíc.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra. (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 105, přihlášeno 163 poslanců, pro 51, proti 67. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh pod číslem 5437 pana poslance Stanjury. Jedná se opět o zvýšení limitů pro daňové odpisování, tentokrát na 80 tisíc korun a pro technické zhodnocení na 60 tisíc.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 106, přihlášeno 164 poslanců, pro 71, proti 68. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích k dani silniční, a sice pozměňovací návrh pod číslem 5352, poslanec Jurečka. Jedná se o snížení sazby pro všechna vozidla nad 3,5 tuny.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 107. Přihlášeni 164 poslanci, pro 52, proti 70. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh pod číslem 5411, poslanec Jurečka. Jedná se opět o snížení silniční daně, ale pouze pro autobusy.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 108. Přihlášeni 164 poslanci, pro 55, proti 57. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh je pod číslem 5445 poslance Blahy, jedná se o zkrácení lhůty pro vrácení části spotřební daně u ostatních vratek.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 109. Přihlášeni 164, pro 70, proti 73. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Nyní budeme hlasovat o skupině pozměňovacích návrhů daně z přidané hodnoty. Začneme pozměňovacím návrhem pod číslem 5439, poslanec Stanjura. Jedná se o snížení sazby DPH pouze na dvě sazby, 21 a 10 %.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 110. Přihlášeni 164 poslanci, pro 42, proti 50. Návrh byl zamítnut.

 

Přečtu jednu omluvu, která teď přišla. Poslanec Karel Schwarzenberg se omlouvá mezi 16.10 a 19. hodinou ze zdravotních důvodů. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh pod číslem 5365 poslance Jurečky, je to snížení sazby DPH na výstavby a stavby pro sociální bydlení.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 111. Přihlášeni 163 poslanci, pro 67, proti 52. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh je pod číslem 5367, poslanec Jurečka. Je to osvobození od DPH - bytové jednotky.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 112. Přihlášeni 163 poslanci, pro 46, proti 71. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Žádost o odhlášení. Já vás všechny odhlásím. Přihlaste se prosím znovu svými hlasovacími kartami. Tak, paní zpravodajko, prosím. (Výkřiky z pléna, že to nejde.) Tak ještě jednou to zmáčknu. Prosím odhlaste se a přihlaste se. V pořádku? Všichni? Ano. Paní zpravodajko, prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále to bude pozměňovací návrh pod číslem 5444, poslanec Blaha. Jedná se o snížení DPH u služeb a zboží, pokud to takhle stačí.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Paní ministryně, prosím o vaše stanovisko. (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 113. Přihlášeno 157 poslanců, pro 50, proti 58. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh pod číslem 5428, poslanec Munzar. Jedná se o zvýšení limitu obratu plátce DPH z 1 mil. na 2 mil.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 114. Přihlášeno 156 poslanců, pro 69, proti 70. Návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále je to pozměňovací návrh pod číslem 5410 poslance Votavy, jedná se o snížení DPH u některých základních potravin.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 115. Přihlášeno 157 poslanců, pro 47, proti 48. Návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh je pod číslem 5364, poslanec Jurečka. Jedná se o snížení DPH u biopotravin.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 116. Přihlášeno 157 poslanců, pro 30, proti 44. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další návrh je pod číslem 5366, poslanec Jurečka, jedná se o snížení sazby DPH u palivového dřeva.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 117. Přihlášeno 160 poslanců. Pro 55, proti 46. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh je pod číslem 5356, poslanec Hrnčíř. Jedná se o osvobození od DPH pro stravovací služby.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 118. Přihlášeno 160 poslanců, pro 36, proti 64. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další pozměňovací návrh je pod číslem 5438 poslance Stanjury. Jedná se o snížení příslušenství daně 80 % a prodloužení lhůty pro podání kontrolního hlášení do konce roku 2020.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 119. Přihlášeno 159 poslanců, pro 70, proti 64. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích týkajících se kompenzačního bonusu a začneme pozměňovacím návrhem pod číslem 5381 poslance Bartoška, který navrhuje pro obce 1 000 korun na obyvatele, hlavní město Praha 2 100 korun na obyvatele, Brno, Ostrava, Plzeň 1 500 korun na obyvatele, kraj 400 korun na obyvatele.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Poslanec Bartošek se k tomu chce vyjádřit. Prosím.

 

Poslanec Jan Bartošek: Děkuji, pane místopředsedo. Za mě jenom krátce. Já jsem se v podrobné, nebo v obecné rozpravě ptal paní ministryně a chtěl jsem od ní odpověď na svoji otázku. Tu jsem nedostal. Tak zde na mikrofon chci říct, že naprosto klíčové bude hlasování poslanců hnutí ANO. Je potřeba, aby si lidi uvědomili, že ti, kdo berou obcím a krajům peníze z jejich rozpočtu, jsou poslanci za hnutí ANO. A doufám, že se to zúročí ve volbách. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní stanovisko ministra? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 120 přihlášeno 159 poslanců, pro 72, proti 23. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Dále pozměňovací návrh pod číslem 5430 pana poslance Kupky a jedná se o jednorázovou podporu u obcí 1 000 korun na obyvatele, u kraje 400 korun na obyvatele.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Paní ministryně, stanovisko? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 121 přihlášeno 159 poslanců, pro 73, proti 33. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Tímto jsme se podle mého vypořádali se všemi pozměňovací návrhy a mohli bychom hlasovat o návrhu jako celku.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ano, takže o všech návrzích bylo hlasováno, přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona a já přednesu návrh usnesení. Slyším nějaký hluk? Ano, tak pan poslanec Votava. Prosím.

 

Poslanec Václav Votava: Děkuji za slovo, vážený pane místopředsedo. Jenom pro steno, u hlasování o pozměňovacím návrhu 5441, což bylo zavedení možnosti zpětného uplatnění daňové ztráty pouze dočasně, mám na sjetině zdržel a moje pravá vůle v hlasování byla ano. Nežádám samozřejmě, abychom hlasovali znovu.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nezpochybňujete hlasování. Chápu to dobře? (Ano.)

 

Takže já přednesu návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé daňové zákony v souvislosti s výskytem koronaviru SARS-CoV-2, podle sněmovního tisku 874, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 122 přihlášeno 159 poslanců, pro 127, proti 1. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

A já přerušuji schůzi Poslanecké sněmovny - (Námitky.)

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Ještě máme doprovodná usnesení.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ještě usnesení, pardon. Já to tady totiž nemám při ruce. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Takže ještě máme tři doprovodná usnesení. Když dovolíte, já je číst nebudu, jenom shrnu v jedné větě pokud možno podstatu, co tam je.

Takže teď bychom hlasovali o doprovodném usnesení pana kolegy Tomáše Martínka, které se týká jednorázové podpory obcím - obec 1 100 na obyvatele, kraj 600 na obyvatele.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 123 přihlášeno 159 poslanců, pro 71, proti 34. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Další doprovodné usnesení pana kolegy Tomáše Martínka se týká úvěrového programu pro obce a kraje a v podstatě je to úvěrový program pro samosprávy, který umožní všem samosprávám půjčit si bezúročně, nebo maximálně za úrok, za který je schopen si půjčit stát, na řešení výpadku příjmů spojených s koronavirovou nákazou. Je tam datum k 1. 9. 2020 - předložit.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Já vás poprosím o klid ještě v jednacím sále, protože tady nahoře vůbec neslyšíme, co paní zpravodajka říká.

 

Takže já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 124 přihlášeno 160 poslanců, pro 156, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: A poslední doprovodné usnesení je od pana kolegy Mikuláše Ferjenčíka a týká se podpory osob pracujících na dohodu a OSVČ s menším zaměstnaneckým úvazkem, a to formou kompenzačního bonusu nebo jiným vhodným způsobem.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 125 přihlášeno 156 poslanců, pro 68, proti 25. Návrh byl zamítnut.

 

Vypořádali jsme se se vším, takže já přerušuji schůzi do úterý 14 hodin. Přeji pěkný víkend.

 

(Jednání skončilo v 16.35 hodin.)

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP