Středa 22. ledna 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Petr Fiala)

14.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb.,
o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů
(zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění
a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 581/ - prvé čtení

Projednávání tohoto bodu jsme přerušili 29. listopadu loňského roku na 39. schůzi Poslanecké sněmovny usnesením číslo 825. Byla ukončena obecná rozprava. Návrh na vrácení předloženého návrhu navrhovateli k dopracování nebyl přijat. U stolku zpravodajů zaujali místo ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a zpravodajka pro prvé čtení - už přichází, je to paní poslankyně Hana Aulická Jírovcová.

Nyní se budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro zdravotnictví jako výboru garančnímu. (O slovo se hlásí poslanec Lubomír Volný.) Já se omlouvám, pane poslanče, v materiálech, které mám k dispozici, je to, co jsem nevěděl, když jsem s vámi mluvil, a to je to, že jsme tento bod přerušili po ukončení obecné rozpravy. Takže vám nemohu udělit slovo. Pokud by pan ministr otevřel obecnou rozpravu, tak bychom to mohli udělat, ale ten se k tomu zjevně nechystá. Takže musíme pokračovat tak, jak jsem řekl, to znamená přikázat, rozhodnout o přikázání garančnímu výboru.

Nejprve se zeptám, zda navrhuje někdo nějaký jiný výbor než zdravotní, aby byl výborem garančním. Není tomu tak. Tak přistoupíme k hlasování. Ještě jsem přivolal poslankyně a poslance, kteří nejsou v jednacím sále, aby měli možnost zúčastnit se hlasování.

 

Hlasujeme o přikázání výboru pro zdravotnictví jako garančnímu výboru.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 44, přihlášeno 181 poslanců, pro 106, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat a tento návrh jsme přikázali výboru pro zdravotnictví jako výboru garančnímu.

 

Organizační výbor nenavrhl žádný jiný výbor, aby se věnoval tomuto návrhu. Navrhuje někdo z pléna jiný výbor? Nenavrhuje. Takže konstatuji, že tímto návrhem se bude jako garanční výbor zabývat výbor pro zdravotnictví a končím prvé čtení tohoto bodu. Děkuji panu ministrovi, paní zpravodajce.

Než se budeme věnovat dalšímu bodu, tak pan předseda Chvojka s přednostním právem. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já bych si jménem poslaneckého klubu ČSSD chtěl vzít přestávku do 13 hodin. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, samozřejmě vyhovím této žádosti. Znamená to, že budeme pokračovat ve 14.30 hodin jednáním Poslanecké sněmovny. Jenom připomínám, že o polední přestávce se sejde organizační výbor. Je 12.47 hodin, tak ve 12.55 hodin se zahájí jednání organizačního výboru.

 

(Jednání přerušeno ve 12.47 hodin.)

(Jednání pokračovalo v 14.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Přeji hezké odpoledne. Zahajuji program odpolední schůze Poslanecké sněmovny. Nejprve přečtu omluvy. Mezi 16.15 a 17.30 se omlouvá z pracovních důvodů paní poslankyně Helena Válková. Pan ministr zahraničí Tomáš Petříček se omlouvá od 16.30 hodin do konce jednacího dne z pracovních důvodů. Paní poslankyně Margita Balaštíková se omlouvá od 17.30 hodin do konce jednacího dne z pracovních důvodů. Pan poslanec Karel Tureček se omlouvá mezi 14.30 a 19. hodinou z rodinných důvodů.

 

Nyní zahájíme pokračování projednávání bodu

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP