Středa 6. května 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

374.
Vládní návrh zákona o některých opatřeních ke zmírnění dopadů
epidemie koronaviru SARS CoV-2 v oblasti ochrany zaměstnanců
při platební neschopnosti zaměstnavatele
/sněmovní tisk 851/ - zkrácené jednání

Před projednáním bychom podle § 99 odst. 5 měli posoudit, zda jsou podmínky pro projednání zmíněného návrhu zákona ve zkráceném jednání. Otevírám k tomu rozpravu. Do rozpravy k tomuto se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

 

Přednesu návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat: "Poslanecká sněmovna konstatuje, že nadále existují podmínky pro projednání vládního návrhu zákona o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru SARS CoV-2 v oblasti ochrany zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele (sněmovní tisk 851) ve zkráceném jednání."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 194, přihlášeno 100 poslanců, pro 82, proti nikdo. Zkrácené jednání jsme schválili.

 

Předložený návrh by měla uvést ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, ale zastoupí ji tady pan ministr Lubomír Zaorálek. Já vám dám slovo, pane ministře, jenom připomínám, že bychom měli ve 13 hodin skončit, pokud se to dá zvládnout. Pokud nedá, tak bych navrhoval, pokud proti tomu nejsou předsedové poslaneckých klubů, abychom teď už vyhlásili polední přestávku a pak se k tomu vrátili. Ano, je tady všeobecný souhlas, takže jednání Sněmovny bude pokračovat ve 14.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.59 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 14.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Vážené dámy a pánové, já zahajuji odpolední jednání schůze Poslanecké sněmovny. A máme tady pevně zařazený bod, jedná se o

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP