Středa 22. dubna 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Tomáš Hanzel)

5.
Vládní návrh zákona o správě daňového odpočtu v souvislosti
s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS CoV-2
/sněmovní tisk 831/ - zkrácené jednání

Podle § 99 odst. 5 bychom měli posoudit, zda jsou podmínky pro projednání zmíněného návrhu zákona ve zkráceném jednání. Otevírám rozpravu k tomuto bodu. Mám tady přihlášeného pana poslance Hrnčíře. (Hovor mimo mikrofon.) Takže nikoho nemám přihlášeného do rozpravy. Končím rozpravu, pokud se již nikdo nehlásí. A přednesu návrh na usnesení. Znovu zagonguji.

 

"Poslanecká sněmovna konstatuje, že nadále existují podmínky pro projednání vládního návrhu zákona o správě daňového odpočtu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS-CoV-2, sněmovní tisk 831, ve zkráceném jednání."

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 67, přihlášeno 97 poslankyň a poslanců, pro 70, proti 18. Návrh byl přijat.

 

Přistoupíme nyní k projednávání. Vládní návrh zákona o správě daňového odpočtu v souvislosti s krizovými opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru SARS-CoV-2, sněmovní tisk 831, zkrácené jednání. Předložený návrh uvede místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová. A prosím paní zpravodajku.

 

Poslankyně Miloslava Vostrá: Vážený pane místopředsedo, vážení členové vlády, kolegyně, kolegové, vzhledem k tomu, že dneska v dopoledním jednání nebyl schválen zákon o daňovém řádu, takže tento zákon, který teď bychom měli projednávat, v podstatě nemáme, k čemu ho projednávat. Ale vláda by ho měla stáhnout z programu jednání Poslanecké sněmovny. Vzhledem k tomu, že vláda k tomu potřebuje své usnesení a projednání, tak já navrhuji procedurálně, abychom přerušili tento bod do 5. května, kdy se tedy k tomu vrátíme, a předpokládám, že vláda stáhne tento návrh z programu jednání Poslanecké sněmovny. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji. K tomuto procedurálnímu návrhu, prosím, pan předseda Stanjura.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Tak skoro k tomuto procedurálnímu návrhu, abych se přiznal. Já bych chtěl požádat kolegy, jestli nezvážíme patnáctiminutovou zdravotní pauzu, abychom se trošku vzpamatovali a zjistili, o čem hlasujeme. Sedmdesát našich kolegů před chvílí hlasovalo pro to, že máme projednávat v legislativní nouzi něco, co se projednávat vůbec nedá. Já to přičítám únavě. Ne špatnému úmyslu. Ne? No jo, vám to připadá logické, v legislativní nouzi budeme projednávat něco, co se nedá projednávat. No, já nevím. Já jsem to přičítal únavě. Pokud ne, tak mě napadají jenom mnohem horší slova a to na mikrofon bohužel říci nemohu.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Takže navrhujete něco, pane předsedo? Ne.

 

Já nechám hlasovat o procedurálním návrhu přerušit tento bod do 5. května 2020.

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 68, přihlášeno 97 poslankyň a poslanců, pro 90, proti nikdo. Návrh byl přijat. Tento bod je odložen do 5. 5. 2020.

 

projednáním vládního návrhu pan předseda Chvojka.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo. Já bych chtěl poprosit o pauzu deseti minut. Myslím si, že to uvítá každý, kdo sedí dnes v této sněmovně. Děkuji. (Hlasy z pléna.) Dobře, poprosil bych o pauzu patnácti minut. Myslím, že prospěje každému z nás. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Děkuji. Vyhlašuji pauzu do 18.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 18.15 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 18.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomáš Hanzel: Je 18.30, pauza skončila, můžeme přistoupit k projednávání dalších bodů. Před projednáním vládního návrhu zákona o poskytnutí státní záruky České republiky na zajištění dluhů Českomoravské záruční a rozvojové banky, a. s., vyplývajících z ručení za dluhy z úvěrů v souvislosti se zmírněním negativních dopadů způsobených virem SARS-CoV-2, sněmovní tisk 832, zkrácené jednání, bychom podle § 99 odst. 5 měli posoudit, zda jsou podmínky pro projednání zmíněného návrhu zákona ve zkráceném jednání. Otevírám rozpravu k tomuto. Nikoho nevidím přihlášeného do rozpravy, končím rozpravu.

 

Ještě jednou zagonguji a přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna konstatuje, že nadále existují podmínky pro projednání vládního návrhu zákona o poskytnutí státní záruky České republiky na zajištění dluhů Českomoravské záruční a rozvojové banky, a. s., vyplývajících z ručení za dluhy z úvěrů v souvislosti se zmírněním negativních dopadů způsobených virem SARS-CoV-2, sněmovní tisk 832, ve zkráceném jednání." Všechny vás odhlásím. Přihlaste se prosím svými identifikačními kartami.

Zahájil jsem hlasování. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 69, přihlášeno 75 poslankyň a poslanců, pro 74, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Přistoupíme nyní k projednání bodu

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP